Ο Μικρός Πρίγκηπας σε όπερα από την ομάδα Tettix στο Θέατρο Τέχνης

Η όπερα «Ο Μικρός Πρίγκηπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, που δημιούργησαν από το μηδέν παιδιά και νέοι από το μουσικό σύνολο «Tettix» και η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε 1.400 έργα από ολόκληρο τον κόσμο, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης (της I.S.M.E.), στη Σκωτία, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τέχνης, στην Πλάκα, τα Σάββατα 2, 9, 16 και 23 Απριλίου και ώρα 15.00, το μεσημέρι.

Στην ομάδα «Tettix» συμμετέχουν σπουδαστές μουσικής, διαφορετικών ηλικιών και επιπέδων σπουδών, χωρίς να διαχωρίζονται σε ταλαντούχους ή μη. Τα παιδιά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ζω τη μουσική, φτιάχνω τη δική μου όπερα!», το οποίο

διδάσκει η μουσικοπαιδαγωγός Τέτη Αϊβατζίδου, στο Ωδείο Ριζοπούλου, στο Ν. Ηράκλειο, διασκεύασαν το έργο σε όπερα, παντρεύοντας το ρυθμό της μουσικής με το ρυθμό του λόγου.

Δημιούργησαν το libreto, συνέθεσαν τις δικές τους πρωτότυπες μελωδίες και τώρα παρουσιάζουν το έργο τους ως ηθοποιοί, χορωδοί και μονωδοί-τραγουδιστές. Την ενορχήστρωση για το οργανικό σύνολο και την εναρμόνιση για την χορωδία, ανέλαβε μαθητής του Τμήματος Ανώτερων Θεωρητικών του Ωδείου, ο Γιώργος Συνοδινός. Το πενταμελές οργανικό σύνολο αποτελείται από «χορδές» - βιολί, βιολοντσέλο, πιάνο, κανονάκι και φλάουτο.

«Ο Μικρός Πρίγκηπας» είναι μια ολοκληρωμένη παραγωγή όπερας, αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας, σε όλα τα επίπεδα. Αποτελεί μια αμιγώς μη κερδοσκοπική δράση, την οποία υποστηρίζουν οι δάσκαλοι των παιδιών, οι ίδιοι οι σπουδαστές αλλά και οι γονείς
τους. Όλοι, ο καθένας ανάλογα με τις δεξιότητες και το ταλέντο του, φροντίζει τις ανάγκες που κάθε φορά προκύπτουν.

Ήταν μεγάλη διάκριση για την ομάδα «Tettix», το γεγονός ότι το έργο τους «Ο Μικρός Πρίγκηπας» επιλέχτηκε ανάμεσα σε 1.400 προτάσεις από ολόκληρο τον κόσμο, για να παρουσιαστεί στο 32ο Παγκόσμιο Συνέδριο Μουσικής Εκπαίδευσης (International Society for Music Education – I.S.M.E.), το μεγαλύτερο διεθνές συνέδριο μουσικής εκπαίδευσης, που πραγματοποιείται τον Ιούλιο 2016, στη Γλασκώβη. Θα είναι μάλιστα η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.

Έτσι, τα έσοδα από τις παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης θα αξιοποιηθούν με αποκλειστικό στόχο να υποστηρίξουν τη συμμετοχή των παιδιών στο συνέδριο. Επίσης, τις ημέρες των παραστάσεων, όποιος το επιθυμεί θα μπορεί να προ-αγοράσει το CD της όπερας Ο Μικρός Πρίγκηπας, το οποίο τα παιδιά ηχογραφούν αυτές τις ημέρες στο studio και θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαΐου. Η ομάδα πρόσφατα απέκτησε νομική μορφή ως Τέττιξ Κοιν.Σ. Επ. και αναζητά την ενίσχυση από χορηγούς και υποστηρικτές, προκειμένου να μπορέσει να καλύψει τα αεροπορικά εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής των σπουδαστών, τον Ιούλιο, στη Γλασκώβη.


Γενικές Πληροφορίες

  • Χώρος:Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα
  • Διάρκεια: 60 λεπτά
  • Τιμές Εισόδου: Γενική είσοδος: 10 ευρώ | Ομαδικό: 8 ευρώ (10 άτομα & άνω)

Η παράσταση έχει διπλή διανομή στους ρόλους, ώστε όλα τα παιδιά να έχουν εμπειρία στη σκηνή. Προβάλλεται με υπέρτιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά.