"Τέσσερις Κιθάρες φέρνουν την Άνοιξη"

Οι κιθαριστές Χρήστος Σαρκατζής και Αλέξανδρος Χίρτογλου του Duo ChristAl θα ανοίξουν, με έργα D. Scarlatti, E. Granados και Κ. Τζωρτζινάκη, την όγδοη συναυλία της σειράς Νέοι κλασικοί, αφιερωμένη στην κιθάρα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Απριλίου, στις 20:30, στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.
Το πρώτο μέρος της συναυλίας θα συνεχιστεί με τον ταλαντούχο κιθαριστή της νέας γενιάς, Γιώργο Τοσικιάν,συνεργάτη των συνθετών Γιώργου Βαρσαμάκη και Νότη Μαυρουδή, που θα ερμηνεύσει τις σπάνιες σονάτες σε ρε ελάσσονα και λα μείζονα του διάσημου συνθέτη όπερας, Domenico Cimarosa, την «Sonata Giocosa» του Joaquín Rodrigo, ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες της ισπανικής μουσικής, και την «Sonatine» του Αργεντίνου συνθέτη Máximo Diego Pujol.

TOSSIKIAN

Στο δεύτερο μέρος, ο διεθνούς φήμης Ισπανός κιθαρίστας, Ricardo Gallén, καθηγητής κιθάρας στο Hochschule für Musik "Franz Liszt" της Βαϊμάρης, στο University of Extremadura της Ισπανίας και «πνευματικό παιδί» του Eliot Fisk, με διακρίσεις σε Διεθνείς διαγωνισμούς κιθάρας και εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, θα ερμηνεύσει το «Introduction et caprice op. 23» του βιρτουόζου κιθαρίστα και συνθέτη Giulio Regondi, την σονατίνα σε λα του Ισπανού Federico Moreno-Torroba, ένα από τα πιο γνωστά και ρομαντικά έργα για πιάνο του Καταλανού συνθέτη, Isaac Albéniz, το «Torre Bermeja», καθώς και το «Prelude, Fugue και Allegro» σε μι ύφεση μείζονα του J.S. Bach.

Duo Cristal

Η συναυλία διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.
Πληροφορίες
"Τέσσερις κιθάρες φέρνουν την Άνοιξη"
Ricardo Gallén - Γιώργος Τοσικιάν - Duo ChristAl
Κύκλος «Νέοι Κλασικοί» | Οκτώβριος 2011 – Μάιος 2012
Σάββατο 28 Απριλίου 2012, ώρα 20:30

Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος 10 € / νεανικό 5 € / διακεκριμένη ζώνη 15 €
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Απόστολος Παληός
Διοργάνωση: specs 'n' arts

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Ricardo Gallén θα δώσει masterclass στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός, το οποίο θα είναι ανοιχτό τόσο σε κιθαριστές όσο και σε ακροατές που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν.
Κόστος συμμετοχής: 50 € (πλέον ΦΠΑ) για συμμετέχοντες / 20 € (πλέον ΦΠΑ) για ακροατές
Οι θέσεις για το masterclass είναι περιορισμένες.
Πληροφορίες : 6936 872363
Για τους συμμετέχοντες στο Master class η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τη συναυλία.

Οργάνωση παραγωγής, προβολή & διεθνείς σχέσεις: specs 'n' arts
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.specsnarts.gr
Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Υπηρεσία εισιτηρίων ticket services : τηλ. 210 7234567
www.ticketservices.gr