Διάλεξη: «Στρατηγικές σκηνοθεσίας στο νεοελληνικό θέατρo και στο θέατρο του Κεμπέκ»

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου του Κέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου, την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με καλεσμένη ομιλήτρια την κ. Μαρία Στασινοπούλου, Διδάκτορα του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα μιλήσει με θέμα «Στρατηγικές σκηνοθεσίας στο νεοελληνικό θέατρo και στο θέατρο του Κεμπέκ»

Σύντομο βιογραφικό

Η Μαρία Στασινοπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Ma?trise και D.E.A. του Πανεπιστημίου Sorbonne-Paris IV, διδάκτωρ του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η διδακτορική της διατριβή έχει ως αντικείμενο μελέτης την σημειολογική ανάλυση των παραστάσεων των κωμωδιών του Μολιέρου από ελληνικούς θιάσους.

Επίσης, είναι κάτοχος μεταδιδακτορικού τίτλου από το Πανεπιστήμιο Laval. Η μεταδιδακτορική της έρευνα αφορά τις στρατηγικές σκηνοθεσίας στο σύγχρονο θέατρο του Qu?bec. Είναι μέλος του Kέντρου Σημειολογίας του Θεάτρου, αρθρογραφεί στο περιοδικό Θεατρογραφίες και συνεργάζεται με το γαλλικό θεατρικό περιοδικό Th??tre du blog.

Διεύθυνση: Ιπποκράτους 7, 1ος όροφος
Ώρα: 19.00-20.30

(ώρα προσέλευσης: 18.45)

Είσοδος ελεύθερη