«Σονάτες & Άριες»

«Σονάτες & Άριες» «Σονάτες & Άριες»

Ένα πρόγραμμα με πολύ γνωστά έργα για φωνή και πιάνο θα παρουσιάσουν το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 και ώρα 20:30 στην αίθουσα συναυλιών του Ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, η σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου και ο πιανίστας Στέφανος Νικοτιάν.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας ο Στέφανος Νικοτιάν θα ερμηνεύσει τις δύο γνωστότερες σονάτες του Ludwing Van Beethoven (Λούντβιχ βαν Μπετόβεν), τη Σονάτα έργο 13 (Παθητική) και τη Σονάτα έργο 27 Νο. 2 (Υπό το Σεληνόφως), ενώ στο δεύτερο μέρος η σοπράνο Έλλη Αναστασοπούλου θα τραγουδήσει αγαπημένες άριες από όπερες και οπερέτες των, Giacomo Puccini (Τζιάκομο Πουτσίνι), Alfredo Catalani (Αλφρέντο Καταλάνι), Antonín Leopold Dvořák (Αντονίν Λέοπολντ Ντβόρζακ) , Gaetano Donizetti (Γκαετάνο Ντονιτσέτι), Franz Lehar (Φραντς Λέχαρ), Νίκου Χατζηαποστόλου κ.α.

Διοργάνωση: ARTE ATENE

 

Πληροφορίες
«Σονάτες & Άριες»

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, 10561 Αθήνα

Σάββατο 10 Μαΐου 2014, ώρα 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 12, 10 και 5 ευρώ (φοιτητικά, άνεργοι, ΑΜΕΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Εισιτήρια Online: http://www.ticketservices.gr
Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567

Βιογραφικά Καλλιτεχνών

Έλλη Αναστασοπούλου

Έλλη Αναστασοπούλου, σοπράνο
Γεννημένη στην Αθήνα, ξεκίνησε κλασικό τραγούδι στο Ωδείο Athenaeum, με την Αντιγόνη Σγούρδα όπου αποφοίτησε το 2004 με βαθμό άριστα παμψηφεί. Τελειοποίησε τη τεχνική στο λυρικό τραγούδι, παρακολουθώντας σεμινάρια δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Μαρίνα Κρίλοβιτς, Ζανέτ Πηλού, Λούη Μανίκα, Κώστα Πασχάλη,Kurt Equiluz, Elisabeth Vidal και την Cheryl Studer. Παρακολούθησε το σεμινάριο "Wolfgang Amadeus Mozart" του Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με τον Άρη Χριστοφέλλη και την Ζανέτ Πηλού. Τον Αύγουστο του 2010 παρακολούθησε master class με τον Tom Krause στη θερινή ακαδημία του Πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg και συμμετείχε στις συναυλίες του Πανεπιστημίου. Ιδιαίτερες διακρίσεις γνώρισε στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κλασικού Τραγουδιού της ΧΟΝ,(α΄ βραβείο),στον 4ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Λυρικών Τραγουδιστών ΣΗΜΟ (3ο βραβείο) και χρηματικό έπαθλο από την «Όπερα Δωματίου Αθηνών». Έχει εμφανιστεί σε διάφορες αίθουσες όπως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στην αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» , «Δαναός»κ.α. Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και την «Όπερα Δωματίου Αθηνών». Τραγουδάει στην Ελλάδα και το εξωτερικό και από το 2008 είναι έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ενώ την καλλιτεχνική περίοδο 2010-2011 εμφανίστηκε στην Εθνική Λυρική Σκηνή με τον ρόλο "Mutter" στο έργο Hänsel und Gretel του Humperdinck. Είναι ιδρυτικό μέλος και η Σοπράνο του συνόλου "Trio Lirico". Είναι καθηγήτρια κλασικού τραγουδιού στο Ωδείο "Φραγκίσκος Λεονταρίτης - ΝΙΚΟΤΙΑΝ".

Στέφανος Νικοτιάν

Στέφανος Νικοτιάν, πιάνο
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 6 ετών μελετώντας πιάνο κοντά στον Αυστριακό πιανίστα και καθηγητή Max Hallecker. Το 1995 έλαβε μέρος στον Ένατο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν.(Χορωδία Ορχηστρα Νέων), καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και το Α΄ Βραβείο. Έχει κερδίσει βραβεία σε διάφορους διαγωνισμούς στην Ελλάδα (Πρώτος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Πιάνου Konzerteum, Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες 1996, Πρώτος Διαγωνισμός Πιάνου Λέσχης Φίλων José Carreras 1996). Του έχει απονεμηθεί το "Recital Certificate of the Guildhall School of Music & Drama in Pianoforte". Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διακεκριμένων σολίστ του πιάνου, όπως των Alexander Jenner, Nikolai Petrov, Sontraud Speidel, Nelly Ben-Or (τεχνική Alexander). O γνωστός πιανίστας και καθηγητής της Ακαδημίας Sibelius του Ελσίνκι Erik Tawaststjerna ακούγοντάς τον σε σεμινάριό του, ξεχώρισε τις πιανιστικές του ικανότητες και εγκωμίασε τη μουσικότητά του. Το 1997 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου από το Ελληνικό Ωδείο (τάξη καθηγητή Max Hallecker) με βαθμό Άριστα Παμψηφεί, Πρώτο Βραβείο και χρηματικό έπαθλο. Είναι επίσης κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας. Τον Σεπτέμβριο του 1998 έγινε δεκτός στο παιδαγωγικό τμήμα του Μουσικού Πανεπιστημίου της Βιέννης στην Αυστρία (Universität für Musik und darstellende Kunst Wien), όπου και συνέχισε τις σπουδές του με τον Αυστριακό πιανίστα και καθηγητή Harald Ossberger. Το 2003 έλαβε το πτυχίο του και τον Απρίλιο του 2006 έλαβε Master από το ίδιο πάντα πανεπιστήμιο. Έχει πραγματοποιήσει πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις, όπως στην Πρεσβεία της Ρουμανίας, στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς, στη θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν» Αλίμου στα πλαίσια της Χ.Ο.Ν., στο Φεστιβάλ AXIA της Νάξου ενώ έχει εμφανιστεί στην Αίθουσα Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ερμηνεύοντας το 5ο κοντσέρτο Beethoven με την oρχήστρα Sinfonietta Αθηνών και μαέστρο τον Γιώργο Αραβίδη. Στις 28 Απριλίου 2011 ερμήνευσε το Capriccio Stravinsky για πιάνο και ορχήστρα στο Μέγαρο Μουσικής με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Τον Απρίλιο 2012 πραγματοποίησε περιοδεία στην Κίνα στις πόλεις Dalian, Nanjing, Nanchang, Fuzhou και Zhuhai ερμηνεύοντας σόλο έργα για πιάνο και έργα μουσικής δωματίου για κιθάρα και πιάνο συμπράττοντας με τη διακεκριμένη σολίστ κιθάρας Εύα Φάμπα. Είναι καθηγητής πιάνου και ιδρυτής του νεοσύστατου Ωδείου «Φραγκίσκος Λεονταρίτης – ΝΙΚΟΤΙΑΝ».