Masterclass από τον Jiang Guofang

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης «Η Απαγορευμένη Πόλη του Jiang Guofang», παρουσιάζει στην Αθήνα τον διακεκριμένο ζωγράφο και καθηγητή στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κίνας, Jiang Guofang.

Ο Jiang Guofang θα παραδώσει την Πέμπτη, 16 Ιουνίου (18:00-20:00) ένα μοναδικό masterclass, στο οποίο θα μιλήσει για την ιστορία της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου, με έμφαση στη δυναστεία Qing.jiang

Επίσης, θα αναφερθεί στις πηγές έμπνευσής του και θα αναλύσει τη σχέση του με το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο σύμπλεγμα αρχαίων κτιρίων της Κίνας, στο οποίο η είσοδος ήταν απαγορευμένη για τους απλούς πολίτες για περίπου 600 χρόνια.

Στη συνέχεια, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην έκθεση από τον Jiang Guofang σε μια προσπάθεια μύησης των παρευρισκομένων στις τεχνικές και τη μέθοδο δουλειάς του καλλιτέχνη.

Το masterclass είναι δωρεάν και πρόκειται να διεξαχθεί στα αγγλικά.

Ημερομηνία: Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011, 6 - 8 μ.μ.

Χώρος: Αμφιθέατρο Ίδρυματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη & Μαρίνας Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, Αθήνα

jiang3