Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Θες να είσαι Εσύ;

Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Θες να είσαι Εσύ; Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Θες να είσαι Εσύ;

Φέτος, το θέατρο ΑΛΜΑ έχει τη χαρά να παρουσιάζει την παιδική-διαδραστική παράσταση '' Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων: Θες να είσαι εσύ; '' , η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Από τις 24 Νοεμβρίου 2013 και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ., στο θέατρο ΑΛΜΑ (Αγ. Κωνσταντίνου & Ακομινάτου 15-17).

Το «Θέατρο Άλμα», παρουσιάζει ένα από τα κλασικότερα έργα του 19ου αιώνα, με έναν μοναδικό τρόπο. Η παράσταση, μέσα από μια διασκευή που εστιάζει στη διάδραση και την ενεργή συμμετοχή των παιδιών στην εξέλιξη του έργου, έχει πολλά καινοτόμα στοιχεία.

Με πολύ χιούμορ και φαντασία, ευαισθητοποιεί τα παιδιά και τα καλεί αντιμετωπίσουν την Κακιά Βασίλισσα του παραμυθιού, με αρχηγό την Αλίκη, (έναν από τους θεατές δηλαδή, που επιλέγεται στην αρχή του έργου), ώστε να κερδίσουν πίσω τα όνειρά τους!
Η «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά σε σχολεία και δήμους, καθώς και για πρώτη φορά φέτος στην σκηνή του Θεάτρου Άλμα.

• Ένας από τους θεατές στον πρωταγωνιστικό ρόλο
Πρόκειται για μια σύνθεση του διάσημου και επίκαιρου κειμένου αλλά και της λιγότερο γνωστής συνέχειας της Αλίκης. Στοιχείο έκπληξη η διάδραση. Το κοινό καλείται να συμμετάσχει στην παράσταση. Όλο το έργο βασίζεται σε μια καινοτομία. Ως Αλίκη, θα επιλέγεται κάποιος θεατής, που με την βοήθεια των ηθοποιών που ενσαρκώνουν τους άλλους χαρακτήρες του έργου πρωταγωνιστεί σε όλη την διάρκεια της παράστασης.

• «Το Πιόνι» του Κ. Π. Καβάφη, στα 150 χρόνια από την γέννηση του.
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μάριος Στρόφαλης, μελοποιεί για τις ανάγκες της παράστασης «Το Πιόνι» του Κ. Π. Καβάφη. Είναι ένα από τα πρώιμα ποιήματά του Καβάφη, το οποίο εύκολα θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει, πρόδρομο της «Ιθάκης» και εντάσσεται στην παράσταση ως «οδηγός» της Αλίκης.

Φωτογραφία παράστασης

ΥΠΟΘΕΣΗ: Κεντρική ηρωίδα είναι η Αλίκη, μια θεατής που επιλέγεται στην αρχή της παράστασης. Με την βοήθεια της μαγείας της Χώρας των Θαυμάτων περνάει μέσα από έναν καθρέφτη και φτάνει σε έναν φανταστικό κόσμο, με αστείους χαρακτήρες να την πλαισιώνουν.

Εκεί η Μαύρη Βασίλισσα του σκακιού, βασανίζει τους υπηκόους της. Έτσι ο Καπελάς, ζητάει από την μικρή πρωταγωνίστρια να ξεκινήσει ως πιόνι και να γίνει η Λευκή Βασίλισσα που θα ανατρέψει την κακία Μαύρη Βασίλισσα. Η Αλίκη, καλείται να χρησιμοποιήσει την βοήθεια των θεατών, αλλά και των φίλων, που αποκτάει στην Χώρα των Θαυμάτων. Να αντιμετωπίσει με θάρρος και εξυπνάδα το απόλυτο κακό, σε μια σκακιστική παρτίδα.

Θα καταφέρει η Αλίκη, να νικήσει και να δώσει πίσω την ελευθερία στη Χώρα των Θαυμάτων και σε όλους μας;

  • Σκηνοθεσία- Διασκευή : Γιάννης Μακρόπουλος
  • Μουσική: Μάριος Στρόφαλης
  • Σκηνικά-Κοστούμια : Σωτήρης Υφαντής, Κάτια Κωσταβασίλη
  • Μακιγιάζ: Ειρήνη Κράνη, Λήδα Αναστασοπούλου
  • Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ελευθερία Παγκάλου, Δημήτρης Σέρμπος
  • Υπεύθυνες Επικοινωνίας: Εύη Στούμπου, Ραφαέλα Καραγιάννη

Παίζουν οι ηθοποιοί : Λήδα Αναστασοπούλου , Τόνια Καζάκου , Γιάννης Μακρόπουλος , Δημήτρης Σέρμπος
Φιλική συμμετοχή: Μάριος Στρόφαλης

 

Πληροφορίες
Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων:
Θες να είσαι Εσύ;
(2ος Χρόνος Επιτυχίας)

Από τις 24 Νοεμβρίου 2013 και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ Γενική είσοδος, για ζευγάρι γονιού-παιδιού 10 ευρώ τα δύο άτομα.
Διάρκεια: 80' λεπτά

Θέατρο ΑΛΜΑ

Αγ. Κωνσταντίνου & Ακομινάτου 15-17
Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στη σελίδα μας στο facebook : http://www.facebook.com/i.aliki.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να κλείσουν την παράσταση μπορούν να επικοινωνήσουν στα παρακάτω τηλέφωνα: Εύη Στούμπου 6976723330, Ραφαέλα Καραγιάννη 6932399219

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες παράστασης