Ο Solimán Lopez στο Κτήμα Μερκούρη

Η πλατφόρμα Create an Accident ολοκληρώνει το πρόγραμμά της Μύθος PhD (Play hence Destroy) για τη σεζόν 2012 – 2013 με την έκθεση Re – Set του Ισπανού καλλιτέχνη Solimán Lopez στις εγκαταστάσεις του κτήματος Μερκούρη.

Ο Solimán Lopez είναι καλεσμένος του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών που διοργανώνουν οι δύο φορείς, στα πρότυπα αντίστοιχων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Το Κτήμα Μερκούρη και η πλατφόρμα Create an Accident παρείχαν την υλικοτεχνική υποδομή, την καλλιτεχνική υποστήριξη και την φιλοξενία για τρεις εβδομάδες στον Ισπανό καλλιτέχνη.

Ο Solimán Lopez ανήκει στην νέα γενιά των Ισπανών καλλιτεχνών που συνδυάζουν τις παραστατικές τέχνες, τα εικαστικά και την σύγχρονη τεχνολογία προσπαθώντας να προσδιορίσει την ανθρώπινη θέση και συμπεριφορά στο κέντρο της ψηφιακής εποχής.

Το σύνολο των έργων που θα παρουσιάσει στο Κτήμα Μερκούρη αποτελεί μία σύνθεση των παραπάνω αναζητήσεων, σε ανοιχτό διάλογο με το αγροτικό τοπίο και την ιστορική παράδοση της περιοχής.

Η ανοιχτή για το κοινό παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 19:30 στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Μερκούρη παρουσία του καλλιτέχνη, ο οποίος και θα ξεναγήσει τους επισκέπτες.

Πως να έρθετε στο Κτήμα Μερκούρη: http://goo.gl/maps/Ebz0uΕΚΘ
περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του: http://www.soliman-lopez.com/