Ο Κωστής Λαμπρόπουλος ζωντανά στις "1002 Νύχτες"

"Πατρίδα μου, κατάρτι εσύ, ψηλά σηκώνεις το πανί στου χρόνου τα ξενύχτια, ψάχνεις να βρείς αλήθεια..."

Λίγο πρίν την ολοκλήρωση του πρώτου του προσωπικού δίσκου και μέσα στο ηλεκτρισμένο κλίμα των καιρών που διανύουμε, η Μουσική σκηνή "1002 Νύχτες" φιλοξενεί το τραγουδοποιό και συνθέτη Κωστή Λαμπρόπουλο στις 5 Ιουλίου 2013, ο οποίος (προσ)καλεί τους παλιούς και νέους φίλους του σε ένα «Περίπατο» στους μελωδικούς δρόμους της "Πατρίδας" του, σιγοτραγουδώντας μία "Άγρια προσευχή", κερδίζοντας "Του χρόνου τα στοιχήματα" και ξεσηκώνοντας με τη "Λευκή Κραυγή" του.

Μία μουσική παράσταση που θα συζητηθεί και θα κάνει τις μέρες μας πιο... "Αλκυονίδες"!

Ένας κατεξοχήν συναυλιακός καλλιτέχνης, που με τον ιδιαίτερο στίχο και τις ακουστικές και ηλεκτρισμένες μελωδίες που διακρίνουν τα τραγούδια του ("Λευκή κραυγή", "Πατρίδα (αύρα αγέρινη)", "Χάρτινες μέρες", "Αλκυονίδες", "Σκυτάλη", "Περίπατος", "Άγρια προσευχή", "Εκεί που παίζουν τα παιδιά", "Του χρόνου τα στοιχήματα" και πολλά άλλα), συγκινεί και ταξιδεύει με το δικό του μοναδικό τρόπο τους αγαπημένους φίλους και συνταξιδιώτες του, δίνοντάς τους τη "Σκυτάλη" για να συνεχίσουν όλοι μαζί τις αναζητήσεις τους.

Έντεχνοι στίχοι, ακουστικοί ήχοι, ροκ μελωδίες, παραδοσιακοί ρυθμοί, απρόσμενες διασκευές, πολυφωνικά μουσικά ψηφιδωτά, αφηγηματικά τραγούδια και στίχοι-ταξιδιώτες, μπολιασμένοι με την ιστορία παλαιότερων και νεότερων μουσικών ρευμάτων, θα μας ταξιδέψουν από την αυθόρμητη μελωδία του ακουστικού ήχου ως την ενθουσιώδη έξαρση της ηλεκτρισμένης ορχήστρας.

Λίγα λόγια για το Κωστή Λαμπρόπουλο:

Ο τραγουδοποιός Κωστής Λαμπρόπουλος ξεκίνησε το ταξίδι του στον κόσμο της μουσικής σε ηλικία 6 ετών. Στα 7 του χρόνια άρχισε να κάνει μαθήματα κλασικού πιάνου και αρμονίας και πήρε το πτυχίο του στην ηλικία των 17 ετών. Απο το 1999 ξεκίνησε ζωντανές εμφανίσεις -τραγούδι, κιθάρα και φυσαρμόνικα- με ολοκληρωμένα μουσικά σχήματα αλλά και ώς one-man-band, τις οποίες συνεχίζει παρέα με παλιούς και νέους φίλους.

Το μουσικό του ηχόγραμμα συνθέτουν οι έντεχνοι στίχοι σε ρόκ πεντάγραμμα,
το ιδιαίτερο χρώμα των παραδοσιακών ακουσμάτων, η λυρι(στικ)ή διάθεση, οι μελωδικές ρυθμικές γραμμές της φυσαρμόνικας, των πνευστών και των εγχόρδων, παραδοσιακών και σύγχρονων, καθώς και η μοναδική αίσθηση της συνεχούς επικοινωνίας, μέσω των τραγουδιών, με τους φίλους και συνταξιδιώτες του...

Έχει εμφανιστεί ζωντανα σε διάφορες μουσικές σκηνές, όπως το "Κύτταρο", το "Γυάλινο", ο "Ρυθμός Stage", η "Αρχιτεκτονική", το ιστορικό "Ροντέο Live Club", το "Όνομα του Ρόδου", το "Mπαράκι του Βασίλη", η "Οδός Ονείρων" στη Χαλκίδα, σε διάφορες pub του Λονδίνου καθώς και σε συναυλίες σε Κρήτη, Χίο, Αντίπαρο, Θεσσαλονίκη κ.α.

Αυτή τη περίοδο πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές σε Αθήνα και επαρχία και ηχογραφεί το νέο προσωπικό του δίσκο.

Καλή αντάμωση...
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013
Ώρα έναρξης: 22:00
Επίσημο κανάλι YouTube: http://www.youtube.com/user/KostisTaylorAcoustic Folk & Rock Ensemble:
Μαντώ Λαμπροπούλου: Φλογέρα, Ακορντεόν, Πιάνο
Γιώργος Ασβεστάς: Μπουζούκι
Κώστας Δάρας: Πλήκτρα
Μουσική σκηνή "Χίλιες και δύο Νύχτες" (στην εξωτερική σκηνή)
Καραΐσκάκη 10, Ψυρρή (Είσοδος από Ερμού 104)
Τηλ.: 210 3317293-4
www.1002nyxtes.gr

Κωστής Λαμπρόπουλος – Μουσικό κανάλι: http://www.youtube.com/user/KostisTaylorAcoustic
Facebook σελίδα: http://www.facebook.com/KostisLambropoulosFanPage