Ρεσιτάλ Κιθάρας του Βασίλη Ρακόπουλου στο ΚΒΜΚΛ-Μαρίζα Κωχ

Μια βραδιά κλασικής κιθάρας του διακεκριμένου σολίστα Βασίλη Ρακόπουλου διοργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 στις 8.00μ.μ. στην αίθουσα του Εργαστήρι της οδού Προπυλαίων.

Ο διεθνούς φήμης τζαζίστας θα μας ξεναγήσει στον κόσμο της πρώιμης κιθάρας από την Περσία έως και την σύγχρονη εποχή της πολυμορφικής κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας.
Στη βραδιά θα συμπράξουν φωνητικά με μουσικά παραδείγματα η Μαρίζα Κωχ και η Ελένη Μπράτσου.


Θα ακολουθήσει κέρασμα Σαντορινιού κρασιού για τους ενήλικες, προσφορά του Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων και χυμών για τα παιδιά.

ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΚΙΝΗΣΗΣ & ΛΟΓΟΥ ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ
Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία
Προπυλαίων 31, Ακρόπολη 11742 (Μετρό: Στάση Ακρόπολη)
Γενική είσοδος: €8,00
Κρατήσεις θέσεων: 210-9227687
(απαραίτητη προϋπόθεση η επιβεβαίωση κράτησης έως την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
Ο Βασίλης Ρακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Άρχισε τις μουσικές του σπουδές το 1980 στο HOCHSCHULE der KUNST – BERN CONSERVATORY (SWISS JAZZ SCHOOL) από όπου απεφοίτησε το 1986 με δίπλωμα jazz κιθάρας. έχοντας σαν δεύτερο όργανο την τρομπέτα. Παρακολούθησε μαθήματα ενορχήστρωσης & σύνθεσης με τον Axel Jungblood, μαθήματα αντίστιξης & φούγκας με τον M.Gutesha και μαθήματα Παιδαγωγικής στο πανεπιστήμιο της Βέρνης.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους έλληνες συνθέτες σαν κιθαριστής και ενορχηστρωτής, συμμετέχοντας σε δισκογραφικές δουλειές, παραστάσεις και συναυλίες στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ασχολείται με την σύνθεση από το 1978. Στην προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνονται τα CDs Ρωξάνη, ammon, iris, musique des étoiles και "χορός των πυρσών" που παρουσιάστηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε διεθνή φεστιβάλ jazz (με τον Egberto Gismondi, την Aziza Mustafa Zadeh, τις Bulgarian voices κ.α } και στις εκδηλώσεις της έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων 2004 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Κατάλογος έργων στο λεξικό Ελλήνων συνθετών της Αλέκας Συμεωνίδου.
Έχει πολυετή διδακτική πείρα και από το 2003 διδάσκει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο λειτουργική αρμονία και jazz κιθάρα, δίνοντας παράλληλα διαλέξεις, σεμινάρια και master classes στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.