Γκαλερί Cube - Επετειακό art project "μοιραζόμαστε την τέχνη ..."

Η Γκαλερί Cube, κλείνει πέντε χρόνια λειτουργίας και σας προσκαλεί και φέτος στο art project των συνεργατών της “Μοιραζόμαστε την τέχνη ...” που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά και θα έχει επετειακό χαρακτήρα, μιας και η ημερομηνία των εγκαινίων του είναι η ίδια με αυτή της έναρξης λειτουργίας του χώρου (11.12.2010).

Η φιλοσοφία της Cube από το ξεκίνημά της μέχρι και σήμερα, είναι να παρουσιάζει καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες και όλα τα είδη τέχνης, όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση, κατασκευές, video art και performances τόσο μέσα από τις εκθέσεις που φιλοξενεί, όσο και μέσα από art projects και εικαστικές πλατφόρμες που λειτουργούν παράλληλα. Με διαφορετικές μεταξύ τους δουλειές - σε πρώτη ανάγνωση – αλλά, μ’ έναν ισχυρό εσωτερικό σύνδεσμο που είναι οι σχέσεις και η αλληλεπίδραση των δημιουργών μεταξύ τους, καθώς και με την γκαλερί, “ a cube of art is still open ...” και ο κύβος συνεχίζει να λειτουργεί σαν ένα αρχέγονο σταθερό σχήμα, που μπορεί να αγκαλιάσει και να περικλείσει διαφορετικότητες χωρίς να αποσταθεροποιείται.

Το φετινό art project “μοιραζόμαστε την τέχνη ...” διαφοροποιείται από τα προηγούμενα λόγω του ότι, εκτός από τα έργα των μικρών και μεσαίων διαστάσεων που φιλοξενεί, κάποιοι από τους συνεργάτες εικαστικούς αποφάσισαν να συμμετέχουν και με έργα μεγάλων διαστάσεων, με συμβολικές, πάντα, τιμές.

Στόχος του συγκεκριμένου art project είναι να δώσει τη δυνατότητα στον καθένα που το επιθυμεί, να αποκτήσει ένα πρωτότυπο έργο τέχνης. Στο project συναντιούνται εικαστικοί, παλιοί και νέοι συνεργάτες της Cube, που συνειδητά πιστεύουν πως η τέχνη απευθύνεται σε όλους και θεωρούν εξίσου σημαντικό, τόσο τη γνωριμία με την τέχνη όσο και τη δυνατότητα απόκτησης ενός έργου τέχνης από τον καθένα. Το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής, είναι πρωτότυπα έργα (ζωγραφική, φωτογραφία, κατασκευές) σε συμβολικές τιμές. Τα έργα που θα εκτίθενται, θα μπορεί κάποιος να τα παραλάβει άμεσα και θα ανανεώνονται σε όλη τη διάρκεια του project.

Ανάμεσα στους εικαστικούς που συμμετέχουν είναι οι: Ganaelle Bressoud, Bredan Kelly, Ηλίας Αηδονίδης, Αντώνης Βολανάκης, Δήμητρα Γούση, Χριστίνα Γούσια (έργο της στη φωτογραφία), Έλλη Γρίβα, Δημοσθένης Δαββέτας, Άννα Καρατζά, Μανίνα Κουδούνη, Χρήστος Κουτσούκης, Μάκης Κυριακόπουλος, Φάνης Λογοθέτης, Ανδρέας Λυμπεράτος, Ευγενία Λώλη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μαρίζα Μαρινοπούλου, Ελεάννα Μαρτίνου, Έλλη Μπαρμπαγιάννη, Ισμήνη Μπονάτσου, Τίτα Μπονάτσου, Κατερίνα Μπότσαρη, Ανδρέας Νικολάου, Κώστας Παναγιωτακόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Βασιλική Πανταζή, Θανάσης Πανουτσόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Ξενοφών Παπαευθυμίου, Γεωργία Παράσχη, Κωνσταντίνος Πάτσης, Νατάσσα Πουλαντζά, Φωτεινή Τσιντζέλη, Γιώργος Τσεριώνης, Μάκης Φιόρος.

Διάρκεια έκθεσης: 11 Δεκεμβρίου 2015 – 9 Ιανουαρίου 2016