Μουσικό Σύνολο «Γιάννης Μαρκόπουλος»

Μουσικό Σύνολο «Γιάννης Μαρκόπουλος» Μουσικό Σύνολο «Γιάννης Μαρκόπουλος»

Τρεις τραγουδιστές, τέσσερις μουσικοί, ένας μεγάλος δημιουργός. Ένα Μουσικό Σύνολο γεννήθηκε με στόχο την παρουσίαση του διαχρονικού ορίζοντα των τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου στο κοινό, εκεί όπου μπορεί να αναπτυχθεί μία ανοιχτή επικοινωνία με ιδιαίτερη συντροφικότητα. Από Πέμπτη 9 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη του Οκτωβρίου 2014 στο Half Note.

Ήταν μία επιθυμία πολλών φίλων και συνεργατών του συνθέτη, η παρουσίαση αυτής της μεγάλης μουσικής κληρονομιάς σε χώρους μικρούς και ζεστούς. Επιθυμία που τώρα γίνεται πραγματικότητα στην ιστορική σκηνή του Half Note Jazz Club.

Από την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 και κάθε Πέμπτη, στη σκηνή του γνωστού Jazz Club θα ακούμε τραγούδια που έγραψαν ιστορία: από τα «Χίλια Μύρια Κύματα Μακριά τ' Αϊβαλί», «Οι Οχθροί», «Παραπονεμένα Λόγια», μέχρι «Πέρα από τη Θάλασσα», «Κάτω στης Μαργαρίτας τ' αλωνάκι», «Τραγουδώ Τραγουδώ», «Την Εικόνα σου (Χρώματα κι Αρώματα)». Αλλά και έργα του που σπάνια ακούμε ζωντανά όπως: «Σουρλάντα Νταγιάντα », «Η μικρή Ελένη των πόλεων »,« Πού πας», «Αύριο θα' ναι καλά», «Εδώ γεννήθηκα».

Οι τραγουδιστές – Σοφία Μάνου, Μυρτώ Ναούμ και Άγγελος Ανδριανός – καθώς και οι μουσικοί έχουν εντρυφήσει στο ύφος, στο μελωδικό και αρμονικό περιεχόμενο των συνθέσεών του. Και θα ερμηνεύσουν με απλότητα, ευθύνη και γνώση τα δημοφιλή τραγούδια του που εξακολουθούν να δίνουν δύναμη, συναίσθημα και ζωή στη σημερινή δύσκολη εποχή.

Ιδιαίτερο χρώμα θα δώσει και η φιλική συμμετοχή μεγάλων ερμηνευτών που τιμούν τον συνθέτη και το έργο του. Την αρχή, κάνει την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014 ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ενώ ακολουθούν: Μανώλης Μητσιάς (16 Οκτωβρίου 2014), Κώστας Μακεδόνας (23 Οκτωβρίου 2014), Μιχάλης Τζουγανάκης (30 Οκτωβρίου 2014).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο ίδιος ο συνθέτης εκπόνησε την ενορχήστρωση των τραγουδιών του Μουσικού Συνόλου.

  • Τραγουδούν: Άγγελος Ανδριανός, Μαρία Λυμπεράκου, Δάφνη Ζουρνατζή
  • Μουσικοί: Μαριλίνα Τζελέπη-πιάνο, Αντώνης Μανιάς-βιόλα, Γκέρτα Κατέμι-φλάουτο, Μάριος Μούρμουρας-κιθάρα

Πληροφορίες
Μουσικό Σύνολο «Γιάννης Μαρκόπουλος»
Τα αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη στο Half Note

Από Πέμπτη 9 και κάθε Πέμπτη του Οκτωβρίου 2014
Είσοδος 20-25-30 ευρώ - Ώρα έναρξης: 21.30
Στις τιμές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται ποτήρι μπύρα ή κρασί

HALF NOTE JAZZ CLUB
(Τριβωνιανού 17, Μετς)
Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note