Shigeru Umebayashi Live στην Αθήνα!

Η ΟΤΙCONS φέρνει τον Shigeru Umebayashi, συνθέτη των κινηματογραφικών επιτυχιών «2046», « Ιπτάμενα Στιλέτα», «In the Mood for Love», για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, όπου θα δώσει 3 συναυλίες και ένα Μaster Class για σύνθεση μουσικής κινηματογράφου.

Ο ερχομός του στην Ελλάδα αποτελεί ένα μοναδικό γεγονός για όλη την Ευρώπη, καθώς ο Shigeru Umebayashi έχει εμφανιστεί πρόσφατα μόνο σε 2 Φεστιβάλ κιν/φου στην υπόλοιπη Ευρώπη (στη Γάνδη το 2009 και την Κρακοβία το 2010).

Μπορεί να είναι 25 χρόνια ενεργός ως συνθέτης στον χώρο του κινηματογράφου αλλά μόλις εδώ και μία δεκαετία οι μουσικές του πέρασαν τα σύνορα της Ιαπωνίας και άγγιξαν το Δυτικό κοινό. Ο συνθέτης που συνεργάστηκε με τον Wong Kar-Wai ("Ερωτική Επιθυμία", "2046") και τον Zhang Yimou ("Ιπτάμενα Στιλέτα", "Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού") δημιούργησε ένα ολόκληρο νέο ρεύμα φίλων της κινηματογραφικής μουσικής εξαιτίας των εξαιρετικών και μοναδικών μελωδιών του.

umebayashi-live-athens-1

Έξι χρόνια ακριβώς μετά την κυκλοφορία του "2046" στους κινηματογράφους - ενός απο τα πλέον πολυπαιγμένα στα ελληνικά ραδιόφωνα soundtracks της τελευταίας δεκαετίας - ο Ιάπωνας συνθέτης έρχεται στην Αθήνα για τρεις μοναδικές συναυλίες. Πέραν των προαναφερθέντων γνωστών θεμάτων για τις Ασιατικές παραγωγές στις οποίες συμμετείχε, στις συναυλίες του στην Αθήνα θα ακουστούν θεματά του και για δυτικές παραγωγές όπως τα "Hannibal Rising", "Incendiary" αλλά και από το φιλμ του 2009 του Τομ Φορντ "A Single Man".

in_the_mood_for_loveΤις μουσικές του Shigeru UmebayashiUme, όπως προτιμάει να τον φωνάζουν) θα ερμηνεύσει στην πρώτη της παγκόσμια εμφάνιση η νεοσυσταθείσα Ελληνική ορχήστρα και χορωδία "Oticons Orchestra & Choir", που δημιουργήθηκε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στις συναυλίες που θα αφορούν τα soundtracks από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, εντός και εκτός συνόρων.

Την Oticons Orchestra & Choir θα διευθύνει ο σημαντικότερος εν ενεργεία μαέστρος στον χώρο της κινηματογραφικής μουσικής, Βέλγος, Dirk Bross?.

DIRK_BROSSE

Ο εν λόγω πολύπειρος μαέστρος έχει εμφανιστεί με τις μεγαλύτερες ορχήστρες του κόσμου σε χώρους όπως το Royal Albert Hall και το Barbican Center του Λονδίνου, ενώ το 2009 επιλέχτηκε από τον διάσημο συνθέτη John Williams για να διευθύνει το world tour του "Star Wars in Concert". Για τον ίδιο, όπως επίσης και για τον συνθέτη Ume, θα πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση μπροστά σε Ελληνικό κοινό.


Την Oticons Orchestra & Choir θα συνοδεύσουν στην ερμηνεία των μουσικών του Ιάπωνα συνθέτη ο Ελβετός βιρτουόζος των έθνικ πνευστών Sandro Friedrich και η σημαντική Ελληνίδα τραγουδίστρια με την διεθνή καριέρα Σαβίνα Γιαννάτου.

Sandro savina-giannatou-new

Μaster Class για σύνθεση μουσικής κινηματογράφου από τον Shigeru Umebayashi

Ο συνθέτης της μουσικής των ταινιών «2046», «Ιπτάμενα Στιλέτα», ?In the Mood for Love?, «Η Κατάρα του Χρυσού Λουλουδιού», ?Hannibal Rising?, σε μία και μοναδική εμφάνιση, συνομιλεί με το κοινό και μεταδίδει 25 χρόνια γνώσης και εμπειρίας.

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

oticons_logo_sm

Πληροφορίες
Ημερομηνίες / Ώρες

Masterclass
  • Σάββατο 4/12/2010 στις 11.30π.μ
Συναυλίες
  • Σάββατο 4/12/2010 στις 19.30μ.μ και στις 22.00μ.μ
  • Κυριακή στις 5/12/2010 στις 20.30μ.μ.

Έναρξη Προπώλησης: 3 Νοεμβρίου 2010
Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3418579
Δευ-Παρ 11:00 - 14:00

Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.

Εισιτήρια προπωλούνται και στα PUBLIC:
  • Συντάγματος Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλ. Συντάγματος, Αθήνα Τηλ. 210 324 6210
  • Πειραιά Γρηγορίου Λαμπράκη 152-154, Πειραιάς Τηλ. 210 412 6400

Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 ? 20:00 Καθημερινές, 09:00 ? 21:00

TIMΕΣ
Συναυλίες: 35?
MasterClass: 15?

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Διεύθυνση: Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα  
Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550
Αίθουσα: Θέατρο
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την συναυλία κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση για κάθε παράσταση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Δευτέρα 22/12/2010
Ο Διαγωνισμός έκλεισε. Λόγω της περιορισμένης χωρητικότητας του θεάτρου, προτείνουμε όσοι θέλετε να το παρακολουθήσετε να προμηθευτείτε άμεσα τα εισητήρια σας! Συγχαρητήρια στους τυχερούς!