Photobiennale 2010

Η ώρα της φωτογραφίας έφτασε! Η PhotoBiennale 2010 με κεντρικό θέμα τον «Τόπο» ξεκινάει αυτές τις μέρες μετατρέποντας τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας σε έναν πραγματικό «Τόπο» συνάντησης, διαλόγου, επικοινωνίας και γεμάτο εικόνες από δημιουργούς όλου του κόσμου. (www.photobiennale.gr).

Η PhotoBiennale 2010 / 21η Διεθνής Φωτογραφική Συνάντηση διοργανώνεται από το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο-Σεπτέμβριο 2010 με κεντρικό θέμα τον «Τόπο». Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της θεματικής τριλογίας η οποία ξεκίνησε το 2008 με θέμα τον «Χρόνο» (PhotoBiennale 2008) και θα συνεχιστεί και το 2012 με θέμα τον «Λόγο».

Η διεθνής διοργάνωση περιλαμβάνει εκθέσεις που παρουσιάζονται σε μουσεία, γκαλερί και άλλους εκθεσιακούς χώρους σε όλη τη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, καθώς και παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις.

H PhotoBiennale χαρτογραφείται στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ φωτογραφίας μεταξύ του Fotografia της Ρώμης, της International Photo biennale της Μόσχας και της PhotoEspa?a της Μαδρίτης. Το διεθνές κύρος του θεσμού πιστοποιείται και από την ένταξή του στο διεθνές δίκτυο φωτογραφικών φεστιβάλ «Festival of Light» (www.festivaloflight.net).

Σύντομος απολογισμός της PhotoBiennale 2008

Στη διοργάνωση του 2008 συνεργάστηκαν 27 επιμελητές και συμμετείχαν 250 δημιουργοί από 17 χώρες. Στο πλαίσιο της PhotoBiennale 2008 παρουσιάστηκαν 55 εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη, σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Οι εκθέσεις χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες: στο Κεντρικό Πρόγραμμα, όπου όλες οι εκθέσεις ήταν συνυφασμένες με την έννοια του χρόνου, στο Παράλληλο, όπου εντάσσονταν και προτάσεις με διαφορετικές θεματικές και στις Γκαλερί Προτείνουν ? με επιλογές των γκαλερί. Το κοινό που επισκέφτηκε τις εκθέσεις υπολογίστηκε στα 75.000 άτομα.

1η φάση προγράμματος: Απρίλιος-Μάιος 2010

2η φάση προγράμματος: Ιούνιος-Σεπτέμβριος 2010

Οι τριήμερες συναντήσεις των Portfolio Reviews θα πραγματοποιηθούν στις 29, 30 Απριλίου και 1 Μαΐου 2010 στο «Ρολόι» του Μύλου (Α. Γεωργίου 56). Η λίστα με τα ονόματα των reviewers είναι διαθέσιμη στο site: www.photobiennale.gr.

Δομή εκθεσιακού προγράμματος

  • Κεντρικό πρόγραμμα

Στο κεντρικό πρόγραμμα της PhotoBiennale 2010 εντάσσονται εκθέσεις που έχουν ως θέμα τον «Τόπο». Οι εκθέσεις αυτές:

α) Πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης απευθείας με ελληνικούς και ξένους φορείς και ιδρύματα ή

β) Πραγματοποιούνται κατόπιν αξιολόγησης των προτάσεων που κατατέθηκαν από επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από τους: Βαγγέλη Ιωακειμίδη / Διευθυντή Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Χριστόφορο Μαρίνο / Ανεξάρτητο Επιμελητή-Ιστορικό Τέχνης, Θούλη Μισιρλόγλου / Ιστορικό Τέχνης-Επιμελήτρια ΜΜΣΤ, Σταμάτη Σχιζάκη / Βοηθό Επιμελητή-Τομέας Φωτογραφίας και Νέων Μέσων-ΕΜΣΤ, Μάρθα Χαλικιά / Ανεξάρτητη Επιμελήτρια-Ιστορικό Τέχνης ή

γ) Αποτελούν παραγωγές του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

  • Παράλληλο πρόγραμμα

Στο παράλληλο πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνονται επιλογές συγκεκριμένων ολοκληρωμένων προτάσεων από επιμελητές και δημιουργούς, που δεν εμπίπτουν στην κεντρική θεματική. Ωστόσο, εντάσσονται στη διοργάνωση αξιοποιώντας το γεγονός ότι όλοι οι κεντρικοί εκθεσιακοί χώροι όπως και οι σημαντικότερες αίθουσες τέχνης της πόλης προβάλλουν τη φωτογραφία την περίοδο της PhotoBiennale.

  • Οι Γκαλερί προτείνουν

Οι γκαλερί την περίοδο της PhotoBiennale προτείνουν. Αλλά μόνο φωτογραφία. Οι επιλογές τόσο των καλλιτεχνών, όσο και της θεματικής τους εξαρτάται από τη συνεργασία μεταξύ τους και τίθεται υπόψιν του Μουσείου. Υπάρχει με αυτόν τον τρόπο μία ακόμη πλατφόρμα συνάντησης του κοινού με τους δημιουργούς.

  • Το Μουσείο ταξιδεύει

Στο πλαίσιο της PhotoBiennale εκθέσεις του Μουσείου Φωτογραφίας παρουσιάζονται σε άλλες πόλεις της ελληνικής επικράτειας.

Παράλληλες δράσεις

  • Βραβεία

Ο τομέας των βραβείων λειτουργεί για να δώσει ένα έναυσμα στους δημιουργούς να προτείνουν έργα τους πάνω σε μία συγκεκριμένη θεματική. Στο πλαίσιο των βραβείων (όπως για παράδειγμα αυτό που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Cedefop) περιλαμβάνεται και η παραγωγή εκθέσεων.

  • Αξιολογήσεις φωτογραφικών προτάσεων

Η κεντρική έννοια εδώ είναι η συνάντηση. Ο τομέας των portfolio reviews δίνει τη δυνατότητα σε φωτογράφους να ανταλλάξουν απόψεις για το έργο τους με ειδικούς του χώρου της φωτογραφίας, να λάβουν συμβουλές ή κατευθυντήριες, να ενισχύσουν το δίκτυο που θα μπορούσε να παρουσιάσει το έργο τους και σε φορείς στο εξωτερικό.

  • Παράλληλες εκδηλώσεις: Masterclasses, Διαλέξεις, Εργαστήρια

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της PhotoBiennale δίνουν τη δυνατότητα στο ευρύτερο, αλλά και στο ειδικό κοινό να εμβαθύνουν τη γνώση τους για τη φωτογραφία, τις διαφορετικές χρήσεις και προσεγγίσεις βάσει της οπτικής του κάθε ομιλητή. Αυτές οι δράσεις συγκροτούν το εκπαιδευτικό πλαίσιο της PhotoΒiennale.

  • Παράλληλες εκδηλώσεις: Συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων

Μία πολιτιστική διοργάνωση όπως η PhotoBiennale, πέρα από το αντικείμενο στο οποίο είναι αφιερωμένη, μπορεί να λειτουργήσει και ως τόπος συνάντησης των διαφορετικών τεχνών και ως μία εξαιρετική αφορμή για συνευρέσεις κοινών με ποικίλα ενδιαφέροντα.

Η εταιρεία PostScriptum σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και τις Εκδόσεις Καστανιώτη δημιούργησε ένα διαδραστικό διαδικτυακό ημερολόγιο, όπου οι δημιουργοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν προτείνουν τα έργα τους, συνεργάτες του ΜΦΘ επιλέγουν αυτά που θα εμφανιστούν και λογοτέχνες και συγγραφείς τα σχολιάζουν. Το κοινό έχει την ευκαιρία να ψηφίζει τη φωτογραφία του μήνα που πέρασε, αλλά και να σχολιάσει το έργο κάθε ημέρας, ενώ στο τέλος του χρόνου θα πραγματοποιηθεί έκθεση με τα καλύτερα έργα.

To Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis διοργανώνει το ?PhotoDay?, το οποίο εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις της PhotoBiennale. Πρόκειται για ένα φωτογραφικό happening που διοργανώνεται από τη Stereosis για τέταρτη συνεχή χρονιά και έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες (επαγγελματίες κι ερασιτέχνες φωτογράφοι) θα πρέπει να φωτογραφήσουν σε ένα φιλμ 12 στάσεων 12 θέματα σε ένα διάστημα 12 ωρών. Στο τέλος πραγματοποιείται ψηφοφορία για την ανάδειξη των νικητών, καθώς και έκθεση των φωτογραφιών από όλες τις συμμετοχές.


Οι εκθέσεις που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ σχετίζονται με τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις της έννοιας του τόπου:

1) Ο τόπος ως περιοχή.

Σε πρώτο επίπεδο οι εκθέσεις αυτές πραγματεύονται την απεικόνιση περιοχών. Μέσα από ταξίδια, έρευνα και συνεχή παρατήρηση, οι δημιουργοί μάς παρουσιάζουν τόπους που ενέχουν ιδιαίτερο γεωγραφικό, ιστορικό ή και προσωπικό ενδιαφέρον. Σε δεύτερο επίπεδο αντιλαμβανόμαστε πως οι περιοχές που παρουσιάζονται υπερβαίνουν την αφήγηση μιας περιγραφής και θέτουν δύο καίρια ζητήματα: α) των ορίων και β) της ανα-δημιουργίας του τόπου μέσα από το βλέμμα του δημιουργού. Ο τρόπος που επιλέγονται τα όρια σε κάθε εικόνα, αλλά και σε όλο το σώμα του έργου γενικότερα, καθορίζει από μόνος του την περιοχή του δημιουργού, ενώ η επιλογή του περιεχομένου όπως και της σύνθεσης κάθε μίας εικόνας ξεχωριστά διαμορφώνουν το «τοπίο» του κάθε τόπου.

2) Ο τόπος ως εγγενές μέρος της ιστορίας.

Βασικό στοιχείο αυτών των εκθέσεων είναι η αναφορά στη συλλογική ή και στην ατομική μνήμη. Ο τόπος λειτουργεί ως μία αφορμή ή ως ένα όχημα ενός σημαίνοντος ιστορικού φορτίου. Βέβαια πέρα από το γεγονός ότι γινόμαστε μάρτυρες ιστορικών περιοχών και κατ? επέκταση και σημαντικών στιγμών, ο τόπος λειτουργεί και ως ένα υλικό της ιστορίας που βρίσκεται στο παρόν. Με αυτόν τον τρόπο αποκτά και έναν εργαλειακό ρόλο, καθώς συντελεί στη σύγκριση ερμηνειών και αφηγήσεων αποδεικνύοντας πως η ιστορία δεν υπάρχει ως μια ακέραιη οντότητα, αλλά ως ένα άθροισμα διαφορετικών οπτικών.

3) Ο τόπος ως αποτέλεσμα κατασκευής που δημιουργείται είτε από τη μορφή είτε από το περιεχόμενο.

Κάποιοι δημιουργοί χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές που παρεμβαίνουν στο αποτέλεσμα της πραγματικής εικόνας και δημιουργούν έναν δικό τους τόπο. Άλλοι πραγματεύονται χώρους που έχουν προκύψει μέσα από την αναπαράσταση, όπως είναι ο χώρος του θεάτρου ή παρεμβαίνουν στο αστικό και στο φυσικό περιβάλλον με σκοπό να κατασκευάσουν ένα δικό τους συμβολικό χώρο. Το κέντρο βάρους εδώ μετατοπίζεται στις εννοιολογικές επιλογές των δημιουργών.

4) Ο τόπος ως μικρόκοσμος του δημιουργού.

Ο τόπος είναι απλώς η πρόφαση για να έρθουν στο προσκήνιο ζητήματα, κοινωνικά, πολιτικά ή και υπαρξιακά. Εδώ οι συντεταγμένες ορίζονται αποκλειστικά από τον δημιουργό, παρόλο που μπορεί να έχουν προβολή και στον πραγματικό κόσμο και τόπο. Σε αυτές τις εκθέσεις γινόμαστε κοινωνοί του μικρόκοσμου του κάθε δημιουργού, ή τουλάχιστον του μικρόκοσμου όπου επέλεξε να κατοικήσει ή να αναδείξει σε μία συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του.


ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (ΘΕΜΑ : ΤΟΠΟΣ)

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

E-series Tarek Al-Ghoussein (PS)

Courtesy: Kalfayan Galleries, Αθήνα-Θεσσαλονίκη

The space between us Sarah Van Marcke (ΒΕ)

Courtesy: Outlandish Photography

Unsettled Isabelle Pateer (BE)

Γενί Τζαμί (Αρχαιολογικού Μουσείου 30, τηλ. 2310 857978)

Ώρες λειτουργίας: Τρ -Πα 10:00-14:00π.μ & 18:00-21:00μ.μ, Σα 18:00-21:00μ.μ, Κυ 10:00-14:00π.μ

Διάρκεια: 16/04-09/05 Εγκαίνια: 29/04, 20.30μ.μ

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ταπεινός Παράδεισος Ευγενία Κουμαντάρου (GR)

The American Resting Place Reid Yalom (US)

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Άγρα

Μια Χαραυγή στη Δύση της Αλέξανδρος Βρεττάκος (GR)

Δημοτική Πινακοθήκη (Βίλα Μορντώχ, Βασ. Όλγας 162 και 25ης Μαρτίου γωνία, τηλ. 2310 425.531)

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 10.00-14.00π.μ, 18.00-21.00μ.μ, Σα 18.00-21.00μ.μ, Κυ 10.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 17/04-07/05 Εγκαίνια: 24/04, 18.00μ.μ

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Λεωφόρος ΝΑΤΟ Δημήτρης Μιχαλάκης (GR)

Επιμέλεια: Ρενάτα Κωνσταντίνου ? Lightroom projects

Χορηγός έκθεσης: Περιοδικό ?Κ?- Εφημερίδα Καθημερινή

Βιβλιοπωλείο-Γκαλερί Ιανός (Αριστοτέλους 7, τηλ. 2310 276.447)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 8.30-21.00μ.μ, Σα 8.30-18.00μ.μ

Διάρκεια: 19/04-07/05, Εγκαίνια: 20/04, 19.00μ.μ

Συνδιοργάνωση: Βιβλιοπωλείο-Γκαλερί Ιανός / ΜΦΘ

Εσωτερικός κόσμος ? Χίος Στρατής Βογιατζής (GR)

Μεταίχμιο Μαρίλη Παπαδοπούλου (GR)

Λουτρά Παράδεισος (Εγνατία-Αριστοτέλους, τηλ. 2310 226.931)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 11.00-19.00, Σα 12.00-17.00

Διάρκεια: 19/04-30/05 Εγκαίνια: 28/04, 19.00

Σε συνεργασία με την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης

  • ΤΡΙΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Cemetery: After Death Shape Χαράλαμπος Πολιτάκης (GR)

WBoxes Χριστόφορος Δουλγέρης (GR)

The Birdman Jacquie Maria Wessels (ΝL)

Farewell from S. Karolina Miller (PL)

Nocturno Σπύρος Στάβερης (GR)

Επιμέλεια: Ρενάτα Κωνσταντίνου / LIGHTROOM Projects

Συνδιοργάνωση: LIGHTROOM Projects / ΜΦΘ

Χορηγός εκτυπώσεων έκθεσης: Εργαστήριο ΕΙΔΩΛΟ, Aθήνα / www.idololab.gr

Ενδιάμεσοι χώροι Παναγιώτης Φωτιάδης (GR)

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους, τηλ. 2310 425.531)

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 10.00-14.00π.μ, 18.00-21.00μ.μ, Σα 18.00-21.00μ.μ, Κυ 10.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 20/04-09/05 Εγκαίνια: 28/04, 20.00μ.μ

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

Brilliant city Inger Lise Rasmussen (DK)

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δανίας

Μανάμα Γιάννης Χατζηασλάνης (GR)

Στοά Μπεζεστένι (Βενιζέλου 33)

Ώρες λειτουργίας: Δε, Τε, Σα 09.00-15.00π.μ, Τρ, Πε, Πα 09.00-14.00π.μ, 17.00-21.00μ.μ

Διάρκεια: 20/04-30/05 Εγκαίνια: 13/05, 19.00μ.μ

Σε συνεργασία με την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και τους Ιδιοκτήτες της Στοάς Μπεζεστένι

Άχρονη χώρα Αχιλλέας Τηλέγραφος (GR)

Les Passeurs Marin Hock (BE)

Slices of life Martijn Peters (NL)

38 Δευτερόλεπτα Παναγιώτης Τομαράς (GR)

Goethe-Institut (Βασιλίσσης Όλγας 66, τηλ. 2310 889.610)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 10.00-14.00π.μ, 17.00-21.00μ.μ, Σα 10.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 20/04-04/05 Εγκαίνια: 27/04, 19.00μ.μ

Συνδιοργάνωση: Goethe-Institut / ΜΦΘ

  • ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ellinikon (video) Luke Damrosch (US), Chris Kuklis (US), Astrid Steiner (AUS), Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης (GR)

In my lands Vittorio Mortarotti (IT) ? προβολή

D?j? vu Δημήτρης Κοιλαλούς (GR) ? προβολή

Το νερό που δεν κοιμάται Θεόδωρος Τέμπος(GR) ? προβολή

Returning to the land Christian Ureta (CL) ? προβολή

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ? Αίθουσα Μ. Ανδρόνικος (Μ. Ανδρόνικου 6, τηλ. 2310 830.538)

Ώρες λειτουργίας: Δε 10.30-17.00μ.μ, Τρ-Κυρ 08.00-15.00π.μ

Διάρκεια: 21/04-01 /09 Εγκαίνια: 24/04, 19.30μ.μ

Συνδιοργάνωση: ΑΜΘ / ΜΦΘ

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Τόπος-Πτυχές του Χώρου Νίκος Μάρκου (GR)

Παραγωγή: ΜΦΘ

Niemandsland Inge Rambow (GER)

Σε συνεργασία με την DZ Bank και το Studio Rambow

Υποστήριξη: Goethe Institut Θεσσαλονίκης

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (1ος όροφος, Αποθήκη Α, Λιμάνι, τηλ. 2310 566.716)

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 11.00-18.00μ.μ, Σα 11.00-22.00μ.μ, Κυ 11.00-20.00μ.μ. Από 26/04 έως 02/05: Δε-Κυ 09.00-21.00μ.μ

Διάρκεια: 23/04- 31/08 Εγκαίνια: 30/04, 21.00μ.μ

Οι μαρμαροτεχνίτες της Ακρόπολης Βασίλης Βρεττός (GR)

Επιμέλεια: Λουίζα Καραπιδάκη

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης ? Αίθουσα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Μ. Ανδρόνικου 6, τηλ. 2310 830.538)

Ώρες λειτουργίας: Δε 10.30-17.00μ.μ, Τρ-Κυ 08.00-15.00π.μ

Διάρκεια: 23/04-15/06 Εγκαίνια: 24/04, 19.30μ.μ

Συνδιοργάνωση: ΑΜΘ / ΜΦΘ

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου και τη συνεργασία των Εκδόσεων Άγρα

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μετοίκησις Λίζη Καλλιγά (GR)

Επιμέλεια: Συραγώ Τσιάρα, Χριστίνα Πετρηνού

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, Λιμάνι, τηλ. 2310 546.683)

Ώρες λειτουργίας: Τρ, Τε, Πα, Σα, Κυ 10.00-18.00μ.μ, Πε 10.00-21.00μ.μ

Διάρκεια: 24/04-05/06 Εγκαίνια: 24/04, 13.00π.μ.

Διοργάνωση: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης /ΚΜΣΤ

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Execution Squares Hrair Sarkissian (SY)

Courtesy: Kalfayan Galleries, Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Το τελευταίο τείχος Carlo Bevilacqua (IT)

Παραγωγή: XTV Productions, σε συνεργασία με NABA

Τα Ενδότερα Πηνελόπη Μανουσάκη (GR)

Franz Kafka «Το κτίσμα» Παναγιώτης Λάμπρου (GR) - προβολή

Μισές Δουλειές Ιωάννα Φωτιάδου (GR) - προβολή

Γεντί Κουλέ (Επταπύργιο)

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 08.00-19.00μ.μ, Σα-Κυ 08.00-17.00μ.μ

Διάρκεια: 26/04-28/06 Εγκαίνια: 30/04, 20.30μ.μ

Σε συνεργασία με την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης

Thessaloniki Skies: Images of a utopia above the city Christian Demare (FR)

Le Serpent, le Dragon et les Ailes Genevi?ve Hofman (FR)

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Λ. Στρατού 2Α, τηλ. 2310 821.231)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 11.00-13.00π.μ, 18.00-21.00μ.μ, Σα 11.00-13.00π.μ

Διάρκεια: 26/04- 15/05 Εγκαίνια: 27/04, 19.30μ.μ.

Υποστήριξη: Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης /Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

  • ΤΡΙΤΗ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Land Ends Παύλος Φυσάκης (GR) ? Γκαλερί Β

Συμπαραγωγή: ΜΦΘ / Νορβηγική Πρεσβεία/ Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών / Lightroom projects

Locus Loci Aafke Holwerda (NL), Χρήστος Αποστολάκης, Βασίλης Γεροντάκος, Βίκυ Δημητρίου, Αγγελική Μαλακασιώτη, Σούλα Παλέντζα, Μαρία Πασχαλίδου, Όλγα Στεφάτου, Λύντια Χρόνη - Γκαλερί Γ

Sanalika Αλέξανδρος Αβραμίδης (GR) - Αίθουσα 1

The invisible wall line Νίκος Πηλός (GR) ? Ξυλουργείο

Χορηγός έκθεσης: Περιοδικό ?Κ?- Εφημερίδα Καθημερινή

Still Lives Leah Tepper Byrne (US) ? Αίθουσα 2

Homeland Serkan Taycan (TR) ? Αίθουσα 3

The Archaeology of Absence Manas Bhattacharya & Madhuban Mitra (IN) ? Βαγόνι Ταχυδρομείο

Search for landscapes Vesna Pavlovi? (SB) ? Βαγόνι Orient Express

SONY World Photography Awards 2010 ? προβολή

Μετρό/Αυτοπορτρέτα ? προβολές του φωτογραφικού εργαστηρίου μονάδας απεξάρτησης 18 Άνω Με την υποστήριξη του ΕΜΣΤ

Μύλος (Πολυχώρος Μύλος, Ανδρέου Γεωργίου 56, τηλ. 2310 551.836)

Ώρες λειτουργίας: Τρ, Τε, Πε 11:00-14:00π.μ, 18.00-21.00μ.μ Πα, Σα, Κυ 12.00-21.00μ.μ

Διάρκεια: 27/04- 31/07 Εγκαίνια: 01/05, 18.30-20.30μ.μ

Συνδιοργάνωση: Μύλος / ΜΦΘ

Le monde voil? Ralph Samuel Grossmann (FR)

Donopoulos International Fine Arts (Πολυχώρος Μύλος, Ανδρέου Γεωργίου 56, τηλ.2310 552.633)

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 11:00-14:00π.μ, Τρ, Πε, Πα 18:00-21:30μ.μ, Σα 11:00-15:00π.μ

Διάρκεια:27/04-13/06 Εγκαίνια: 01/05, 18.30-20.30μ.μ

Συνδιοργάνωση: Donopoulos International Fine Arts / ΜΦΘ

Art Places Δήμητρα Ερμείδου (GR)

Frozen Ιωάννα Φωτιάδου (GR)

Kalfayan Galleries, Αθήνα ? Θεσσαλονίκη (Προξένου Κορομηλά 43, τηλ. 2310 225.523)

Ώρες λειτουργίας: Δε, Τε, Σα 10.00-15.00π.μ, Τρ, Πε, Πα 10.00-14.30π.μ, 18.00-21.00μ.μ.

Διάρκεια: 27/04-29/05 Εγκαίνια: 27/04, 20.00μ.μ.

Συνδιοργάνωση: Kalfayan Galleries, Αθήνα ? Θεσσαλονίκη / ΜΦΘ

  • ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Signs of time. Neghev and the Dead Sea Bruna Biamino (ΙΤ)

Συντονισμός έκθεσης: Αφροδίτη Οικονομίδου

Courtesy: Ermanno Tedeschi Gallery

Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Αγίου Μηνά 13, τηλ. 2310 250.406)

Ώρες λειτουργίας: Κυ, Τρ, Πα: 11:00-14:00π.μ Τε, Πε: 11:00-14:00π.μ & 17:00-20:00μ.μ.

Διάρκεια: 29/04-06/06 Εγκαίνια: 29/04, 19:00μ.μ

Συνδιοργάνωση: ΕΜΘ / ΜΦΘ

Υποστήριξη: Ισραηλιτική Κοινότητα και Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Με την ευγενική χορηγία της Alitalia

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΙΟΥ

Από την Αδριατική στο Βόσπορο: Γάλλοι φωτογράφοι αποκαλύπτουν τα μνημεία των Βαλκανίων 1878-1914

Παραγωγή: Κέντρο Εθνικών Μνημείων/Conciergerie

Επιμέλεια: Andr? Guillou, L?on Pressouyre

Οργανωτική Επιτροπή Έκθεσης: Jeanne Beausoleil, Julien Chiappone-Lucchesi, Βαγγέλης Ιωακειμίδης, Μαρία Καμπούρη, Ράνια Σταματάκη

Ροτόντα

Ώρες λειτουργίας: Δε-Κυ 08.00-19.00μ.μ, κλειστά στις 15 Αυγούστου

Διάρκεια: 28/05-12/09 Εγκαίνια: 28/05, 20.00μ.μ

Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης

Υποστήριξη: Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη / Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με την 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ

Muslim world caught: between imaginary and reality Anita Andrzejewska (PO),

Susan Hefuna (GE-EG), Robert Holsten (FR), Pier Giorgio Lomascolo (IT-SP), Alp Sime (TR), Στεφανία Μιζάρα (GR)

Επιμέλεια: Νίνα Κασσιανού

Aeroimpressionism Sergey Yastrzhembskiy (RU)

Παραγωγή: Moscow House of Photography

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους, τηλ. 2310 425.531)

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 10.00-14.00π.μ, 18.00-21.00μ.μ, Σα 18.00-21.00μ.μ, Κυ 10.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 17/07-31/08 Εγκαίνια: θα προσδιοριστούν

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης.

 

ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

  • ΤΡΙΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Imagine a new world Imola Balogh (HU), Vladimir Bazan (FR), Vincent Bitaud (FR), Alexander Boyd (UK), Sven Buschmeier (GE), Vincent Catala (FR), Ceslovas Cesnakevicius (LT), Olivier Fermariello (GE), Marina Filipovic (CR), Andreas Fragel (GE), Marcus Georg (GE), Salih Guler (TR), Daniel Halasz (HU), Erik Heinitz (GE), Alejandra De Rivas Hermosilla (SP), Quinn Jacobson (GE), Mathew Jonath (SW), Marija Kablyt? (LT), Ariana Kanonenberg (GE), Dan Lavric (RO), Angelika Lindenbeck (GE), Rok Lipnik (SI), Salvatore Marrazzo (IT), James Naylor (GB), Attila Nyeki (HU), Reiner Riedler (AU), Simon Roberts (UK), Daniela Sultana (MA), Bal?zs Szab? (HU), Jakub Vlcek (CH), Ina Wei?flog (GE), Katja Wittig (GE), Μηνάς Παπαδόπουλος (GR)

Διοργάνωση: Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους, τηλ. 2310 425.531)

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 10.00-14.00π.μ, 18.00-21.00μ.μ, Σα 18.00-21.00μ.μ, Κυ 10.00-14.00π.μ.

Διάρκεια: 20/04-09/05 Εγκαίνια: 28/04, 20.00μ.μ.

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μετα-Θέσις ΙΙ Brenner Wolfgang (DE), Katerina Mistal (SE), Boris N?meth (SK), Nikolas Smirnov (IL), Ευθύμης Μουρατίδης, Θανάσης Ράπτης ? video, εγκατάσταση (GR)

Επιμέλεια: Μαρία Κενανίδου

Αίθουσα Τέχνης του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πολίχνης (Ελπίδος 33, Πολίχνη, τηλ. 2310 665.961)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 09.00-14.00π.μ, 17.00-21.00μ.μ, Σα 10.00-13.00π.μ

Διάρκεια: 23/04-20/05 Εγκαίνια: 23/04, 20.00μ.μ

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πολίχνης / Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μετα-Θέσις ΙΙΙ Sylvie Van Bochove (NL), Nermine Hammam (EG), Lee Eun Kyoung (KR), Kari Soinio (US), Roberta Vivoli (IT), Κωνσταντίνος-Αντώνιος Γούτος, Βασίλης Καρκατσέλης (GR)

Επιμέλεια: Μαρία Κενανίδου

Γκαλερί Παπατζίκου (Αγίου Αντωνίου 26, τηλ. 23310 70325 Βέροια)

Ώρες λειτουργίας: Τρ, Πε, Πα 17.00-21.00μ.μ, Τε, Σα 10.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 24/04-17/05 Εγκαίνια: 24/04, 19.00μ.μ

Διοργάνωση: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Έκθεση 4ο Photoday 190 συμμετέχοντες

Stereosis (Ζεύξιδος 3, τηλ. 2310 250.223)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Σα 10.00-19.00μ.μ

Διάρκεια: 25/04-30/05 Εγκαίνια: 25/04, 22.30μ.μ.

Διοργάνωση: Stereosis

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Τόπος Θεσσαλονίκη Άννα Γαλανού, Γεώργιος Γκιζάρης, Δημήτρης Ζωγράφος, Βίκυ Μαρία Ιωάννου, Στέλιος Καραθεοδώρου, Γιώργος Κασαπίδης, Ελπίδα Κατσίκα, Κώστας Κίτσος, Παναγιώτης Κουπατσάρης, Πέτρος Κοτζαμπάσης, Ανδρέας Κρομυδάς, Σταύρος Νταγιούκλας, Παναγιώτης Οικονομίδης, Προκόπης Ορφανός, Χριστίνα Παπαφράγκου, Χριστίνα Παρασκευοπούλου-Παναγιώτης Μαδέμλης, Ελευθέριος Πλαβός, Δημήτρης Ρίζος, Σταύρος Σταματίου, Θάνος Σιώζος, Τάσος Χίου (GR)

Επιμέλεια: Βασίλης Καρκατσέλης

Αλατζά Ιμαρέτ (Κασσάνδρου 91-93, τηλ. 2310 278.587)

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 10.00-14.00π.μ, 18.00-21.00μ.μ, Σα 18.00-21.00μ.μ, Κυ 10.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 26/04-06/05 Εγκαίνια: 26/04, 19.00μ.μ.

Συνδιοργάνωση: Δημοτική Κίνηση «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» / Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΜΑΙΟΥ

Έκθεση Φωτογραφιών Β? Παγκοσμίου Πολέμου

Πολεμικό Μουσείο (Γρηγορίου Λαμπράκη 4, τηλ.2310.249 803)

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 9.00-14.00π.μ, Σα, Κυ 10.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 07/05- 30/07 Εγκαίνια: 09/05, 19.00μ.μ.

Σε συνεργασία με την ΕΔΙΑ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας

Υποστήριξη: Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Θεσσαλονίκη

Συνδιοργάνωση: Πολεμικό Μουσείο/Σ.Φ.Ε.Ι./Σύλλογος ελληνο-ρωσικής φιλίας, Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης/ΜΦΘ

  • ΤΡΙΤΗ 18 ΜΑΙΟΥ

Time Within Us Χριστίνα Δημητριάδη, Στράτος Καλαφάτης, Πάνος Κοκκινιάς, Γιώργος Κορδάκης, Πάρις Πετρίδης (GR), Deniz A?ikalin, Berk Bilgin, Burcu G?knar, Tolga ?zgal, Yusuf Sevin?li (TR), Petr Lovigin, Ivan Mikhailov, Tim Parchikov, Natasha Pavlovskaya, Georgy Pervov (RU)

Επιμέλεια: Engin ?zendes, Olga Sviblova, Βαγγέλης Ιωακειμίδης

Παραγωγή: Moscow House of Photography

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ, τηλ.2310 240.002)

Ώρες λειτουργίας: Τρ, Πε, Σα 10.00-18.00μ.μ, Τε 10.00-22.00μ.μ, Πα 10.00-19.00μ.μ, Κυ 11.00-15.00π.μ

Διάρκεια: 18/05-31/07 Εγκαίνια: 18/05, 20.00μ.μ

Συνδιοργάνωση: Istanbul Museum of Modern Art (Istanbul Modern)/Moscow House of Photography/ΜΜΣΤ / ΜΦΘ

 

ΟΙ ΓΚΑΛΕΡΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ:

  • ΤΡΙΤΗ 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

?Contemplation?, φωτογραφία Ingo D?ennebier (GE)

Δεσμώτες του Λούβρου Άρις Γεωργίου (GR)

Diaries2 Χρύσα Νικολέρη (GR)

Γκαλερί Λόλα Νικολάου (Τσιμισκή 52, τηλ. 2310 240.416)

Ώρες λειτουργίας: Τρι, Πε, Πα 12:00-20:00μ.μ, Τε, Σα 12:00-15:00μ.μ

Διάρκεια: 13-30/04 Εγκαίνια: 13/04, 19:00-23:00μ.μ

Διοργάνωση: Γκαλερί Λόλα Νικολάου

  • ΠΕΜΠΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Τόπος: Έρημος Annelies de Mey (BE), Quiles Menchero Carlos (ES), Marco Citron (IT), ?hb-lankowitz? (Brigitta Reuter and Hubert Hasler) (AT), Εύα Μπόγρη, Βασίλης Χρηστίδης, Χαρά Χρυσανθάκη, Βίκυ Δασκαλοπούλου, Αργύρης Λιαπόπουλος, Βασιλική Μπενετάτου (GR)

Επιμέλεια: Θανάσης Ράπτης

VLASSIS ART Gallery (Βεροίας 6, Άνω Λαδάδικα, τηλ. 2310 552030)

Ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα 16.00-20.00μ.μ, Σα 10.00-15.00π.μ

Διάρκεια: 22/04-15/05 Εγκαίνια: 22/04, 20.00μ.μ

Διοργάνωση: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Too Topics Βασιλεία Στυλιανίδου(GR), Ulrich Vogl (GE)

TinT Gallery (Αίθουσα Α, Χρυσ. Σμύρνης 13, τηλ. 2310 235.689)

Ώρες λειτουργίας: Πε, Πα 12:00-21:00, Τε, Σα 12:00-16:00

Διάρκεια: 24/04-29/05 Εγκαίνια: 24/04, 12.30-16.00

Συνδιοργάνωση: Goethe Institut Θεσσαλονίκης / TinT Gallery

Road Trip USA 16994 61 2 Γιώργης Γερόλυμπος (GR)

TinT Gallery (Αίθουσα Β, Χρυσ. Σμύρνης 13, τηλ. 2310 235689)

Ώρες λειτουργίας: Πε, Πα12:00-21:00μ.μ, Τε, Σα 12:00-16:00μ.μ

Διάρκεια: 24/04-22/05 Εγκαίνια: 24/04, 12.30-16.00μ.μ

Διοργάνωση: TinT Gallery

  • ΠΕΜΠΤΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

There is no there, there Annemie Augustijns (BE), Pasquale Calone (IT), Liudmila Velasco (CU) & Nelson Ramirez de Arellano Conte (CU), Annelies De Mey (BE), Brad Temkin (US), Κωνσταντίνος Φούντος, Πέτρος Κοτζαμπάσης, Δήμητρα Ερμείδου, Γιάννης Χολογγούνης (GR)

Επιμέλεια: Γεωργία Κουρκουνάκη

Tettix Art Gallery (Τσιμισκή-Διαλέττη 3, τηλ.2310 243304)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 18.00-21.00μ.μ, Σα 11.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 29/04-20/05 Εγκαίνια: 29/04, 20.00μ.μ.

Διοργάνωση: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Αρχέγονοι Τόποι Κώστας Παρασκευαϊδης (GR)

Επιμέλεια: Φώτης Παλαιολόγος, Άννα Πουγαρίδου, Κυριάκος Κατσαρέας

f-14 Gallery (Μητσαίων 3, Αρχαία αγορά, τηλ. 2310 244.714)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 19:00-22:00μ.μ, Σα, Κυ 11.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 29/04-13/05 Εγκαίνια: 29/04, 21.00μ.μ.

Διοργάνωση-Παραγωγή: f-14 - κοινόν φωτογράφων

  • ΠΕΜΠΤΗ 06 ΜΑΙΟΥ

Μετα-Θέσις Ι Diane Katsiafikas (US), Alek Lindus (FR), Βασίλης Καρκατσέλης, Σταύρος Δαγτζίδης - video (GR)

Επιμέλεια: Μαρία Κενανίδου

Artis Causa (Μητροπόλεως 97, τηλ 2310 223041)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 10.00-15.00π.μ, 17.00-21.00μ.μ, Σα 11.00-16.00π.μ

Διάρκεια: 06/05-30/05 Εγκαίνια: 06/05, 20.00μ.μ.

Διοργάνωση: Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 07 ΜΑΙΟΥ

Blurred Reality Μιχάλης Κουλιέρης (GR)

Επιμέλεια: Μανώλης Σκούφιας

E.S.P. Gallery (Ναυμαχίας Έλλης 3-5, Λαδάδικα, τηλ. 2310 541.148)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 11.00-19.00μ.μ.

Διάρκεια: 07/05-30/06 Εγκαίνια: 07/05, 19.00μ.μ.

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΙΟΥ

Η Κοιλάδα του ΟΜΟ Τάσος Σούπαρης (GR)

Επιμέλεια: Φώτης Παλαιολόγος, Άννα Πουγαρίδου, Κυριάκος Κατσαρέας

f-14 Gallery (Μητσαίων 3, Αρχαία αγορά, τηλ. 2310 244.714)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 19:00-22:00μ.μ, Σα, Κυ 11.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 14/05-27/05 Εγκαίνια: 14/05, 21.00μ.μ.

Διοργάνωση-Παραγωγή: f-14 - κοινόν φωτογράφων

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΜΑΙΟΥ

Future cities Φώτης Παλαιολόγος (GR)

Επιμέλεια: Φώτης Παλαιολόγος

f-14 Gallery (Μητσαίων 3, Αρχαία αγορά, τηλ. 2310 244.714)

Ώρες λειτουργίας: Δε-Πα 19:00-22:00μ.μ, Σα, Κυ 11.00-14.00π.μ

Διάρκεια: 28/05-10/06 Εγκαίνια: 28/05, 21.00μ.μ

Διοργάνωση-Παραγωγή: f-14 - κοινόν φωτογράφων

 

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟY ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ / ΕΛΛΑΔΑ

  • ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Καπνομάγαζα Καμίλο Νόλλας (GR)

Συντονισμός έκθεσης: Μάρθα Αρταπυρίδου

Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα (Γ. Παπανδρέου 2, Λάρισα)

Ώρες λειτουργίας: Τρι-Πα 10:00-14:00π.μ & 18:00-21:0μ.μ, Σα-Κυ 10:00-14:00π.μ

Διάρκεια: 11/04-02/05 Εγκαίνια: 17/04, 19:30μ.μ

Συνδιοργάνωση: Τεχνικό Επιμελητήριο τμ. Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας / Σύλλογος

Αρχιτεκτόνων ν. Λάρισας / Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα / ΜΦΘ

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Θεσσαλονίκη / Αυτεπαγγέλτως Άρις Γεωργίου (GR)

Σχεδιασμός έκθεσης: Στέργιος Καράβατος

Παραγωγή: ΜΦΘ

Χειμερινή Ραστώνη Καμίλο Νόλλας, Παύλος Φυσάκης (GR)

Παραγωγή: ΜΦΘ

Οδοιπορικό στον Άθω, 1928-1930 Fred Boissonnas (SW)

Συνδιοργάνωση: Αγιορειτική Εστία

Καπναποθήκη «Π» (τηλ. 25410 29282, Ξάνθη)

Ώρες λειτουργίας: Δε- Πα10:00-14:00π.μ & 18:00-21:00μ.μ, Σα 10:00-14:00π.μ

Διάρκεια: 23/04-02/06 Εγκαίνια: 23/04, 20.00μ.μ.

Συνδιοργάνωση: Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης / ΜΦΘ

------------------------------------------------

Περισσότερες πληροφορίες για τις ακόλουθες εκθέσεις θα ανακοινωθούν σύντομα:

Μορφές και σκιές από το θέατρο Κώστας Ορδόλης (GR)

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου και τις Εκδόσεις Άγρα

Transvoid Henderson Roderik ? Jasper Frenken (ΝL)

Out on a limb Μυρτώ Παπαδοπούλου (GR)

Βραβείο Cedefop/Photomuseum 2008

Πάρνηθα Έκτωρ Δημησιάνος (GR)

Άγιον Όρος Tomasz Mo?cicki (PL)