Ο Wim Mertens στην Αθήνα

Μια ξεχωριστή συναυλία με τον Wim Mertens θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010.

Ο κορυφαίος Βέλγος καλλιτέχνης πλαισιωμένος από το κουϊντέτο εγχόρδων του παρουσιάζει αγαπημένα κομμάτια από τα 50 albums που έχει κυκλοφορήσει στα 30 χρόνια της δισκογραφικής του πορείας. Ο πολυπράγμων και μόνιμα ανήσυχος Βέλγος συνθέτης, μουσικολόγος, κοντρα-τενόρος και πιανίστας Wim Mertens έχει καταφέρει να αποκτήσει απήχηση σε ένα ευρύ κοινό χάρη στην μουσική ποικιλία που διακρίνει την πλούσια δισκογραφία του. Από τη μουσική επένδυση της παράστασης The Power of Theatrical Madness (1984) του Jan Fabre και της βραβευμένης ταινίας The Belly of An Architect (1987) του Peter Greenaway μέχρι το κλασσικό πια δίσκο-ορόσημο της μινιμαλιστικής σύνθεσης Vergessen (1982) καθώς και το δημοφιλέστατο Un Respiro (2005), το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Mertens ουδέποτε, από τα πρώτα του βήματα μέχρι και σήμερα, επανέλαβε επιτυχημένες μουσικές φόρμες ή τυποποιήθηκε για χάρη της εμπορικής απήχησης.

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ο Wim Mertens και το κουϊντέτο του ζωντανά σε μία αξέχαστη επετειακή συναυλία των σημαντικότερων συνθέσεων της 30χρονης δισκογραφίας του. Ο σπουδαίος συνθέτης που σε κάθε του εμφάνισή του μαγεύει το κοινό με τις μελωδίες του, υπόσχεται μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη.

Πληροφορίες:

Ώρα έναρξης: 21.00μ.μ

Τιμές εισιτηρίων: 35 E, 45 E, 55 E, 85 E (VIP), 25 E (φοιτ.)

Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αμπελόκηποι,Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 7282000