Συναυλία σάζι με τον Τζιχάν Τούρκογλου και τους μαθητές του

Τζιχάν Τούρκογλου Τζιχάν Τούρκογλου

Ο Τζιχάν Τούρκογλου μας προσκαλεί σε μια συναυλία μαζί με τους μαθητές του, στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις», για μια βραδιά σάζι, με παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Τουρκία, το Σάββατο 17 Μαΐου 2014 στις 22:00.

«Με αφορμή τα σεμινάρια που παρέδιδα στο Μουσικό Εργαστήρι «Λαβύρινθος», στο Ηράκλειο της Κρήτης, θέλησα να μεταφέρω στην Αθήνα τη μουσική πειθαρχία, τη δημιουργικότητα και τη φιλική ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, και να φτιάξω μια τάξη με τους μαθητές που πρωτοσυνάντησα εκεί.
Η σπουδή επάνω στην οποία εργαζόμαστε, περιέχει τεχνική εξάσκηση του σάζι, καθώς και έρευνα σχετικά με το πως μπορούμε να εφαρμόσουμε αυτές τις τεχνικές σε ένα ρεπερτόριο επιλεγμένων τραγουδιών από την Ελλάδα και την Τουρκία.
Δυστυχώς, υπάρχει ένα χάσμα για τους μαθητές του σάζι στην Ελλάδα, διότι, ουσιαστικά, το σάζι, εμφανίζεται ως ένα δευτερεύον όργανο. Η σύγχυση που προκαλείται από την ανεπαρκή πληροφόρηση σχετικά με το πώς αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα, καθρεφτίζεται στην εκτελεστική δεξιότητα.
Η συναυλία αυτή είναι μια παρουσίαση της εξάμηνης εργασίας μας, της οποίας σκοπός είναι να αποκαταστήσει τη θέση του σάζι στην Ελλάδα και να συμβάλλει στην αναβίωσή του».
Cihan Türkoğlu

Συμμετέχουν:

  • Δημήτρης ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗΣ: Σάζι ( με κοντό μπράτσο)
  • Μαρίτσα ΣΑΜΑΤΑ: Σάζι (με κοντό μπράτσο) & φωνή
  • Κωνσταντίνος ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ: Σάζι (με μακρú μπράτσο)
  • Cihan TÜRKOĞLU: Σάζι (με μακρú μπράτσο) & φωνή

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
Συναυλία σάζι
με τον Τζιχάν Τούρκογλου και τους μαθητές του

Σάββατο 17 Μαΐου 2014, ώρα 22:00
Είσοδος: 10€ | φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών 7€

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr

Κρατήσεις θέσεων
Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή τηλεφωνικά στο 210 8613739.
*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.