Διάλεξη του Δρ. Αστροφυσικής Αντώνη Αντωνίου στο Μουσείο Ηρακλειδών.

Διάλεξη του Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Αντωνίου με τίτλο "Ο τετραπέρατος κόσμος" την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, ώρα 18:30, στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου Ηρακλειδών και δωρεάν είσοδο.

 

Ζούμε σε έναν υπέροχο πλανήτη. Πανδαισία χρωμάτων, πανδαισία ήχων, μια φύση θεϊκή. Ένας ουρανός μαγευτικός. Ένα υπέροχο Σύμπαν. Ένας υπέροχος Κόσμος. Ποια μορφή όμως έχει αυτό το Δημιούργημα; Είναι άπειρο; Το αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας ολόκληρο; Το μετράμε πλήρως με τα όργανά, τα οποία είναι επέκταση των αισθήσεών μας και της ανθρώπινης φυσιολογίας μας; Τα ερωτήματα αυτά αποτελούν μερικά από τα πιο πολυσυζητημένα προβλήματα της σύγχρονης Κοσμολογίας και Αστροφυσικής.

 Ο Αντώνης Αντωνίου γεννήθηκε στην Κύμη Ευβοίας. Σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μαθηματικά και στην Αστροφυσική στη Γερμανία και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Είναι Διδάκτωρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ανήκει στο ερευνητικό τμήμα Αστρικής Φασματοσκοπίας του Τομέα Αστροφυσικής – Αστρονομίας- Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με εντεταλμένο ερευνητικό αντικείμενο τους θερμούς αστέρες εκπομπής. Παράλληλα είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας. Έχει διδάξει, επίσης, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Περισσότερες από 80 επιστημονικές εργασίες (Δεκέμβριος 2013) του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κριτές.
Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων ως προσκεκλημένος ομιλητής σε ημερίδες επιστημονικού και ευρύτερου πολιτιστικού περιεχομένου καθώς και σειρά εκπομπών-συνεντεύξεων σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών ενώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.