Jazz Sundays στο Gazarte Roof Stage

Ο αγαπημένος χώρος της πόλης, το GAZARTE, καθιερώνει έναν ακόμη θεσμό, γεμίζοντας τις Κυριακές μας με αγαπημένες μελωδίες της Jazz. Φιλοξενώντας σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι Jazz Sundays υπόσχονται να μας ταξιδέψουν σε εκείνες τις γωνιές του κόσμου όπου γεννήθηκε και άνθισε η Jazz.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των Jazz Sundays στο Roof Stage του Gazarte:

Κυριακή 22 Νοεμβρίου
DIMITRIS KALANTZIS QUINTET / MANOS - Jazz Tribute to Manos Hadjidakis – «ΟΤΑΝ Ο ΜΑΝΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ JAZZ”
Ένα project που έχει αγαπηθεί ιδιαιτέρως από το ελληνικό κοινό. Mία πρωτότυπη προσέγγιση, υψηλού επιπέδου από ένα ξεχωριστό κουιντέτο πέντε εξαιρετικών μουσικών ανακαλύπτουν ξανά την τζαζ εκδοχή του πιο κοσμοπολίτη Έλληνα συνθέτη. Ο Δημήτρης Καλαντζής, ο Τάκης Πατερέλης (alto saxophone), ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (trumpet, fluegehorn), ο Αλέξανδρος-Δράκος Κτιστάκης (drums) και o Γιώργος Γεωργιάδης (double bass) αποδίδουν τα αριστουργήματα του Μάνου Χατζιδάκι με ένα εκπληκτικό Jazz ύφος, διατηρώντας όμως ακέραια την αισθητική ποιότητα, την διάθεση και την ουσία της μουσικής του μεγάλου Έλληνα συνθέτη, ταξιδεύοντάς μας στην πιο αγαπημένη μουσική της Ελλάδας, την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Κυριακή 29 Νοεμβρίου
ΝΕΧΤ STEP QUINTET
Mε φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο "hot jazz μπάντα". Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη την γκάμα των αναφορών-επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.
Τα μέλη των Next Step Quintet διατηρώντας την φρεσκάδα που χαρακτηρίζει το νεαρό της ηλικίας τους, αλλά σαφέστατα εμπειρότεροι πλέον, κάνουν το ... "επόμενο βήμα" στην καριέρα τους διατηρώντας τον χαρακτηριστικό τους ήχο, αλλά και με μεγάλη αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα εξερευνούν νέα ηχητικά μονοπάτια ταξιδεύοντάς μας σε jazz διαδρομές.
Ο Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), ο Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), ο Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), με guests τους Τάκη Πατερέλη και Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνα), ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται για ένα δυνατό live στο πλαίσιο του οποίου θα ακούσουμε και κομμάτια από το νέο τους album "II".

 

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΚΑΣ QUINTET & GUESTS - "A MAN DREAMS"
Ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, με εξαιρετικές σπουδές και συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως: Μ.Φαραντούρη, Δ.Γαλάνη, Σ.Κραουνάκης, Ε.Αρβανιτάκη, Α.Πρωτοψάλτη καθώς και της ελληνικής Jazz σκηνής όπως: Τ.Πατερέλης, Γ.Τρανταλίδης, Γ.Φακανάς, Γ.Κοντραφούρης, Iasis group (Ethnic Jazz) παρουσιάζει σε ένα μαγικό live αγαπημένες Jazz μελωδίες καθώς και προσωπικές του συνθέσεις δημιουργώντας έα κινηματογραφικό κλίμα. Στο πλαίσιο του ξεχωριστού αυτού live θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και το “Α Μan Dreams”, το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του σαξοφωνίστα και σύνθετη Δημήτρη Τσάκα. Το άλμπουμ χαρακτηρίζεται από τα synthesizers που σε συνδυασμό με το σαξόφωνο και το κλασσικό πιάνο διαμορφώνουν έναν ιδιαίτερο και προσωπικό ήχο.
Το κουιντέτο του Δημήτρη Τσάκα αποτελείται από τους: Δημήτρη Τσάκα (alto saxophone), Κωστή Χριστοδούλου (keyboards,synthesizers), Δημήτρη Σεβδαλή (πιάνο, keyboards), Yoel Soto (el. Bass, φωνητικά), Κώστα Λιόλιο (ντραμς). Special guests: Άννα Λινάρδου (φωνή), Ευστάθιος Δράκος (φωνή).

 

Γενικές Πληροφορίες

  • gazARTE Roof Stage
  • Βουτάδων 32-34, Γκάζι
  • Tιμή εισιτηρίου: Γενική Είσοδος 6euro
  • Ώρα έναρξης: 21.00

 

Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό