«Γαίας εκπορεύσεις» της Ήβης Γαβριηλίδη

Αφίσα, «Γαίας εκπορεύσεις» Αφίσα, «Γαίας εκπορεύσεις»

Η έκθεση ζωγραφικής της Ήβης Γαβριηλίδη με τίτλο «Γαίας εκπορεύσεις», μεταφέρει όλη την αισθαντικότητα με την οποία η δημιουργός αποκωδικοποιεί την πραγματικότητα, που την περιβάλλει, εισχωρώντας ταυτόχρονα και πίσω από την επιφάνεια των ορωμένων. Η έκθεση ζωγραφικής της Ήβης Γαβριηλίδη στην Chili Art Gallery εγκαινιάζεται την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 27 Μαΐου 2015.

Μέσα από τις σχεδιαστικές της διακριβώσεις, έχει γράψει σε κείμενό της η Κριτικός και Ιστορικός Τέχνης Αθηνά Σχινά, αλλά και μέσα από τις χρωματικές της αντιθετικές εναρμονίσεις, η ζωγράφος μεταφέρει στα έργα της - είτε παραστατικά είναι αυτά είτε αφαιρετικά - συσχετισμούς ρυθμών κι εντάσεων ή υφέσεων, δονήσεις επίσης, καθώς και ταλαντώσεις, χροιές και υφολογικές ιδιαιτερότητες, που φέρνουν στο προσκήνιο της θέασης τα συγκινησιακά φορτία του επιστητού. Η "πραγματικότητα" στα έργα της Ήβης Γαβριηλίδη παρουσιάζεται υπαινικτικά και στον βαθμό, που μπορεί να λειτουργήσει τόσο συμβολικά όσο και αλληγορικά. Η καθεμιά από τις εικαστικές της συνθέσεις εκφράζει μια βαθύτερη ισορροπία χρωμάτων και σχημάτων, διαθέσεων και μουσικής, σχεδόν τονικότητας. Πρόκειται για στοιχεία, που διαλεκτικά γεφυρώνουν τα θεατά με τα αθέατα, τα γήινα με τα υπεραισθητά, τα οικεία με τα ανοίκεια, τα γνωστά με τα παράδοξα, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να παρατηρούμε, να αντιλαμβανόμαστε και κυρίως να διαισθανόμαστε έναν ολόκληρο άγνωστο κόσμο, που τον περιλαμβάνουμε και μας εμπεριέχει, διατηρώντας ωστόσο την γοητεία των αινιγμάτων αλλά και τα δυσεπίλυτα ή αδιερεύνητα μυστήριά του.

Πληροφορίες
«Γαίας εκπορεύσεις»
της Ήβης Γαβριηλίδη

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, ώρα 20.00, μέχρι και Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15 (δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»)
11851 Αθήνα, 2107292564 - 6936755599
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.30-19.30, Σάββατο 11.00-15.00
www.chiliart.gr , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες από τα έργα της Ήβης Γαβριηλίδη