Οι "Μικρές Ιστορίες Φόνων" στη Φυλακή Γυναικών ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΑΣ

Μικρές Ιστορίες Φόνων Μικρές Ιστορίες Φόνων

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, η παράσταση "Μικρές Ιστορίες Φόνων" θα παρουσιαστεί στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θήβας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το τμήμα κοινωνικής υπηρεσίας του καταστήματος Ελεώνα για την ψυχαγωγία των έγκλειστων γυναικών.

Επίσης στον Πολυχώρο Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός, μπροστά από την Αθηναίδα) θα συγκεντρώνονται καθημερινά (19:00 – 23:00) είδη για τις τρέχουσες ανάγκες των άπορων έγκλειστων γυναικών, τα οποία θα μεταφερθούν με φορτηγό στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θήβας την ημέρα της παράστασης.

ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΠΟΡΩΝ ΕΓΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΑΝΑΓΚΗΣ
Σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων, υγρό καθαρισμού χώρου και σαπούνια, τηλεκάρτες ΟΤΕ για τηλεφωνική επικοινωνία, καπνό και τσιγάρα για τους καπνίζοντες

ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΗΣΗ
Φόρμες γυμναστικής, φούτερ, (κυρίως μεγάλα μεγέθη) παντελόνια τζίν, εσώρουχα και κάλτσες, μπουφάν, πετσέτες και σεντόνια, αθλητικά παπούτσια, παντόφλες, πυτζάμες

ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ ΚΑΙ ΩΣ 3 ΕΤΩΝ )
Πάνες, παιδικά αφρόλουτρα, κρέμες περιποίησης, μωρομάντηλα, σετ φαγητού, μπιμπερό, θερμός, θηλές πιπίλες, καροτσάκια για μωρά, ριλάξ, βραστήρες, μπανάκια και γιογιό, εκπαιδευτικά παιχνίδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και άμμος θαλάσσης για τον εξωτερικό παιδότοπο

ΓΙΑ ΤΙΣ 6 ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ & ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔEYTEΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ
Χαρτί Α4, στυλό, blanco, είδη ζωγραφικής, υγρή κόλλα, σελοτέιπ, συρραπτικά,
Ξενόγλωσσα λεξικά και βιβλία βαλκανικών γλωσσών, επιτραπέζια παιχνίδια, βιβλία σύγχρονης λογοτεχνίας και ψυχολογίας, DVD κινηματογραφικών ταινιών, εκτυπωτές και Η/Υ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
Σόμπες αλογόνου, καλοριφέρ, μικρά αερόθερμα, ανεμιστήρες, Μικρές (17΄) ή μεγάλες τηλεοράσεις και DVD player, ηχοσυστήματα, ψυγεία και καταψύκτες, πλαστικό χρώμα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου για ζωγραφική, πλαστικά τραπέζια και καρέκλες, ηλεκτρικά σίδερα - σιδερώστρες- απλώστρες, πιστολάκι για τα μαλλιά

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΑΣ - ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ενημερωτικό σημείωμα της κοινωνικής Λειτουργού Νίκης Μουσχή:

..."Στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας που υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κρατείται η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών που έχουν καταδικαστεί για παραβατική συμπεριφορά στη χώρα μας (500 περίπου γυναίκες). Ανήλικα κορίτσια, μητέρες με τα φιλοξενούμενα μέχρι 3 ετών παιδιά τους, πολλές γυναίκες με τοξική εξάρτηση, γυναίκες με προβλήματα ψυχικής υγείας, γυναίκες σε ειδική κράτηση για θέματα απέλασης από τη Χώρα, γυναίκες με σοβαρά προβλήματα σωματικής υγείας, υπερήλικες, νέες γυναίκες που βρίσκονται στη κυρίως παραγωγική ηλικία, γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων, γυναίκες που έχουν αφήσει οικογένεια και παιδιά εκτός φυλακής, βρίσκονται στο Κατάστημά μας.
Μεγάλος αριθμός γυναικών (περίπου το 1/3) είναι άπορες, ή/και στερούνται επισκεπτηρίων και οι ανάγκες τους σε είδη υγιεινής, καθαριότητας, ρουχισμό, παπούτσια, τηλεκάρτες για τηλεφωνική επικοινωνία κ.α. καλύπτονται στο δυνατό βαθμό από μέριμνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας και μέσω δωρεών από ιδιώτες, φορείς και εθελοντές που γνωρίζουν το έργο μας.
Μέσω του Φιλόπτωχου Ταμείου του Καταστήματός μας αγοράζουμε γυαλιά όρασης, ορθοπεδικά είδη, είδη ρουχισμού κ.α. για τα οποία επίσης κρατούνται λεπτομερή αρχεία. Η προσφορά χρημάτων σε αυτό είναι πολύτιμη.
Στόχος μας είναι μέσα από τη συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη που προσφέρουμε και τη διαμόρφωση συνθηκών διαβίωσης που προάγουν την αξιοπρέπεια, να συνδράμουμε στην αξιοποίηση αυτής της εμπειρίας εγκλεισμού με απώτερο σκοπό την προσωπική τους ανάπτυξη και κατ' επέκταση την ομαλή επανένταξή τους.
Η υπηρεσία μας στα πλαίσια επικοινωνίας της έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική εφημερίδα (ιστοσελίδα, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) όπου καταχωρούνται οι φορείς, επιχειρήσεις και ιδιώτες που προσφέρουν βοήθεια στο έργο μας, αλλά και οι δράσεις μας. Στο Κατάστημά μας λαμβάνουν χώρα και προγράμματα εκπαιδευτικά (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, προπαρασκευαστικό τμήμα επιπέδου δημοτικού, πρόγραμμα κατ΄ ιδίαν διδαχθέντων για τις μαθήτριες λυκειακού επιπέδου) αλλά και εκπαίδευσης σε διάφορα είδη χειροτεχνιών και κατασκευών όπως στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά, κατασκευή διακοσμητικού κεριού, κατασκευή κοσμημάτων κ.α.
Επίσης πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες αλλά και για τα παιδιά που φιλοξενούνται και μουσικές εκδηλώσεις για την ψυχαγωγία των έγκλειστων γυναικών.

Λίγα λόγια για τις "Μικρές Ιστορίες Φόνων"

Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει το νέο έργο του Παναγιώτη Μπρατάκου «Μικρές Ιστορίες Φόνων», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά. Μια παράσταση για την καταστροφική δύναμη της αγάπης, τη σκοτεινή πλευρά του έρωτα και ταυτόχρονα ένα καυστικό σχόλιο για τον κόσμο της κίτρινης δημοσιογραφίας. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Στις "Μικρές Ιστορίες Φόνων" διάσημη παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής, κάποτε βασίλισσα της τηλεθέασης, καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα πάθους. Μέσα από το κελί της η σκηνή μετατρέπεται σε ένα σκληρό reality, όπου παρουσιάζονται πέντε εγκλήματα αγάπης. Ο θύτης, ένας μάρτυρας και το ίδιο το θύμα κάθε ιστορίας παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το χρονικό του εγκλήματος.
Πέντε ιστορίες, όπου ο ρόλος του θύτη και του θύματος ανατρέπεται συνεχώς, ενώ το μόνο ξεκάθαρο είναι τα εγκλήματα της κοινωνίας απέναντι τους. Πέντε ιστορίες γεμάτες χαμένα όνειρα, χαμένα πάθη, χαμένες ζωές. Καθώς οι ιστορίες ξετυλίγονται, το reality αγριεύει με ζωντανό κοινό τους ίδιους τους θεατές.
Μια παρουσιάστρια που ακόμα διψάει για αίμα. Που διεκδικεί τη χαμένη της δόξα με μια ακόμα εκπομπή. Έτοιμη για όλα. Μια γυναίκα αφιερωμένη στο κυνήγι για το καλύτερο αποκλειστικό στην ιστορία της είδησης. Και οι καλεσμένοι της εκπομπής; Οι καλύτεροι. Δεκατέσσερις εξομολογήσεις ιδανικές να εκτοξεύσουν τα νούμερα της τηλεθέασης. Πέντε μικρές ιστορίες φόνων. Άνθρωποι της διπλανής πόρτας σε ακραίες καταστάσεις. Γερές δόσεις ανθρώπινου πόνου, "λίγο χιούμορ για να σπάσει η μαυρίλα" και τραγούδι. Γιατί το κοινό πρέπει πάντα να διασκεδάζει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Συγγραφέας: Παναγιώτης Μπρατάκος
  • Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζιάς
  • Πρωτότυπη Μουσική / τραγούδια παράστασης: Μάνος Αντωνιάδης
  • Στίχοι τραγουδιών: Παναγιώτης Μπρατάκος – Μάνος Αντωνιάδης
  • Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου
  • Κοστούμια: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
  • Αξεσουάρ: Λία Μπάρμα
  • Φωτισμοί: Βαγγέλης Μούντριχας
  • Φωτογραφίες παράστασης: Τάσος Σκλαβούνος (Studio Μελενίκου 31)
  • Αφίσα παράστασης: Σίμος Παπαναστασόπουλος
  • Παραγωγή: Vault

ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Μυρτώ Γκόνη, Τζένη Διαγούπη, Πολ Ζαχαριάδης,
Βάνα Παρθενιάδου, Νίκος Γκέλια, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Δώρα Χρυσικού, Στέλιος Ψαρουδάκης

ΔΕΥΤΕΡΟΤΡΙΤΟ: Νίκος Γκέλια, Τζένη Διαγούπη, Γιάννης Καραούλης, Δήμητρα Κολλά, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Ιωάννα Πηλιχού, Δώρα Χρυσικού, Γιώργος Σεϊταρίδης

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
Οι "Μικρές Ιστορίες Φόνων" στη Φυλακή Γυναικών ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΑΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός (8' περίπου με τα πόδια)
Τηλέφωνα: 213 0356472 / 6945 993870
(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00 – 14:00 και 17:00 -21:00)
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.facebook.com/VAULTTheatreGr1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Performance "H Τολμηρή Επίλυση" Akram Khan & Israel Galván - Torobaka »