Αφιέρωμα στον Νίκο Γούναρη

Ο Νίκος Γούναρης (1915-1965) ήταν μια από τις κορυφαίες φωνές του μεσοπολέμου. Πρωτοεμφανίστηκε το 1936 και αναδείχθηκε στην κατοχή, παράλληλα με τη συμμετοχή του στην Αντίσταση. Βέβαια, ο Νίκος Γούναρης δεν υπήρξε μόνο ένας τραγουδιστής, αλλά και ένας πολύ αξιόλογος συνθέτης τραγουδιών. Ο συνδυασμός των δύο ιδιοτήτων, του έδωσε τον τίτλο του τροβαδούρου. Ο Νίκος Γούναρης υπήρξε ένας performer που ξεσήκωνε το κοινό του. Γνώριζε απόλυτα τη μαγική συνταγή να επικοινωνεί με αμεσότητα και αλήθεια.

Οι ερμηνείες του Νίκου Γούναρη δονούνταν από πάθος, φαντασία και ευαισθησία. Στις 25 Ιανουαρίου του 2012, στο BADMINTON, στο πλαίσιο της σειράς, «Τα πρόσωπα του Ελληνικού τραγουδιού» θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία με όλα του τα αναγνωρίσιμα τραγούδια.

gounaris5

Τραγούδια όπως τα: «Ένα βράδυ που ΄βρεχε», «Κάϊρο», «Για τις γυναίκες», «Πάμε στα μπουζούκια», «Εσύ με κάνεις να γράφω τραγούδια», «Η κότα η στρουμπουλή», «Σκαλί καλέ μου σκαλί» κ.α. Τα τραγούδια θα αποδόσει η ορχήστρα ποικίλης μουσικής του Δήμου της Αθήνας. Την ορχήστρα διευθύνει ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης ο οποίος έχει αναλάβει και τις ενορχηστώσεις. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν, ο Κώστας Μακεδώνας και ο Μπάμπης Τσέρτος, δύο τραγουδιστές που έχουν μελετήσει το έργο του Νίκου Γούναρη, επαναφέροντας στο σήμερα αρκετά από τα τραγούδια του. Μαζί τους η Ανδριάνα Μπάμπαλη και η ομάδα P.M.T.P Company της Σίας Κοσκινά. Συμμετέχει επίσης ο πολλά υποσχόμενος νέος τραγουδιστής Χάρης Μακρής.

Συμμετέχουν
Ανδριάνα Μπάμπαλη
η ομάδα P.M.T.P Company της Σίας Κοσκινά
και ο Χάρης Μακρής

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Μιχάλης Κουμπιός
Πληροφορίες
ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ "ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ"
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΟΥΝΑΡΗ
με τους Κώστα Μακεδόνα & Μπάμπη Τσέρτο
Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Αθηναίων
Διευθύνει ο Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 στις 20:30
Εισιτήρια από 12 ευρώ έως 25 ευρώ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: www.wepromotion.gr/press
Βαγγέλης Περάκης, τηλ. 6972858515 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αννίτα Δαμάσχη, τηλ. 6977333222 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιώργος Εριτσίδης, τηλ. 6932440622, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

ΚΛΗΡΩΣΗ: 28/1(12.20) για  30/1