Διαλέξεις στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή, διοργανώνει τέσσερις αυτοτελείς συνεδρίες ηχητικού διαλογισμού και yoga.

O καλλιτέχνης Άγγελος Πλέσσας, στο πλαίσιο της τελευταίας δραστηριότητας του Ιδρύματος Άντζελο, "ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ", προσκαλεί το κοινό σε τέσσερις αυτοτελείς συνεδρίες Ηχητικού Διαλογισμού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Μέγαρο Σταθάτου.

Στο πλαίσιο των συνεδριών θα πραγματοποιηθεί μια σύντομη παρουσίαση του ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ από τον καλλιτέχνη και στη συνέχεια υπό την καθοδήγηση του δάσκαλου διαλογισμού και yoga Κundalini, Αλέξανδρο Surya Deva, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε ενεργειακές ασκήσεις που θα κορυφωθούν με τον ηχητικό διαλογισμό εναρμονίζοντας ψυχή και νου με τις ηχητικές δονήσεις του gong και των κρυστάλλων χαλαζία.

Camille-Claudel-The-Waltz1892-1905

  • - Dress code: λευκά, μαύρα ή γκρι ρούχα.
  • - Πετσέτα και στρώματα παρέχονται.
  • - Δεν είναι απαραίτητη προηγούμενη εμπειρία ή επαφή με yoga.

Ο 'Αγγελος Πλέσσας ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πρόσφατα είχε εκθέσει στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη ''Σχολή Μουσικής του Ιδρύματος 'Αντζελο'', στη 2η και 3η Μπιενάλε της Αθήνας, HEAVEN (2009) και ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ (2011) αντίστοιχα και στην 3η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης "Ο Γκρεμός και το Ρέμα". To 2011 εκθέτει ατομικά στο μουσείο Triennale Bovisa στο Μιλάνο, το 2009 παρουσίασε το ''Angelo Foundation Headquarters'' στο Jeu De Paume στο Παρίσι, σε συνεργασία με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη και ήταν ανάμεσα στους εννέα νικητές του Rhizome commission. Είναι υπότροφος του ιδρύματος Fulbright. Τον Ιούνιο του 2012 η δουλειά του παρουσιάστηκε στο Cell Projects στο Λονδίνο. Τα έργα του 'Αγγελου Πλέσσα είναι συχνά συνυφασμένα με το διαδίκτυο. Tο 2007 ιδρύει το "Ιδρυμα 'Αντζελο", ένα ημι-φανταστικό οργανισμό που παρουσιάζει καινούριες εννοιολογικές και σημειολογικές στρατηγικές.

Κόστος συμμετοχής: 20€ ανά συνεδρία
Φίλοι Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης: 15€ ανά συνεδρία
17, 24, 31 Ιανουαρίου & 7 Φεβρουαρίου 201
Πέμπτη, 18:30* 20:30
Μέγαρο Σταθάτου, Ηροδότου 1 & Βασ. Σοφίας
Ομάδα 18 ατόμων
προσέλευση: 18:15 | Η συνεδρία θα ξεκινήσει στις ακριβώς