“Άσμα Ασμάτων” 'Εκθεση αφιερωμένη στο αρχαιότερο ερωτικό τραγούδι

H γκαλερί Myrό με την επιμέλεια και τη συμμετοχή του Λάζαρου Πάντου και άλλων 12 επιλεγμένων εικαστικών δημιουργών παρουσιάζει μία έκθεση αφιερωμένη στο "Ασμα Ασμάτων", τον παλαιότερο ύμνο στον έρωτα. Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011, στις 20.00, ενώ στη διάρκεια των εγκαινίων θα λάβει χώρα μιά σειρά από δρώμενα.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση προσεγγίζουν το θέμα του Έρωτα ο καθένας από μια ξεχωριστή οπτική γωνία, συνδιαλέγονται με τον πανάρχαιο ύμνο δημιουργικά, και αναζητούν από ξεχωριστές πορείες το αιώνιο ιδανικό. Η πολαπλότητα των προσεγγίσεων δεν περιορίζεται στις ποικίλες οπτικές του κάθε καλλιτέχνη, αλλά εντείνεται από τη διαφορετικότητα ειδολογικά, μορφολογικά ή κατά άλλον τρόπο.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Νίκος Βαβάτσης, Σύνθια Γεροθανασίου, Κώστας Καραθανάσης, Ειρήνη Μωυσίδου, Πένη Ντάνη, Θανάσης Πάλλας, Λάζαρος Πάντος, Ευσταθία Παπαργυρίου, Κωνσταντίνος Παπαργύρης, Ορφέας Παυλίδης, Έλενα Τονικίδη, Κατερίνα Τσιτσέλα.

Η έκθεση εγκαινιάζεται τη Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 20.00, και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Νοεμβρίου 2011. Η γκαλερί βρίσκεται Νικηφόρου Φωκά 8, στη περιοχή του Λευκού πύργου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη έκθεση αλλά και με τη γκαλερί μπορείτε να αναζητήσετε στη διεύθυνση http://myrogallery.blogspot.com/.

DSC06489-lightΧορηγοί επικοινωνίας στην έκθεση είναι το Artmagazine (http://www.artmag.gr/) και το in2life (http://www.in2life.gr/).

Σχετικά με τη γκαλερί Myrό

Η γκαλερί Myrό είναι ο χώρος πολιτισμού Τέχνης και πολιτισμού του Antiques House αστο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και έχει στόχο να δώσει βήμα σε κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα, να ενθαρρύνει την ελεύθερη δημιουργία, αλλά και να πλαισιώσει τον πυρήνα των δραστηριοτήτων της με πολλές διαφορετικές μορφές και είδη Τέχνης. Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της ελληνική καλλιτεχνικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης.