Εγκαίνια στον νέο χώρο του Athens House of Photography με την έκθεση του Pentti Sammallahti

Το Athens House of Photography ξανανοίγει τις πόρτες του για το κοινό την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, αυτή τη φορά στο καινούριο του χώρο στη Κηφισιά, και τα εγκαίνια γίνονται με μια έκθεση της κλασσικής δουλειάς του Φινλανδού Pentti Sammallahti, εκ των σημαντικότερων Σκανδιναβών φωτογράφων.

Η δουλειά του Sammallahti καλύπτει πάνω από 40 χρόνια και εξελίσσεται σε σχεδόν ισάριθμες χώρες. Ο Pentti Sammallahti είναι ένας περιπλανητής ο οποίος παρατηρεί με διακριτικότητα και ευαισθησία τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα που συναντά. Καταγράφει το καθημερινό και σε αυτήν την καθημερινότητα βρίσκει το «θαυμαστό» και το «όμορφο».

Ο Sammallahti έχει αναγνωριστεί ως τεχνίτης και για τα φωτογραφικά του τυπώματα αλλά και για τις μεθόδους μηχανικής εκτύπωσης που έχει δημιουργήσει. Η επιρροή του στην τέχνη της δημοσιευμένης φωτογραφίας θεωρείται πρωτοποριακή, καθώς και η τεράστια του επιρροή σε γενιές Σκανδιναβών φωτογράφων. Από το 1979 και μετά έχει δημοσιεύσει δεκατρία βιβλία και portfolios και έχει λάβει αναρίθμητα βραβεία.

Όλα τα έργα της έκθεσης θα είναι προς πώληση, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος της έκθεσης. Ταυτόχρονα υπάρχει και διαγωνισμός με βραβείο ένα υπογεγγραμένο τύπωμα του Pentti Sammallahti αξίας 600 ευρώ, σε συνεργασία με το www.photobookstore.gr, στην ιστοσελίδα του οποίου μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2013


Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013, 19:00 έως 15 Δεκεμβρίου 2013
Τοποθεσία: Athens House of Photography, Ζηρίνη 33, Κηφισιά
Οι ώρες λειτουργίας της γκαλερί:
Δευτέρα – Τετάρτη - Σάββατο: 10:00 – 15:00
Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή: 10:00 – 15:00 & 17:30 – 20:00
Είσοδος ελεύθερη
Για περισσότερες πληροφορίες: 6944 912726

Έκθεση εικόνων