Συναυλίες από 10 εως 14 Νοεμβρίου - Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας

Συναυλίες θα δοθούν στην Αίθουσα Συναυλιών Φίλιππος Νάκας από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου. Μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών συμπράττουν για να παρουσιάσουν μερικές από τις ωραιότερες σελίδες της μουσικής τέχνης την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.30.

Φαγκότο και βιολοντσέλο αποδεικνύουν την εκλεκτική τους συγγένεια, κάνοντας έναν σπάνιο κι όμως "αδελφικό" συνδυασμό.

  • J. B. de Boismortier: Σονάτα, έργο 14 αρ.1
  • W. A. Mozart: Σονάτα σε σι ύφεση μείζονα, Κ.292
  • E. Bozza: Duettino
  • H. Tomasi: Croquis
  • G. Rossini: Άριες από την όπερα "Κουρέας της Σεβίλλης" (μεταγραφή: F. Gebauer)

Εισιτήρια: 10 € – 5 € & Είσοδο Ελεύθερη

Μέσα από συλλογικό αυτοσχεδιασμό οι GrooveSquad πειραματίζονται και ερμηνεύουν κομμάτια με επιρροές από το funk, την acid jazz και τα blues την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.30. Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2014 αρχικά ερμηνεύοντας και διασκευάζοντας γνωστά μουσικά κομμάτια και στη συνέχεια προχωρώντας στην παραγωγή δικού τους πρωτότυπου υλικού.

Είσοδος Ελεύθερη

Δύο εξαιρετικοί μουσικοί της ευρύτερης "ακουστικής" σκηνής, η Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι) και ο Βασίλης Κετεντζόγλου (κιθάρα), μετά από πολύχρονη συνεργασία σε διάφορα μουσικά σχήματα, επιχειρούν μία συνάντηση με ευρυγώνια μουσική αφετηρία και προσωπικό προσανατολισμό την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20.30. Μία συνάντηση των προσωπικών τους συνθέσεων και επιρροών, καθώς και των ήχων από τις μουσικές παραδόσεις που φέρουν δύο έγχορδα με ξεχωριστή πορεία το καθένα, αλλά και πολλές κοινές προσλαμβάνουσες. Ήχοι και αναφορές από την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και μελοποιημένη ποίηση, παρουσιάζονται μέσα από ένα αρμονικά δομημένο πρόγραμμα όπου ο λυρισμός εναλλάσσεται δυναμικά με τη διάθεση των δύο μουσικών να εκφραστούν, αλλά και να επικοινωνήσουν με το κοινό, ακόμη και με χιούμορ.
Ένας διαρκής μουσικός "διάλογος" με βάση τον αυτοσχεδιασμό. Μια ιδιότυπη μουσική προσέγγιση σε προσωπικές συνθέσεις και μελωδίες από τις "μουσικές του κόσμου".

Είσοδος Ελεύθερη