Ottmar Liebert + Luna Negra

«Ο τρόπος που ο Ottmar Liebert παίζει κιθάρα μας φέρνει στη μνήμη τους μεγάλους Andres Segovia, Paco De Lucia και John McLaughlin. Σαν αυθεντικός δεξιοτέχνης, το παίξιμό του είναι πρωτότυπο, ελαφρώς επιθετικό αλλά κυρίως αισθαντικό και όμορφο». The Tripwire

Ο πασίγνωστος κιθαρίστας Ottmar Liebert, υποψήφιος πέντε φορές για βραβείο Grammy, μαζί με τη μπάντα του Luna Negra σε μία από τις πολύ λίγες φορές που αφήνουν το Santa Fe του New Mexico και περιοδεύουν την Ευρώπη, έρχονται στο Θέατρο Badminton για μια μοναδική συναυλία.

2Παρά τους δύσκολους, οικονομικά, καιρούς, η ζωντανή ερμηνεία και η παράσταση του κορυφαίου αυτού κιθαρίστα αποτελεί μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Οι συναυλίες του Ottmar Liebert και των Luna Negra συνεχίζουν να καταρρίπτουν τα ρεκόρ θεατών κάθε φορά που βγαίνουν περιοδεία και σας καλούμε να την απολαύσετε, να υποστηρίξετε τη ζωντανή μουσική και να έρθετε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας σε μια εμπνευσμένη μουσική βραδιά, ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους κιθαρίστες του Flamenco.

Οι πρόσφατες κυκλοφορίες του Liebert περιλαμβάνουν τα ?Scent of Light? και ?Up Close? που παίζονται χωρίς διακοπή στους περισσότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς τζαζ του πλανήτη. Ο μουσικός συνδυασμός των ηχογραφήσεων αυτών αναμιγνύει τους προκλητικούς ήχους ενός φλογισμένου φλαμένκο με Βραζιλιάνικους και Περουβιανούς ρυθμούς, ενώ συνοδεύεται από απαλή ηλεκτρονική μουσική και τη μουσική ενίσχυση των John Gagan στο μπάσο και Stephen Duros στην ηλεκτρική κιθάρα.

Το Φεβρουάριο του 2009 ο Ottmar Liebert έλαβε το δεύτερο βραβείο από το Περιοδικό Acoustic Guitar Magazine στην κατηγορία του Καλύτερου Κιθαρίστα Φλαμένκο. Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Paco de Lucia, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Vicente Amigo.


Με 15 Χρυσούς και 23 πλατινένιους και πολύ-πλατινένιους δίσκους στο ενεργητικό του, ο Ottmar Liebert είναι σίγουρα ένας από τους πιο δημοφιλείς κιθαρίστες της εποχής μας. Η συναυλία στο Θέατρο Badminton περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες επιτυχίες του μεγάλου καλλιτέχνη.

Στην εποχή που ζούμε, οι στιγμές ανάτασης είναι σπάνιες. Ελάτε μαζί μας και ταΐστε άφοβα την ψυχή και την καρδιά σας σε μια βραδιά με τον Ottmar Liebert και τους Luna Negra.

OTΤMAR LIEBERT

Ιστορικό

OTTMAR_LIEBERTΗ εξαιρετική και παγκόσμια επιτυχία του Liebert σε μουσικό επίπεδο συχνά φαίνεται σαν μια απλή απόφυση από το παρελθόν της κουλτούρας του και της υπερβολικής του αγάπης για τα ταξίδια από μικρή ηλικία. Γεννημένος στην Κολονία της Γερμανίας από Κινέζο-γερμανό πατέρα και μητέρα από την Ουγγαρία, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα στα 11 και ταξίδεψε εκτεταμένα στην Ευρώπη και την Ασία έχοντας σαν σκοπό να απορροφήσει στο έπακρο κάθε μουσική παράδοση που συναντούσε. Αφού ακολούθησε τα Rock and Roll όνειρά του πρώτα στην γενέτειρά του Γερμανία και έπειτα στη Βοστώνη, εγκατέλειψε τις απογοητεύσεις την Ανατολικής ακτής και εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Santa Fe, στο Νέο Μεξικό.

Το 1989, ίδρυσε την μπάντα του, τους Luna Negra. Ο δίσκος Nuevo Flamenco ήλθε στη ζωή από μια προσωπική παραγωγή, σε τοπική κυκλοφορία που ονομαζόταν Marita: Shadows and Storms, αντίγραφα τα οποία ο Ινδός τοπικός καλλιτέχνης Frank Howell διένειμε στις γκαλερί του. Όταν ο δίσκος βρήκε το δρόμο του προς τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και είχε μια άνευ προηγουμένου αποδοχή από τους ακροατές, η Higher Octave Music το παρέλαβε και κυκλοφόρησε μια ολοκληρωμένη έκδοση. Το Nuevo Flamenco έγινε 16 φορές πλατινένιος στις ΗΠΑ (!!!), πλατινένιος στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και χρυσός στον Καναδά και το Μεξικό.


«Ειλικρινά ήμουν ευτυχισμένος να παίζω αυτή την μουσική σε ξενοδοχεία και εστιατόρια στο Santa Fe και τo να περάσω μέσα σε ένα χρόνο από αυτό που έκανα στο να ανοίγω συναυλίες του Miles Davis ήταν πραγματικά ένα πολύ μεγάλο άλμα», όπως θυμάται. «Το πιο σοκαριστικό για μένα ήταν να συνειδητοποιήσω πόσο πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι από τόσο διαφορετικές κουλτούρες το αγκάλιασαν. Ακόμα λαμβάνω γράμματα από θαυμαστές στην Ευρώπη, την Νότια Αμερική, την Αυστραλία και την Ασία? υπήρξε πραγματικά μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να παίξω με μουσικούς από όλο τον κόσμο, και αυτό ήταν μια εξαιρετική εμπειρία επίσης.»

Ο Liebert έχει γίνει έκτοτε, ένας από τους πιο επιτυχημένους και ολοκληρωμένους κιθαρίστες, συγκλονίζοντας το κοινό σε όλο τον κόσμο και κυκλοφορώντας ένα κατάλογο από κλασικές ηχογραφήσεις, περιλαμβάνοντας την συλλογή remix, Euphoria (1995), το album με live Viva! (1995), το διπλό cd Opium (1996) και το κλασικό-ασιατικό ορχηστρικό album Leaning into the night (1997). Ολοκλήρωσε την δεκαετία του με το Epic με το Little Wing του 2001 και επέστρεψε στην Higher Octave Music, κυκλοφορώντας ένα πλούσιο album με νανουρίσματα που ονομαζόταν ?In the Arms of Love? το 2002 και ένα album με το Luna Negra XL που ονομαζόταν ?The Santa Fe Sessions? το 2003.

To La Semana (2004), ήταν το πρώτο στα πέντε χρόνια της μπάντας και ακολούθησε το Winter Rose (2005), το οποίο είχε χαρακτηριστικά από αρχικά κομμάτια, κλασική μουσική και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το 2006 η δισκογραφική του Liebert, SSRI, κυκλοφόρησε το One Guitar, την πρώτη του ηχογράφηση παίζοντας solo κιθάρα, η οποία έλαβε την τέταρτη υποψηφιότητα του Liebert για Grammy. Οι καινούργιες του κυκλοφορίες είναι το Up Close (2008), και το The Scent Of Light (2009), μια δουλειά πέντε χρόνων.

Εκτός από την έξοχη ερμηνεία του και το μεγάλο του ταλέντο στις ηχογραφήσεις, ο Liebert είναι φτασμένος φωτογράφος και εξαιρετικός γραφίστας. Η κυκλοφορία περιορισμένης έκτασης του ?La Semana? έλαβε το βραβείο Χρυσό Αστέρι 2006 για τη συσκευασία CD/DVD.

Το ?Creativity?είναι μία ετήσια έκδοση των Collins Design, ένα αποτύπωμα των εκδόσεων Harper Collins και ένας από τους πιο παλιούς και καθιερωμένους διαγωνισμούς γραφικής τέχνης.

Πληροφορίες
Ottmar Liebert + Luna Negra
Ζήστε μια σπάνια βραδιά World Music με τον δημιουργό του ?Nuevo Flamenco? και του ?Barcelona Nights?
ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Απριλίου 2011
Θέατρο Badminton


Ώρα: 9.00 μ.μ.

Τιμές Εισιτηρίων:
Α Ζώνη: 30?
Β Ζώνη: 25?
Γ Ζώνη: 20?
Φοιτ.: 15?

Προπώληση εισιτηρίων: 210-8840600, WWW.TICKETNET.GR, στα ταμεία του θεάτρου Badminton και σε όλα τα PUBLIC.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr
Βαγγέλης Περάκης, τηλ. 6972858515 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιώργος Εριτσίδης, τηλ. 6932440622, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Θα ανακοινωθεί σύντομα.