Διήμερο αφιερωμένο στην παλαιά μουσική

Διήμερο αφιερωμένο στην παλαιά μουσική στην αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Παύλου Αθηνών, με την τραγουδίστρια Θεοδώρα Μπάκα και το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio. Οι δύο συναυλίες, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζουν ένα πανόραμα κοσμικής μουσικής του Μεσαίωνα και της πρώιμης Αναγέννησης από την εποχή του Alfonso el Sabio της Καστίλης και τη σεφαραδίτικη παράδοση μέχρι τον Guillaume du Fay και τη γαλλοφλαμανδική σχολή. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για την ερμηνεία παλαιάς μουσικής σε συνεργασία με το Στούντιο Παλαιάς Μουσικής του Ωδείου Ν. Μάντζαρος.

Th.BakaΤο σύνολο Ex Silentio δημιουργήθηκε το 2001 από τον Δημήτρη Κούντουρα και το Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Αποτελείται, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε προγράμματος, από δύο έως έξι μουσικούς ενώ το ρεπερτόριό του εκτείνεται από τον Μεσαίωνα μέχρι το Μπαρόκ. Παράλληλα, προάγει προγράμματα σύγχρονης μουσικής, ενίοτε και χορού, σε συνδυασμό με παλαιά μουσική. Το Ex Silentio είναι ένα από τα λίγα σύνολα παλαιάς μουσικής στην Ελλάδα που ειδικεύεται στην ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία ενώ έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ και σειρές συναυλιών στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

 

Ιστορικός Ναός Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Αθήνα

EX SILENTIO σύνολο παλαιάς μουσικής
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Κούντουρας

24/9 Lucente Stella ? Μεσαιωνική μουσική από τη Μεσόγειο
25/9 Ο Du Fay και η εποχή του ? Κοσμική μουσική από τον 15ο αιώνα

Θεοδώρα Μπάκα ? τραγούδι
Δημήτρης Κούντουρας - φλάουτο με ράμφος & διεύθυνση συνόλου
Ανδρέας Λινός ? βιέλα
Ηλέκτρα Μιλιάδου ? βιέλαΘύμιος Ατζακάς - ούτι

Οργάνωση : specs ?n? arts
Τιμές εισιτηρίων : 15 ? και 10 ? για παιδιά και φοιτητές
Λήξη Art magazine διαγωνισμού: 22/9

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση για την συναυλία! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο με την ημερομηνία που σας ενδιαφέρει στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το art magazine θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού.