Joana Amendoeira-Pedro Amendoeira & Minor Keys in F @ Half Note Jazz Club

Minor Keys in F Minor Keys in F

Η μοναδική fadista Joana Amendoeira δίκαια θεωρείται ότι έχει το fado στην ψυχή της. Η μικρή βασίλισσα του λαϊκού αυτού τραγουδιού της Πορτογαλίας, μοιάζει να έχει γεννηθεί για την τέχνη της αφού το πάθος της για το τραγούδι και τους μεγάλους ποιητές της χώρας της εκφράστηκε από πολύ νωρίς στη ζωή της.

Joana Amendoeira

Κι αν σε ηλικία 6 ετών, ανεβαίνοντας σε ένα σκαμνάκι, εξέφραζε την ανάγκη να τραγουδήσει, σε ηλικία 12 ετών έπαιρνε το πρώτο της βραβείο στο τραγούδι, ενώ σε ηλικία 16 ετών κυκλοφορούσε τον πρώτο επιτυχημένο δίσκο της. Από το σημείο εκείνο η καριέρα της απογειώθηκε και σήμερα αποτελεί μία από τις πιο προβεβλημένες στον κόσμο τραγουδίστριες της Πορτογαλίας.

Pedro Amendoeira

Ο Pedro Amendoeira, αδελφός της Joana, είναι ένας από τους αξιολογότερους κιθαρίστες fado, έχοντας συνοδεύσει σπουδαία ονόματα του είδους και έχοντας ηχογραφήσει μεταξύ άλλων μαζί με την Joana, ένα αφιέρωμα στον José Fontes Rocha, θρυλικό κιθαρίστα της Amalia Rodrigues.

Ο Αλέξανδρος Ναθαναήλ, μουσικός & συνθέτης, ήδη από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά "Icons", έδειξε την αγάπη του στην Πορτογαλική μουσική συνθέτοντας τρία κομμάτια για κιθάρα portuguesa, στα οποία συμμετείχε ο περίφημος Πορτογάλος σολίστ Ricardo Parreira. Η αγάπη του για τα fados τον οδήγησε στο σχηματισμό του γκρουπ των "Minor Keys in F" με την Κωνσταντίνα Πουτκάρη, που με την ιδαίτερη φωνή της, ερμηνεύει τα τελευταία χρόνια, αγαπημένα fados σαν γνήσια fadista. Οι Minor Keys in F έχουν ήδη κερδίσει την αγάπη του κοινού, που γεμίζει τους χώρους όπου εμφανίζονται.

Η σκηνή του Half Note θα γίνει για άλλη μια φορά ο τόπος μιας πρωτότυπης μουσικής συνάντησης όπου η Joana Amendoeira και o Pedro Amendoeira βρίσκουν τους Minor Keys in F με fado μουσική... πέρα από τα σύνορα!

Πληροφορίες
JOANA AMENDOEIRA- PEDRO AMENDOEIRA
& MINOR KEYS IN F
@ HALF NOTE JAZZ CLUB
Πάθος για fado... πέρα απ' τα σύνορα!

ΠΕΜΠΤΗ 22 – ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ώρα έναρξης: 22:30 (Πεμ./ Παρ./ Σαβ.), 21:30 (Κυρ.)
Είσοδος: 10/ 15/ 20 ευρώ (Δεν περιλαμβάνει ποτό)

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr