Danilo Perez at gazARTE

Danilo Perez Danilo Perez

Μία από τις πιο εμβληματικές εν ζωή καλλιτεχνικές φιγούρες του πλανήτη έρχεται στο Gazarte για μία και μόνο παράσταση στις 23/03/2014. Ο βραβευμένος με Grammy για το έργο του Danilo Perez, θεωρείται ομόφωνα ένας από τους συνθέτες εκείνους που έχουν επηρεάσει το χώρο της Jazz όσο πολύ λίγοι, ενώ το τεράστιο ανθρωπιστικό και φιλανθρωπικό του έργο οδήγησε την UNESCO στο να του χαρίσει τον πλέον τιμητικό τίτλο "Artist for Peace".

Γεννήθηκε στον Παναμά το 1965, ενώ ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές και δραστηριότητες ομολογουμένως πολύ κοντά στη χρονολογία γέννησής του, όταν πάτησε την ηλικία των τριών! Τα δέκα του χρόνια, τον βρήκαν να σπουδάζει κλασικό πιάνο στο "Εθνικό Ωδείο του Παναμά", ενώ το αμέσως επόμενο βήμα ήταν η ένταξή του στο ιστορικό Berklee College of Music, όπου δραστηριοποιήθηκε ενεργά στον τομέα της jazz σύνθεσης. Όλα έδειχναν πως ο Danilo Perez επρόκειτο να εξελιχθεί σε έναν πολύ σημαντικό μουσικό, ακόμα και αν το μέλλον υπερκάλυψε κάθε υπάρχουσα προσδοκία. Όσο ήταν ακόμη μαθητευόμενος, συνεργάστηκε με ονόματα όπως Jon Hendricks, Terence Blanchard, Slide Hampton, Claudio Roditi και Paquito D'Rivera. Μέσα από όλες αυτές τις εμπειρίες και τις ζωντανές του παρουσιάσεις, γρήγορα παγιώθηκε σαν ένας νέος και κάτι παραπάνω από πολλά υποσχόμενος μουσικός. Με τον καιρό κατάφερε να συνεργαστεί τόσο σε επίπεδο συναυλιών όσο και σε δισκογραφικές δουλειές με καλλιτέχνες όπως Steve Lacy, Charlie Haden, Michael Brecker, Joe Lovano,Tom Harrell, Gary Burton και Roy Haynes, ενώ το 2000 έπαιξε στο πλευρό του Wayne Shorter, στο εξαιρετικό Shorter's quartet.

Από το 1993 και έπειτα, ο Pérez αρχίζει να ασχολείται πιο ενεργά με τα δικά του προσωπικά project. Aποτέλεσμα της απόφασής του αυτής, η κυκλοφορία οκτώ προσωπικών δισκογραφημάτων, ενώ η ηθική επιβράβευση ήρθε μετά από τις πολλαπλές υποψηφιότητες Grammy και Latin Grammy για τις δουλειές Central Avenue (1989), Motherland (2000) , καθώς και το συναρπαστικό Across The Crystal Sea (2008). Το 1996 κλήθηκε από τον Tommy Lipuma για συνεργασία, με σκοπό την παραγωγή του ιστορικού Panamonk, ενός συγκινητικού αφιερώματος στον θρυλικό Thelonious Monk, το οποίο δίκαια χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό DownBeat ως ένας από τους πιο σημαντικούς Jazz δίσκους στην ιστορία της μουσικής. Λίγο αργότερα επισφράγισε την ενταξή του στην Mack Avenue Records, με την κυκλοφορία του Providencia, τον Αύγουστο του 2010. Εκτός από τη μεγάλη του εμπορική επιτυχία, το συγκεκριμένο album κέρδισε υποψηφιότητα για Grammy® Award το 2011 στην κατηγορία καλύτερου Instrumental Jazz Δίσκου.

H παρέλαση των μουσικών τιτάνων συνεχίζεται στο Gazarte, με την Jazz να αγγίζει για ένα και μόνο βράδυ τα πιο απόκρυφα όρια της ψυχικής εσωτερικότητας. Από το Chicago Jazz Festival και το Carnegie Hall, ο ιδρυτής του Panama Jazz Festival, πρέσβυς καλής θελήσεως της Unicef και καλλιτεχνικός Διευθυντής του Berklee Global Jazz Institute, τη σκηνή του Gazarte καταλαμβάνει ο καταπληκτικός κύριος Danilo Perez.

Πληροφορίες
Danilo Perez
at gazARTE

Κυριακή 23/03/2014

Gazarte,
Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Ώρα έναρξης : 21.30
Doors Open : 20.30

Τιμές Εισιτηρίων προπώληση
Καθήμενοι Α' ζώνης : 33€ --- Καθήμενοι Β' ζώνης : 25€ --- Όρθιοι : 15€
Τιμές Εισιτηρίων προπώληση
Καθήμενοι Α' ζώνης : 38€ --- Καθήμενοι Β' ζώνης : 30€ --- Όρθιοι : 20€

Προπώληση εισητηρίων : www.gazarte.gr http://www.viva.gr
Gazarte website
Gazarte Facebook
Gazarte twitter

Ετικέτες