Μίμης Πλέσσας - Δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Ταξίδι»

«Ταξίδι» «Ταξίδι»

Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».

Ο Μίμης Πλέσσας συνεχίζει την προσωπική του διαδρομή στην πλαστικοζωγραφική, όπως την αποκαλούσε ο ακαδημαϊκός, Χρύσανθος Χρήστου, και ως εικαστικός συνθέτει υλικά του περιβάλλοντος χώρου του, δίνοντας σε αυτά μια δική του πνοή και δημιουργώντας ένα λεξιλόγιο του δικού του ονείρου. Βάρκες και ιστιοφόρα που αρμενίζουν, κήποι που ανθίζουν πίσω από τις νησιώτικες ξερολιθιές, βράχοι στην θάλασσα που δέχονται την μανία της φύσης με εγκαρτέρηση.

Αυτά που όλα μαζί μορφοποιούν το Ταξίδι του.

Ο ποιητής Δημήτρης Χιωτόπουλος γράφει για αυτό:

Ταξίδι
Το καράβι έσχιζε την υδάτινη επιφάνεια.
Κάρφωνε τη σελήνη με το κατάρτι
- μια χούφτα τριαντάφυλλο -
άβουλο φως που ξεθωριάζει
στο αλμυρισμένο φινιστρίνι.
Μια παράξενη νυχτιάτικη γυαλάδα
λευτέρωσε το πουλί.
Πέταξε μαζί του ψηλά.
Ξημέρωσε.

Από την ποιητική συλλογή Λευκή Γραμμή, 1989 , Εκδόσεις Δωρικός.

Στην έκθεση συμμετέχει και η Ελεάνα Πλέσσα με ένα έργο εμπνευσμένο από την επικαιρότητα και τα πρωτοσέλιδα των ημερών, με τίτλο "Ταξίδι στην Ελπίδα".

Υπεύθυνος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ
Δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο
«Ταξίδι»

Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 22 Μαρτίου στις 19:30
Διάρκεια Έκθεσης: Από την Τρίτη 22 Μαρτίου έως το Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Γκαλερί Έρση
Κλεομένους 4 – Κολωνάκι
Τηλ.-Φαξ: 2107220231
www.ersi.gr
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (press),

Ώρες λειτουργίας ׃ Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 14.30 & 17.00-20.00
Σάββατο 11.00 – 14.30
Κυριακή κλειστά

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες των έργων του Μίμη Πλέσσα