Σεμινάριο στο χώρο του Π.Ε.ΣΥ.Θ!!

Θέμα Σεμιναρίου: «Διεθνή φεστιβάλ και παρεμφερείς διοργανώσεις: μοχλοί ανάδειξης καλλιτεχνών, ενημέρωσης επαγγελματιών και τοπικής ανάπτυξης» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009, 18.00 ? 20.30μ.μ στο χώρο του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

Εισηγήτρια: Κέλλυ Διαπούλη

Στόχος του σεμιναρίου είναι να παρουσιάσει τα διεθνή φεστιβάλ της Ευρώπης και τις παρεμφερείς διοργανώσεις αναλύοντας τους λόγους υπαρξής τους και τον τρόπο λειτουργίας τους τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε κοινωνικό ? οικονομικό επίπεδο.

Ειδικότερα, θα εξεταστούν τα παρακάτω ζητήματα:

1. Παράγοντες που καθιστούν ένα φεστιβάλ διεθνές

2. Ποια είναι τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ θεάτρου στην Ευρώπη σήμερα;

3. Οργανωτική δομή ενός διεθνούς φεστιβάλ

4. Τα φεστιβάλ ως μοχλοί οικονομικής ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας

5. Γιατί στην Ελλάδα δεν έχουμε διεθνή φεστιβάλ;

6. Ποιες αλλαγές απαιτούνται ώστε να προωθηθεί η δημιουργία διεθνών φεστιβάλ στην Ελλάδα;

 

Βιογραφικό σημείωμα εισηγήτριας:

Η Κέλλυ Διαπούλη σπούδασε Θεατρολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πολιτική και Διοίκηση (ΜΑ) στο University of Warwick με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Από το 2004 έως το 2008 εργάστηκε στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού στον τομέα των διεθνών σχέσεων με αντικείμενο τη δικτύωση, την προώθηση των ελληνικών παραστατικών τεχνών στο εξωτερικό και τη δημιουργία διεθνών διοργανώσεων και δράσεων συνεργασίας.

Το 2009 ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία busart, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής συμβουλευτικής σε πολιτιστικούς φορείς και ομάδες, στην ενημέρωση και την κατάρτιση σε θέματα οργάνωσης, διοίκησης, χρηματοδότησης, δικτύωσης, πολιτιστικών ανταλλαγών κτλ.

H είσοδος είναι ελεύθερη!!
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ
Κουμουνδούρου 25, 104-37 ΑΘΗΝΑ
τηλ. & fax: 210-5229990