Project Mistura Fina

Project Mistura Fina Project Mistura Fina

Ένα ιδιαίτερο live έρχεται στη σκηνή του Ειλισσού το Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014 στις 9:30μμ. Ο συνθέτης και ερμηνευτής από τη Βραζιλία Fábio Cruz συναντά τον πολυοργανίστα Roman Gomez από την Αργεντινή στο PROJECT MISTURA FINA. Σήμερα η Mistura Fina έχει δύο σταθερά μέλη, τον Fábio Cruz και τον Roman Gomez (κιθάρα και πιάνο).

Το ρεπερτόριο αυτής της βραδιάς αποτελειται αφενός από προσωπικά κομμάτια του Fábio Cruz, αλλά αφετέρου και από μια ιδιαίτερη επιλογή από συνθέσεις μεγάλων βραζιλιάνων μουσικών όπως Ary Barroso, Cartola, Baden Powell, Vinicius de Moraes, Tom Jobim, João Bosco, και João Donato ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

«στον Ειλισσό υπάρχουνε τραγούδια»
κάθε Σάββατο στον Μικροχώρο Τέχνης «Ειλισσός»
ένα live για όσους αγαπούν και ... ακούν τη μουσική !

Πληροφορίες
PROJECT MISTURA FINA
Fábio Cruz
Roman Gomez
Live @Ειλισσός

Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2014 στις 9:30μμ
Είσοδος 10 ευρώ Μειωμένο 7 ευρώ Προσφέρεται κρασί
Κρατήσεις 210 9214248 - 6944 301678 - www.eilissos.gr

Μικροχώρος Τέχνης «Ειλισσός»
Αγλαονίκης 3 κ Βουλιαγμένης 40, Αθήνα
(Μετρό Ακρόπολη η Συγγρού-Φίξ)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Fábio de Faria Cruz
Ο Fábio de Faria Cruz, τραγουδιστής και συνθέτης γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου του 1981, στην πόλη Campinas – SP της Βραζιλίας. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και εργάζεται στην Ελλάδα διαδίδοντας την μουσική και τον πολιτισμό της Βραζιλίας.
Σε ηλικία 13 ετών, έχοντας αποκτήσει εμπειρία από την χορωδία '' Coral Campinas (COCA), άρχισε να τραγουδάει σποραδικά σε μικρά μπαρ της πόλης.
Το 1999 ξεκίνησε επίσημα την επαγγελματική του σταδιοδρομία παίζοντας κρουστά και κάνοντας δεύτερα φωνητικά στην banda Folefurado (foró). Με το συγκρότημα αυτό του δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχει στην ζωντανή ηχογράφηση του cd ''Cooperativa Brasil Ao Vivo'' και να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της βραζιλιάνικης μουσικής όπως Dominguinhos, Zeca Baleiro, Elba Ramalho, Mestre Ambrósio, Bicho de Pé, Trio Virgulino, και Trio Nordestino.
Eκείνη την εποχή και λόγω της μεγάλης επιτυχίας του cd, τραγούδησε σε γνωστά θέατρα, μπαρ και πολυχώρους της Βραζιλίας όπως ''Canto da Ema eProjeto Equilíbrio (SP)'', ''Teatro Asa Branca (RJ)'', ''Sesc Campinas'', ''La Pedrera E Café Cancun (SC)."
Το 2003, έζησε για ένα χρόνο στην Bahia όπου συμμετείχε σε αρκετά μουσικά σχήματα και τραγουδούσε κάθε βράδυ σε διάφορα μπαρ.
Το 2006, λίγο μετά την άφιξή του στην Ελλάδα, ίδρυσε με τον βραζιλιάνο μουσικό Ericsson Lapa το συγκρότημα Banda Macamba.
Με ρεπερτόριο Samba funk, Samba reggae και Samba rock έκανε μιά σειρά ζωντανών εμφανίσεων σε μεγάλες μουσικές σκηνές όπως ο Μύλος (Θεσσαλονίκη), Στάβλος (Θησείο) και επίσης συμμετείχε στο Festival "Eurovisioff".
Εκτός από την "Banda Macamba" ο Fábio ήταν ιδρυτικό μέλος και σε άλλα μουσικά σχήματα όπως "Mistura Fina" (Samba και Bossa Nova) και "Calangos" (Forró).
Αυτοδίδακτος με περισσότερες από 100 συνθέσεις και 15 χρόνια σταδιοδρομίας, τον Ιούνιο του 2012 έκανε την πρώτη του ανεξάρτητη παραγωγή του album "Contexto" . Στο album αυτό συμμετείχαν κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί όπως ο Γιώργος Καλούδης (τσέλο), Νίκος Παπαδόπουλος (ενορχηστρωτής και συμπαραγωγός του δίσκου) και ο Γιώργος Τσιατσούλης (ακορντεόν). Το cd αυτό δεν περιορίζεται σε ένα μουσικό είδος αλλά περιέχει μια επιλογή από όλα τα κύρια μουσικά είδη της Βραζιλίας.
Στην Ευρώπη, ο Fábio Cruz έχει παίξει μουσική σε διάφορες πόλεις όπως το Salzburg (Αυστρία) και το Bordeaux ( Γαλλία).

PROJECT MISTURA FINA
Το 2010 ο Fábio ίδρυσε αρχικά το ντουέτο Mistura Fina με τον Ericsson Lapa με σκοπό να διαδώσουν μια πτυχή της Βραζιλιάνικης μουσικής, άγνωστη μέχρι σήμερα στο ελληνικό κοινό.
Κατά την πορεία του, στο σχήμα αυτό συμμετείχαν σποραδικά διάφοροι μουσικοί όπως ο Marcos Pessim και ο Νίκος Μαρτζιώκας.
Σήμερα η Mistura Fina έχει δύο σταθερά μέλη, τον Fábio Cruz και τον Αργεντίνο μουσικό Roman Gomez (κιθάρα και πιάνο). Το ρεπερτόριο αποτελειται αφενός από προσωπικά κομμάτια του Fábio Cruz, αλλά αφετέρου και από μια ιδιαίτερη επιλογή από συνθέσεις μεγάλων βραζιλιάνων μουσικών όπως Ary Barroso, Cartola, Baden Powell, Vinicius de Moraes, Tom Jobim, João Bosco, και João Donato ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

Roman Gomez
πιάνο - μπαντονεόν - κιθάρα
Ο Roman Gomez ήρθε στην Αθήνα από το Buenos Aires της Αργεντινής τον Σεπτέμβριο του 2008 για μόνιμη εγκατάσταση. Έχει συνεργασθεί με μουσικούς σε πολλές χώρες, όπως Γαλλία, Ισπανία, Λετονία, Γερμανία, Ιταλία κ.ά. Για να αναφερθούμε μόνον στην Ιταλία, έχει συνεργασθεί με τους Lucio Dalla, Eduardo de Angelis, Lisa, Teatro del Sol, Daniele Sepe, Tony Esposito, Accademia di Santa Cecilia. Έχει εμφανισθεί παίζοντας tango σε πολλά φεστιβάλ στην Ευρώπη. Έχει επίσης δώσει tango master classes στη Ρώμη και στη Νάπολη.

Στην Ελλάδα έχει συνεργασθεί με τον Μάριο Στρόφαλη, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Natalia Petsalis, τον Φίλιππο Πλιάτσικα, την Αρλέτα κ.α. Έχοντας κλασική παιδεία, έχει εμφανισθεί στη χώρα μας και σε κλασικό ρεπερτόριο (Δημοτική Πινακοθήκη, Πινακοθήκη Πειραιώς, Παρνασσός, Ατενέουμ), αλλά και στην ΕΡΤ, το Half Note, το θέατρο Κάππα.

Η tango μουσική του αγκαλιάζει στοιχεία της αργεντίνικης μουσικής και της λατινο-αμερικάνικης φολκλόρ μουσικής, ενώ υιοθετεί ελεύθερα στυλιστικά στοιχεία της jazz. Στους αυτοσχεδιασμούς του και τις συνθέσεις του κατέχει ένα μοναδικό δημιουργικό μίγμα της μουσικής tango και της σύγχρονης κλασικής μουσικής, κοντά στο στυλ των Claude Debussy, Gerswhin και Bella Bartok.

Εκτός από ένας εξαιρετικός σολίστας (παίζει πιάνο, μπαντονεόν, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα), είναι και ένας εξαιρετικός συνθέτης και ενορχηστρωτής. Αλλά το tango και η αργεντίνικη φολκλόρ μουσική δεν είναι τα μόνα είδη της επιδεξιότητάς του. Εχει λάβει μέρος στο Jazz Festival στην Πρέβεζα και στο European Jazz Festival στην Τεχνόπολη καθώς και έχει δώσει συναυλίες στη Ρώμη, Νάπολη, Κύπρο, Ρόδο και στο Μέγαρο Γκύζη στη Σαντορίνη.