«Απεξάρτηση και Δημιουργία» από ΚΕΘΕΑ

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ σας προσκαλεί την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009, στις 20:00 μ.μ., στο θέατρο του Μουσείου Μπενάκη, να παρακολουθήσετε δύο θεατρικές παραστάσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πόλη & Ναρκωτικά με θέμα «Απεξάρτηση και Δημιουργία».

Αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής πρότασης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ αποτελεί η δημιουργία, ως αντίδοτο σε κάθε είδους αδράνεια, όπως αυτή που προκαλείται από τα ναρκωτικά. Μέσα από τη δημιουργική έκφραση ενισχύονται οι συναισθηματικοί δεσμοί και η συλλογικότητα, ενώ παράλληλα ξεδιπλώνονται ιδιαίτερες κλίσεις και ικανότητες των πρώην χρηστών.

Καρποί αυτής της προσπάθειας είναι οι θεατρικές παραστάσεις «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» και «Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΟΦΙΣ».

Πρωταγωνιστές είναι μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων της Διάβασης.

Επί σκηνής οι ομάδες θεάτρου. Μουσική και στίχοι, πρωτότυποι για την «Οδύσσεια» και λαϊκά παραδοσιακά τραγούδια για το έργο «Ο Μεγαλέξανδρος και ο Καταραμένος Όφις», από τις ομάδες μουσικής. Σκηνικά, μάσκες και φιγούρες κατασκευασμένα από τις ομάδες κατασκευών και εικαστικών.

Στους χώρους του μουσείου, από τις 10.00 έως τις 22.00, θα λειτουργούν εκθέσεις από τις ομάδες κεραμικής, κατασκευών, φωτογραφίας, γλυπτικής και ζωγραφικής του Προγράμματος.

Αρωγός σ? αυτή την προσπάθεια, η Διεύθυνση του Μουσείου Μπενάκη, με την ευγενική παραχώρηση των χώρων του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1990, είναι πρόγραμμα εξωτερικής ημερήσιας παρακολούθησης και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες απεξάρτησης.

To πρόγραμμα είναι εθελοντικό και δωρεάν και απευθύνεται σε χρήστες ναρκωτικών ουσιών ενήλικες άνω των 21 ετών, εργαζόμενους, φοιτητές, περιστασιακούς και στις οικογένειές τους.

 

Λίγα Λόγια για τα Έργα:

- «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ώρα έναρξης 12.00π.μ

Το έργο είναι διασκευή του ομηρικού έπους. Οι μαθητές μιας τάξης με αφορμή την καβαφική Ιθάκη βιώνουν μέσω της φαντασίας τους τις περιπέτειες του Οδυσσέα. Μέσα από τη διάθεση του παιχνιδιού οι μαθητές θα καταλάβουν τη σημασία του ταξιδιού στη γνώση, τη σημασία να κάνουν φίλους και να ζουν τα πράγματα με όλες τις αισθήσεις αντιμετωπίζοντας τους Κύκλωπες και τις Σειρήνες της ζωής κατά πρόσωπο. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης είναι πρωτότυπες συνθέσεις της ομάδας μουσικής, η οποία θα εκτελέσει ζωντανά.

- «Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΟΦΙΣ» ώρα έναρξης 13.15μ.μ

Το έργο βασίζεται στο γνωστό λαϊκό θρύλο όπου θέλει οι ήρωες του έργου να συρρέουν για να σκοτώσουν το θεριό που απειλεί την πόλη για να παντρευτούν τη βεζυροπούλα ως αντίτιμο της γενναιότητάς τους. Η συγκεκριμένη παράσταση παίζεται τόσο πίσω από τον μπερντέ (με τις φιγούρες του θεάτρου σκιών που κατασκεύασε η ομάδα εικαστικών) όσο και μπροστά απ? αυτόν όπου οι ήρωες «ζωντανεύουν» από την ομάδα θεάτρου. Τα τραγούδια της παράστασης (λαϊκά-παραδοσιακά) θα ακουστούν ολόκληρα από ζωντανή ορχήστρα της ομάδας μουσικής.

 

Info:

Χώρος: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ - Θεραπευτικό πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων

Διεύθυνση: Σταυροπούλου 29, 112 52 Αθήνα

Τηλ. 210 8640943, 210 8653960

F 210 8651227,  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.kethea-diavasi.gr

Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 116/296034-62