Ο Kyklos με την Αλίκη Καγιαλόγλου σε Astor Piazzolla

Αλίκη Καγιαλόγλου Αλίκη Καγιαλόγλου

Ο Kyklos με την Αλίκη Καγιαλόγλου σε Astor Piazzolla. Μια συνάντηση των κορυφαίων σολίστ με τη μοναδική ερμηνεύτρια και το nuevo tango την 1η Μαρτίου 2014 στις 21:00 στο Gazarte.

Μετά τις άκρως επιτυχημένες συναυλίες του συνόλου τον Δεκέμβριο, ο KYKLOS επανέρχεται στο Gazarte, ανεβαίνοντας αυτή τη φορά πάνω στη σκηνή, παρουσία μιας διεθνώς αναγνωρισμένης ερμηνεύτριας, μιας καλλιτέχνιδας άρρηκτα συνδεδεμένης με τον λόγο των μεγάλων ελλήνων δημιουργών και όχι μόνο, μιας φωνής που θήτευσε δίπλα στον Μάνο Χατζιδάκι: της μοναδικής Αλίκης Καγιαλόγλου που πρώτη μύησε το Ελληνικό κοινό στη μουσική και την ποίηση της Λατινικής Αμερικής και της Ισπανίας.
Ο Astor Piazzola, γνωστός σε όλο τον κόσμο για τις δυνατές συγκινήσεις που προσέφερε με το tango του, είχε συστήσει στο ελληνικό κοινό τη μοναδική εμπειρία της μουσικής του ήδη από την κοινή εμφάνισή του με τον Μάνο Χατζιδάκι στη δεκαετία του 90'. Σήμερα, 12 κορυφαίοι σολίστ της κλασικής μουσικής με σπουδαία καλλιτεχνική παρουσία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την κορυφαία ελληνίδα ερμηνεύτρια Αλίκη Καγιαλόγλου. Δίνουν εκ νέου ένα ραντεβού με το Nuevo του Astor Piazzola και μπαίνουν σε ένα ξεχωριστό μονοπάτι παρουσιάζοντας μουσικές με έντονα στοιχεία του αργεντίνικου tango και της jazz σε δυνατούς δεξιοτεχνικούς συνδυασμούς. Μέσα από τις ερμηνείες της τελευταίας, τον ηχητικό σχεδιασμό του Άγη Γυφτόπουλου και υπό την διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, οι ενορχηστρώσεις του ίδιου δημιουργού, συνδυασμένες με τις νέες ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου, φέρνουν έναν νέο tango αέρα.

Το σύνολο μουσικής δωματίου KYKLOS αποτελείται από εξέχοντες Έλληνες σολίστ, οι οποίοι διαπρέπουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ η γέννηση του συνόλου προέκυψε από την ανάγκη των μελών του για περαιτέρω έρευνα και διερεύνηση των ορίων της τέχνης τους. Όλες οι λειτουργίες και οι δραστηριότητες του συνόλου διέπονται από το πνεύμα της συνεργασίας και της ανταπόδοσης.
Το KYKLOS ENSEMBLE, έχει ως αποστολή του την παρουσίαση έργων που καλύπτουν το φάσμα της κλασικής και σύγχρονης μουσικής δημιουργίας, ταυτόχρονα συνεργαζόμενο με το σύνολο των Τεχνών και των Επιστημών.
Έχοντας ήδη διανύσει μια άκρως επιτυχημένη πορεία τους πρώτους μήνες της ζωής του, επικοινωνεί με το κοινό μέσα από διαδραστικές συνεργασίες, αναδεικνύοντας έργα, εποχές και νέους μουσικούς, μέσα από μια ελεύθερη ματιά στην Τέχνη, συνδέοντας το ΠΟΠ με το Κλασικό, το παλιό με το νέο, δίνοντας στο κοινό του την ευκαιρία να υπερβεί τα κάθε είδους σύνορα.

Πληροφορίες
Ο Kyklos με την Αλίκη Καγιαλόγλου σε Astor Piazzolla

Ημερομηνία: 1η Μαρτίου 2014
Έναρξη: 21:00
Gazarte
32-34 Boυτάδων, Γκάζι

KYKLOS ENSEMBLE
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΗΣ
Γενικός διευθυντής του συνόλου είναι ο σολίστ κρουστών Δημήτρης Δεσύλλας
Καλλιτεχνικός διευθυντής ο συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης
Διευθυντής παραγωγής ο σχεδιαστής ήχου Άγης Γυφτόπουλος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Αλίκη Καγιαλόγλου
Η Αλικη Καγιαλόγλου είναι γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για την εμμονή και το πάθος της για το τραγούδι, (αυτό που άγει την ψυχή και όχι ακόμα ένα προϊόν), για τον τρόπο ερμηνείας και επικοινωνίας της με το κοινό αλλά και για τη σχέση της με το λόγο (ποίηση).
Μελέτησε αρχικά τραγούδι ως υπότροφος του Ωδείου Αθηνών με τη Μαρίκα Καλφοπούλου και αργότερα με τους Φραγκίσκο Βουτσίνο και Σπύρο Σακκά. Συνεργάστηκε με δύο από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, αρχικά με το Μίκη Θεοδωράκη και αργότερα με το Μάνο Χατζιδάκι στις συναυλίες τους και ηχογράφησε τραγούδια τους σε ποίηση Ν. Γκάτσου, Μ. Αναγνωστάκη, Αγγ. Ελευθερίου, Οδ. Ελύτη, κ.α.
Από το 1982 δίνει ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Μεξικό, Ισπανία, Τυνησία, Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία, Σουηδία, Τουρκία, Γερμανία κ.α), όπου αποσπά εξαιρετικές κριτικές.
Το 1989, το 1990 και το 1991 παρουσίασε την παράσταση Δύσκολοι Έρωτες παίζοντας το μονόλογο του Ζαν Κοκτώ Ο Ωραίος Αδιάφορος σε σκηνοθεσία Β. Νικολαϊδη.
Το 2002 ιδρύει την εταιρεία παραγωγής ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ, με την οποία εκδίδει CDs και οργανώνει παραστάσεις. Τελευταία ασχολείται και με το Θέατρο του Δρόμου.