Βιργινία Μαστρογιαννάκη@Myrό Vitrina

Η γκαλερί Myrό σας προσκαλεί στα εγκαίνια του project της Βιργινίας Μαστρογιαννάκη τη Πέμπτη 12 Απριλίου στις 20.00, στο πλαίσιο της φιλοξενίας αυτόνομων εκθέσεων καλλιτεχνών στον ισόγειο χώρο της "Myrό Vitrina".


Μέχρι και τον Ιούνιο του 2012, στον συγκεκριμένο χώρο, θα προβληθούν έργα, εγκαταστάσεις κλπ. πλήθους καλλιτεχνών, με εκθέσεις μικρής χρονικής διάρκειας, στο πλαίσιο πρωτότυπου project που πρότεινε στην γκαλερί ο γλύπτης Θανάσης Πάλλας.

Η καλλιτέχνις σημειώνει για το έργο της:

Ένα φύλλο χαρτιού μπορεί να μη φαίνεται και τόσο τρομακτικό. Οργανικό, αντιδρά στο χρόνο, στο περιβάλλον του, στη χρήση του. Πάνω του γράφω, σχεδιάζω, «σκέφτομαι», αφήνω τα ίχνη μου. Υπόκειται σε ιδέες και χειρονομίες και αμύνεται πάντοτε με την απειλή της «λευκής σελίδας». Άσπιλη, με καταδιώκει και με προκαλεί. Κάθε φορά νιώθω φόβο απέναντί της. Παλεύω με τη δειλία μου ερεθίζοντας τα όρια και την τρωτή της φύση, διατηρώντας την ακέραια αλλά όχι άφθαρτη.Κάποτε την κόβω από άκρη σε άκρη, χωρίς να την τεμαχίζω∙ άλλοτε της αφαιρώ ύλη, την καταστρέφω, την ελαφραίνω, κάνοντάς την όλο και πιο ευπαθή στα χέρια μου. Με την καρφίτσα το μέσο γίνεται το μήνυμα· λεπτή, μεταλλική και αιχμηρή προσβάλει εξευγενισμένα το χαρτί μου, σαν ειρωνία. Καίγοντάς την καταλήγει μια χάρτινη, υπολειμματική δαντέλα. Κάθε επέμβασή μου χαρακτηρίζεται από επαναληπτικότητα, προσοχή και πρόθεση μιας οριστικής χειρονομίας. Δεν υπάρχει η δυνατότητα λάθους, δεν υπάρχει «undo». Η χειρωνακτική διαδικασία επιβάλλει τόσο σωματική, όσο και πνευματική άσκηση. Το κρατώ με σύνεση και στοργικότητα μετά από όσα του 'χω κάνει, θαρρείς κι είναι κάτι το ιερό... ένα παλιόχαρτο είναι.
mastrogiannaki-2mastrogiannaki-myro






















Σύντομο Βιογραφικό

Η Βιργινία Μαστρογιαννάκη είναι απόφοιτη του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, και συγκεκριμένα του εργαστηρίου του Κυριάκου Κατζουράκη της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., έχει παρακολουθήσει μαθήματα Κεραμικής στο εργαστήρι κεραμικής τέχνης «Εν τη Γενέσει» στην Θεσσαλονίκη, καθώς επίσης workshop γλυπτικής "Imbahim Caldi", Pammukale (Τουρκία). Επιπλέον, είναι κάτοχος πτυχίου Πλαστικής Έκφρασης D.N.S.E.P., από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Rouen και Διπλώματος Πλαστικής Έκφρασης D.N.A.P., από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Saint-Etienne (Γαλλία). Εχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

mastrogiannaki 1
Πληροφορίες:

Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Απριλίου 2012
Διάρκεια έκθεσης: 12 - 26 Aπριλίου 2012
ΤΟΠΟΣ: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Κέντρο Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία: 2310-269187 / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΩΡΕΣ/ΜΕΡΕΣ: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17 .00 - 21.00 / Τετάρτη 11.00 – 16.00 / Σάββατο 11.00 – 15.00