Ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με το Γιώργο Τοσικιάν

Το πρόγραμμα του Γιώργου Τοσικιάν, με τον τίτλο "Mosaic" είναι μία συλλογή έργων για κλασσική κιθάρα, εμπνευσμένων από τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων, της Ελλάδας, της Μικράς Ασίας, της Αρμενίας, της Περσίας και του Ισραήλ.

Στο ρεσιτάλ περιλαμβάνονται συνθέσεις του Ευάγγελου Μπουντούνη, DusanBogdanovic,CarloDomeniconi, Ιακώβου Κολανιάν, LilyAfshar, και SidRobinovitch.

Οι πολιτισμοί που γεννήθηκαν και άνθισαν στο κατώφλι Ανατολής και Δύσης, με τις πλούσιες παραδόσεις τους και τη μακριά ιστορία τους, θεωρούνται, από την εποχή της αρχαιότητας, σημείο διαλόγου ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους. Όσο και αν διαφέρουν, μοιράζονται μία αύρα, μια ατμόσφαιρα, που τίποτα δεν μπορεί να την εκφράσει όσο η μουσική τους.

Επιλέγοντας έργα από την Αρμενία, τη Περσία, την Ελλάδα, την Μικρά Ασία, το Ισραήλ και τα Βαλκάνια, η συλλογή αυτή δημιουργεί έναν αόρατο χάρτη ήχου, όπου υπέροχες μελωδίες αποκαλύπτουν μία ενότητα γεννημένη μέσα από κοινές εμπειρίες και επιρροές, μία τέλεια αρμονία.

Όπως η τέχνη του ψηφιδωτού ξεκίνησε την ίδια εποχή σε αυτές τις περιοχές, φέρνοντας πιο κοντά τόσους γειτονικούς πολιτισμούς, έτσι και αυτή η συλλογή συγκεντρώνει τα φαινομενικά διαφορετικά κομμάτια τής μουσικής τους παράδοσης δημιουργώντας ένα αρμονικό σύνολο, ένα μωσαϊκό μουσικής.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ηχογραφηθεί και πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη του 2013 από την δισκογραφική εταιρεία MOTIVO.

A' μέρος

SidRobinovitch (b.1948)
Kol Nidrei (after a Jewish Folksong)

Carlo Domeniconi (b.1947)
Koyunbaba, suite for guitar, οp.19
Moderato
Mosso
Cantabile
Presto

Lily Afshar (b.1960)
Four Popular Persian Ballads
Gol-E-Gandome
Dareneh Jaan/ Aziz Joon
Leila-Leila
Jaan-E-Maryam

Evangelos Boudounis (b.1950)
Mantinada (lento-allegro)
(from ''Ten Tales of the Orient)

B' μέρος

Carlo Domeniconi (b.1947)
Variations on an Anatolian Folksong, op.15

Iakovos Kolanian (b.1960)
Three Armenian Dances
Νoubar noubar
Ossana
Zankezouri

Dusan Bogdanovic (b.1955)
Six Balkan Miniatures (for World Peace)
Jutarnje Kolo (Morning Dance)
Zalopojka (Lament)
Vranjanka
Makedonsko Kolo (Macedonian Dance)
Siroko (Wide Song)
Sitni Vez (Tiny-knit Dance)

Γιώργος Τοσικιάν

tosikian

Ο Γιώργος Τοσικιάν γεννήθηκε στον Πειραιά το 1981. Σπούδασε κιθάρα με τον Ιάκωβο Κολανιάν στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, απ' όπου αποφοίτησε το 2004 παίρνοντας το δίπλωμά του με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί».
Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα σε σεμινάρια των καταξιωμένων κιθαριστών Manuel Barrueco, Roland Dyens, Oscar Ghiglia, Ευάγγελου Ασημακόπουλου και Λίζας Ζώη.
Διακρίθηκε σε πανελλήνιους διαγωνισμούς (Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης, Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρας) αποσπώντας πρώτα βραβεία και τιμητική διάκριση από τον Σύλλογο Φίλων της Κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας».
Από το 2005 δίνει ρεσιτάλ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Έχει πάρει μέρος σε φεστιβάλ όπως Φεστιβάλ Κιθάρας Πάτρας, Φεστιβάλ Σύμης, Οι νέοι για τους νέους, Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.
Το 2008 συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Ινστιτούτου Cervantes της Αθήνας συνεργάστηκε με τον βραβευμένο Ισπανό ποιητή Αntonio Gamoneda, ενώ ένα χρόνο αργότερα, έδωσε τα πρώτα του ρεσιτάλ στο Λονδίνο, παίρνοντας μέρος στο Ekon Festival 2009.
Το 2012 συμμετείχε στο διαγωνισμό του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ International Renaissance Music Festival στην Αρμενία, αποσπώντας το Πρώτο Βραβείο.
Από το 2007 είναι μόνιμος συνεργάτης και μέλος της ορχήστρας του συνθέτη Γιώργου Βαρσαμάκη, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι επίσης μέλος του κιθαριστικού συνόλου ''Κίθαρις''.
Από το 2011 συνεργάζεται ως ντουέτο με τον κιθαριστή-συνθέτη Νότη Μαυρουδή.
Το 2010 κυκλοφόρησε από την εταιρεία MOTIVO η πρώτη του δισκογραφική κατάθεση, με τίτλο ''Guitar Music by Greek Composers.
Διδάσκει κλασική κιθάρα στο ωδείο Σύγχρονη Μουσική Παιδεία και στο Ωδείο Φίλλιπος Νάκας.

http://tossikian.webs.com/

Οι κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο μέσω της ιστοσελίδας online, εναλλακτικά με αποστολή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή αποστολή sms στο 6973 578 422.
Οι κρατήσεις θα γίνονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα αντιστοιχούν σε 50 άτομα.
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 // Ώρα 21:00
ΤΟ ΑΒΓΟ
του μουσικού χωριού
Βαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // θεσσαλονίκη
Kρατήσεις θέσεων και Πληροφορίες
www.music-village.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 17:00 – 20:00)