Βασιλική Καρακώστα - Οι μουσικοί του δρόμου

Βασιλική Καρακώστα Βασιλική Καρακώστα

Η Βασιλική Καρακώστα κινείται στην πόλη, αφουγκράζεται τις μουσικές της ελευθερίας, συναντά τους μουσικούς του δρόμου και τους δίνει βήμα στη σκηνή μαζί της. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια που συνδυάζει με προσωπικότητα στα live της την παραδοσιακή ελληνική μουσική με τον ηλεκτρικό ήχο, εμφανίζεται στις 18 Δεκεμβρίου 2014 στο Half Note επιλέγοντας να έχει αυτή τη φορά στο πλευρό της, εκτός από τους μόνιμους συνεργάτες της και τρεις ταλαντούχους μουσικούς από την Σενεγάλη που παίζουν κρουστά, τους οποίους συνάντησε στις βόλτες της στην Αθήνα.

Μια πολυπολιτισμική συνύπαρξη με τη συμμετοχή πλανόδιων μουσικών από τη Σενεγάλη. Από τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και τους αφρικάνικους δρόμους ως το σύγχρονο ηλεκτρικό ήχο.

Ένα διαφορετικό live, ή, όπως το ονομάζει η Βασιλική Καρακώστα, μια πολυπολιτισμική συνύπαρξη, όπου τα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια συνυπάρχουν με τον ήχο της Αφρικής και τον ηλεκτρισμό της Δύσης. Ένα μουσικό ταξίδι με διασκευές από την Πόντο, την Μακεδονία, την Θράκη, την Ήπειρο και την Κρήτη, ως τις αφρικανικές μουσικές παραδόσεις και κουλτούρες και τα σύγχρονα ηλεκτρικά τραγούδια της προσωπικής δισκογραφίας της. Ανάμεσα τους η «Αστροπαλιά" τραγούδι που αγαπήθηκε πολύ από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της «Η σβούρα και άλλες ιστορίες» σε στίχους και μουσική του Νίκου Πορτοκάλογλου, τα «Επικίνδυνα» τραγούδια του δεύτερου προσωπικού της δίσκου του Κωνσταντίνου και της Λυδίας Μπουντούνη, αλλά και ο «Κηπουρός» του Παύλου Παυλίδη που απογειώνει με την ερμηνεία της.
Μοναδική πυξίδα για αυτή την ιδιαίτερη συναυλία το αλάνθαστο μουσικό ένστικτο της Βασιλικής. Μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους δεν αποδέχονται τις ταμπέλες, τα σύνορα, τους περιορισμούς. Μια συναυλία όπου η ελευθερία συναντά τη μουσική και μαζί πορεύονται σε μια αλησμόνητη συνύπαρξη.

Πληροφορίες
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ
Οι μουσικοί του δρόμου

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 10 ευρώ (μπαρ) – 15 ευρώ (Β' Ζώνη) – 20 ευρώ (Α' Ζώνη)

HALF NOTE JAZZ CLUB
(Τριβωνιανού 17, Μετς)
Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « O Sister! Steve Lucky & The Rhumba Bums »