«Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη»

Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη

Από την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 η παράσταση «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ», του Δημήτρη Ποταμίτη σε σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή, παρουσιάζεται στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα.

Πέρασαν δέκα χρόνια, που «έφυγε» ο Δημήτρης Ποταμίτης ...
Ήταν ηθοποιός, σκηνοθέτης και ποιητής και πολύ ευγενικός άνθρωπος.
Ήταν από τους πρωτοπόρους του θεάτρου για τα παιδιά, που «...γαλουχεί τον αυριανό θεατή, τον αυριανό υπεύθυνο πολίτη και – ίσως - τον αυριανό πρωθυπουργό μας», όπως έλεγε ο ίδιος.

Εμείς, θέλοντας να τιμήσουμε αυτόν τον σημαντικό θεατράνθρωπο, φέτος παρουσιάζουμε το έργο του «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη».

Παράλληλα, θα παρουσιάσουμε την παράστασή μας, καθώς και μικρά αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Ο ιδεοποιός» του Χρήστου Προσύλη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ»

Πρόκειται για τέσσερις κωμωδίες του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες) που διασκεύασε και ανέβασε το 1978, στο θέατρο Έρευνας, με μουσική του νέου τότε συνθέτη Γιάννη Ζουγανέλη, σε μια παράσταση - σταθμό στην εξέλιξη του «παιδικού» θεάτρου στη χώρα μας.
Με ευφάνταστα σκηνικά, δεκάδες κοστούμια και αξιοποιώντας (όσο χρειάζεται) τη μαγεία των πολυμέσων, ευελπιστούμε να διασκεδάσουμε τους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές και να τους ταξιδέψουμε στους κόσμους που οραματίστηκε ο μεγάλος ποιητής, όπου η ειρήνη, η δημοκρατία, η ελευθερία η δικαιοσύνη, η παιδεία είναι κατακτήσεις και όχι ... ευχές.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ»
του Δημήτρη Ποταμίτη
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :
Κυριακή: 12:00

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
Διάρκεια: 80 λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού Νέου Φαλήρου, Πειραιάς
Τηλέφωνο: 210-4816200
Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες παράστασης