"Jazz Diamonds and Βlues" Μinas Αlexiadis & friends

Mηνάς Αλεξιάδης Mηνάς Αλεξιάδης

Η συγκλονιστική βραδιά για τους λάτρεις της τζαζ, που πρόσφερε το κουιντέτο του Μηνά Αλεξιάδη και των σπουδαίων μουσικών που συμπράττουν μαζί του, επαναλαμβάνεται την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, στις 21:00, στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ, για όσους δεν πρόλαβαν να γευτούν την ξεχωριστή αυτή εμπειρία.

Ο συνθέτης Mηνάς Αλεξιάδης, που ως συνεργάτης του Τρένου από τις πρώτες του καλλιτεχνικές διαδρομές έγραψε μουσική για τις μεγάλες θεατρικές επιτυχίες "Η Κυρία Εξαφανίζεται", "η Ωραία Θυμωμένη", "Σπάσε τη Σιωπή", "το Κολιέ της Ελένης" κ.α., περιπλανιέται πάλι ως ερμηνευτής στα γνώριμά του τζαζ μονοπάτια.
Συνεργάζεται με κορυφαίους μουσικούς της ελληνικής τζαζ σε ένα ρεπερτόριο με επιλεγμένα jazz, blues, μπαλάντες, hard-bop και latin κομμάτια.
Το κουιντέτο ερμηνεύει και αυτοσχεδιάζει σε συνθέσεις των Cole Porter, Duke Ellington, Charlie Parker, Miles Davis, Wayne Shorter, Freddie Hubbard κ.α.

Ο Μηνάς Αλεξιάδης, πιανίστας, μουσικολόγος και συνθέτης, έχει διανύσει σημαντική πορεία: Διπλωματούχος συνθέτης, πτυχιούχος της Νομικής και διδάκτωρ μουσικολογίας, διδάσκει σήμερα Όπερα και Μουσικό Θέατρο ως αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Οι συνθέσεις του καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα, από την όπερα, το μπαλέτο, το θέατρο και τον κινηματογράφο έως την ηλεκτρονική και τη μουσική δωματίου κι έχουν παρουσιαστεί και προβληθεί διεθνώς, έχουν λάβει διακρίσεις κι έχουν ηχογραφηθεί έως τώρα σε 24 δίσκους.
Από νεαρή ηλικία μπήκε και στον χώρο της τζαζ κι έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες συναυλίες και φεστιβάλ, ενώ έχει συμπράξει με κορυφαίους μουσικούς, όπως τους Chick Corea, Markus Stockhausen, Arild Andersen, Tony Lakatos, Cristoph Lauer, Gunther Hampel, Monika Linges, Harry Sokal, Joris Dudli, Heiri Kaenzig, Jeff Wohlgenannt, Imre Kοeszegi, Gianni Cavalaro, Matti Raijas, David Lynch, Sarah Fenwick και άλλους.

Δημήτρης ΠαπαδόπουλοςΔημήτρης Παπαδόπουλος

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι διπλωματούχος σολίστ του Ωδείου Αθηνών, όπου σήμερα διδάσκει τρομπέτα στο τμήμα Jazz. Παράλληλα είναι μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλλιθέας και συνεργάτης της Jazz Big Band του Δήμου Αθηναίων, αλλά και καθηγητής στο Ωδείο Τέχνης του Γ. Φακανά.
Μετρά πλήθος συνεργασιών με σπουδαία ονόματα της διεθνούς jazz σκηνής καθώς και ηχογραφήσεων σε όλα τα μουσικά στυλ με καλλιτέχνες και σχήματα, όπως τους Dimitris Kalantzis Quintet, Sami Amiris Quintet, Love Affair Big Band, Latin All Stars Del Palenque, Bellevue Cadillac, Κωστής Χριστοδούλου "Το Πράγμα", Γιώργος Τρανταλίδης, Παντελής Μπενετάτος, George Kontrafouris κ.α.

Φίλιππος ΠαππάςΦίλιππος Παππάς

Ο Φίλιππος Παππάς, σαξοφωνίστας και φλαουτίστας, μαθήτευσε δίπλα σε εξέχοντες δασκάλους στο Ωδείο Αθηνών. Απόφοιτος του Ωδείου Κλασσικής και Σύγχρονης Μουσικής στο κλασικό σαξόφωνο, συνέχισε τις σπουδές του στο περίφημο New School for Jazz and Contemporary Music της Νέας Υόρκης.
Από την δεκαετία του 1990 ασχολείται ενεργά με την τζαζ και συμπράττει με μερικούς από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς, ενώ έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα της ΕΡΤ ως φλαουτίστας και ως πρώτο τενόρο σαξόφωνο, θέση στην οποία εξελέγη και στη Βig Band του Δήμου Αθηναίων.

Σπύρος ΠαναγιωτόπουλοςΣπύρος Παναγιωτόπουλος

Ξεκινώντας ως ντράμερ, ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος συνέχισε τη μουσική του πορεία σπουδάζοντας κλασικά κρουστά στο Ωδείο Αθηνών. Έκτοτε έχει συνοδεύσει επί σκηνής τους πιο μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές (Γ. Νταλάρα, Χ. Αλεξίου, Α. Πρωτοψάλτη, Γ. Πάριο, Μ. Λιδάκη, Ε. Αρβανιτάκη, Ε. Τσαλιγοπούλου, Τ. Τσανακλίδου, Μ. Μητσιά, Δ. Σαββόπουλο, Β. Μοσχολιού, Μ. Κανά, Λ. Μαχαιρίτσα κ.ά.). Μετρά περισσότερες από 450 δισκογραφικές συμμετοχές σε δίσκους των παραπάνω, αλλά και άλλων καταξιωμένων ερμηνευτών.
Ιδρυτικό μέλος του γνωστού jazz group «Page One», παράλληλα συνεργάζεται με διάσημους μουσικούς, όπως τους Markus Stockhausen, Arlid Anderson, A. Sheppard, B. Hofseth, Deborah Davis, Modinha, Jean Parker, Carla Cook, Carel Loops κ.α., ενώ από το 1993 διδάσκει drums στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Γιώργος ΡούλοςΓιώργος Ρούλος

Ο Γιώργος Ρούλος, διπλωματούχος κοντραμπασίστας, ασχολείται με τη μουσική από νεαρή ηλικία. Έχει έως τώρα συνεργασθεί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ καθώς επίσης έχει συμπράξει με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου και την Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
encore...
"Jazz Diamonds and Βlues"
Μinas Αlexiadis & friends
Συναυλία τζαζ στο ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ της Αμαξοστοιχίας

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στις 21.00
Γενική Είσοδος: 10€
Μπύρα 3,5 € / Ποτό 5,5 € / φαγητό από € 4,5
www.viva.gr/tickets/music/treno-sto-rouf/jazz-diamonds-blues/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά εκτός Δευτέρας 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10' με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
FREE WI-FI / ΔΩΡΕΑΝ PARKING
www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/ToTrenoStoRoufRailwayCarriageTheater
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Paris qui Chante David Murray Trio "Jazz dynamics of a horn Master" »