Ο Μichel Legrand έρχεται στο Gazarte

Μichel Legrand Μichel Legrand

«Δεν με ενδιαφέρει η δημοσιότητα. Ποτέ δεν δούλεψα γι' αυτήν ή για την επιτυχία. Πάντα ακολουθούσα τα δικά μου μονοπάτια...» Michel Legrand

Τον Απρίλιο του 2013 ο Michel Legrand, ο περίφημος Γάλλος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής θα βρίσκεται στην Αθήνα για τρεις μοναδικές εμφανίσεις στο Gazarte. Για τρία βράδια θα έχουμε μπροστά μας, σε απόσταση αναπνοής, έναν ζωντανό θρύλο να παίζει τη μουσική που έγραψε για σπουδαία φιλμ, με αποκορύφωμα εκείνη για τις «Ομπρέλες του Χερβούργου». Αλλά και το μοτίβο από την ταινία «The Go Between», το τραγούδι «I will wait for you», το «Windmills of your mind» και πολλά ακόμα, όχι απλώς αγαπημένα αλλά συνώνυμα των πιο ειλικρινών συναισθημάτων μας.

Ο Γάλλος συνθέτης και πιανίστας συνθέτει και δίνει συναυλίες για περισσότερα από 50 χρόνια. Είναι ένας από τους μεγαλύτερους, εν ζωή, θρύλους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Η αφοσίωση του στη μουσική ταυτίζεται με την ίδια του τη ζωή. «Από παιδί, φιλοδοξία μου ήταν να περιβάλλομαι από μουσική», έχει πει. Και ξεκίνησε πολύ μικρός. Σε ηλικία μόλις είκοσι χρόνων, έβλεπε το ντεμπούτο του «I Love Paris» (και τον Μάιλς Ντέιβις στην τρομπέτα) με γνωστά τραγούδια για την «Πόλη του Φωτός», να πουλάει οκτώ εκατομμύρια αντίτυπα και να μετατρέπεται σε ένα κλασικό άλμπουμ του easy listening.

Το 1955 δοκίμασε ένα διαφορετικό τρόπο έκφρασης, γράφοντας μελωδικές συνθέσεις για τον κινηματογράφο. Το παιδί θαύμα εξελίχτηκε σ' έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής, ever - συνεργάστηκε με δεκάδες σκηνοθέτες από τον Ζαν Λυκ Γκοντάρ ως και τον Κλιντ Ήστγουντ. Με περισσότερες από 200 συνθέσεις έργων για κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, εκατοντάδες άλμπουμ, 3 βραβεία Oscar (και 13 υποψηφιότητες συνολικά) και 5 Grammy. Έχει επενδύσει μουσικά τις ωραιότερες σκηνές που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη, όπως στις ταινίες «Οι ομπρέλες του Χερβούργου», «Υπόθεση Τόμας Κράουν», «Summer of '42» και πολλές ακόμα, ενώ έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής, όπως οι Frank Sinatra, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Barbra Streisand, Dame Kiri te Kanawa, Dizzy Gillespie, Miles Davis, John Coltrane, Liza Minelli, Νάνα Μούσχουρη, Quincy Jones, Sting κ.ά..
Το 2003 έλαβε το μετάλλιο Legion d' Honneur από το γαλλικό κράτος ως αναγνώριση της προσφοράς του.

Ο αειθαλής Μισέλ Λεγκράν παραμένει ακόμα και σήμερα, ανήσυχος και δημιουργικός. Αναζητεί νέες συνεργασίες, η έμπνευσή του παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Πέρυσι τον Φεβρουάριο ο Michel Legrand γιόρτασε τα 80 του χρόνια. Αλλά δεν παρέμεινε εφησυχασμένος. Και αποφάσισε να ξεκινήσει μια ανεπανάληπτη παγκόσμια περιοδεία με στάσεις στην Γαλλία, στη Μ. Βρετανία, στην Αρμενία, στη Ρωσία, στον Καναδά, στην Ελβετία, στην Κορέα και στις ΗΠΑ. Σταθμό αυτής της περιοδείας αποτελεί και η Ελλάδα!

Αυτός ο μέγιστος συνθέτης των σάουντρακ έρχεται για 3 μέρες στο Gazarte μαζί με την ορχήστρα του και θα μας χαρίσει απλόχερα μεγάλες επιτυχίες και ανεπανάληπτες στιγμές, μαζί με τη σοφία και τη συνταγή για μια ζωή γεμάτη δημιουργία και φως!

Mαζί με τον Michel Legrand εμφανίζονται οι μουσικοί:

  • Catherine Michel - harpist soloist from the Opera de Paris
  • Pierre Boussaguet - Double Bass
  • Francois Laizeau - Drums


http://www.michellegrandofficial.com

 

Πληροφορίες

O μετρ της κινηματογραφικής μουσικής,
ένας αληθινός μύθος
Ο Μichel Legrand έρχεται στο Gazarte

12, 13 και 14 Απριλίου 2013
Gazarte,
Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Ώρα έναρξης: 12 & 13 Απριλίου 22.00 | 14 Απριλίου 21.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: A ΖΩΝΗ 70€ / Β ΖΩΝΗ 60€ / Γ ΖΩΝΗ 50€/ΟΡΘΙΟΙ 35€

Προπώληση: Gazarte , 210 3460347 και www.viva.gr
Επικοινωνία- Προβολή
Χαρά Ζούμα Τ.210 3224765 | Μ. 6980571057 | Ε. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ετικέτες