(Α)Δυνατή Συνθήκη

Ο Βασίλης Βασιλακάκης και ο Βαγγέλης Γκόκας επιστρέφουν στο χώρο της
γκαλερί TinT μετά από έξι χρόνια, σε κοινή συνέκθεση με τον τίτλο (Α)ΔΥΝΑΤΗ
ΣΥΝΘΗΚΗ.

 

Οι δύο καλλιτέχνες και φίλοι, έχοντας κοινές αφετηρίες, συνεχίζουν το μεταξύ τους διάλογο στοχαζόμενοι πάνω σ' αυτήν την ίδια την πράξη της ζωγραφικής, την (Α)δυνατότητα μιας επαρκούς και αναγκαίας συνθήκης ανάμεσα στην πραγματικότητα –με όποιο τρόπο την αντιλαμβάνεται κανείς- και τις αναπαραστάσεις της.

Με κοινή βάση εκκίνησης ταπεινές αναφορές, ελλειπτικές και απογυμνωμένες από την όποια αφηγηματικότητα, καθώς και τις τεχνικές και γλωσσικές διατυπώσεις, αντιμετωπίζουν το ανέφικτο της (ζωγραφικής) πράξης και την προδιαγραμμένη αποτυχία της νοηματοδότησης. Συμφωνούν εντέλει στον υπαρξιακό χαρακτήρα της ίδιας της δημιουργίας.

Οι εικόνες τους περιγράφουν έσχατες καταστάσεις, μια σειρά δηλαδή από στιγμιότυπα φαντασιακής και εμπειρικής έντασης που σχετίζονται άμεσα με τη λογική του ορίου.

Γκαλερί TinT
Χρυσ. Σμύρνης 13, 546 22 Θεσσαλονίκη
tel. + 30 2310 235 689 - tel./fax + 30 2310 220 191 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. - www.tintgallery.gr
Ώρες Λειτουργίας:
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12:00–15:00 & 18:00-21:00, Τετάρτη, Σάββατο: 12:00–15:00

Ετικέτες

Έκθεση εικόνων

Έργο του Βασίλη ΒασιλακάκηΈργο του Βαγγέλη Γκόκα