Κοινός Λόγος

Κοινός Λόγος Κοινός Λόγος

Ο Κοινός Λόγος είναι αφηγήσεις ανωνύμων, καταγραμμένες από την Έλλη Παπαδημητρίου, που χρονικά καλύπτουν το διάστημα από τις ειρηνικές μέρες στη Μικρά Ασία, πριν από την Καταστροφή, ως τον Εμφύλιο και τα κατοπινά δύσκολα χρόνια. Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 στο Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας.

Οι αφηγήσεις αυτές έχουν ως κοινό εφόδιο το λόγο των κοινών ανθρώπων, που συναρμολογεί σωστά την εποχή τους, το πάθος και το κλίμα της.
Στην παράστασή μας αναζητούμε τα θεατρικά μέσα για να ζωντανέψουμε μια πραγματικότητα που, όσο κι αν είναι κοινή, διέπεται από κανόνες τέχνης – τόσο πιο αυστηρούς όσο καλύτερα κρυμμένους.
Από τα κείμενα που δημοσίευσε η Έλλη Παπαδημητρίου στους τρεις τόμους του Κοινού Λόγου, εμείς επιλέξαμε μόνο γυναικείες μαρτυρίες, εστιάζοντας την προσοχή μας στην παρουσία και στο ρόλο της γυναίκας –όχι πάντα σε πρώτο πλάνο– στην ελληνική κοινωνία του 20ού αιώνα. Αλλά και χρωματίζοντας την ιστορία μας με τόνους γυναικείας ευαισθησίας. Είναι περιττό να τονίσουμε τη συνταρακτική επικαιρότητα αυτών των κειμένων: άγριοι πόλεμοι, εμφύλιοι, προσφυγιά, μετανάστευση, φτώχεια και ανασφάλεια είναι το τοπίο και στον 21ο αιώνα. Ο ανθρώπινος πόνος και ο αγώνας για επιβίωση δεν αφήνουν τον Κοινό Λόγο να παλιώσει.
Ένα σημαντικό στοιχείο που μεσολάβησε εμπλουτίζοντας τη ματιά μας απέναντι στα κείμενα του Κοινού Λόγου, είναι το ανέβασμα των Τρωάδων από το θίασό μας,. Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα σχέση ανάμεσα στις αφηγήσεις των γυναικών της Τροίας και τις σύγχρονες γυναικείες αφηγήσεις, ανάμεσα στο λόγο των Τραγικών και το λόγο των Ανωνύμων.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
  • Σκηνικά-Κοστούμια Αντώνης Δαγκλίδης
  • Επιλογή & διδασκαλία τραγουδιών Κώστας Βόμβολος
  • Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν οι ηθοποιοί :Λυδία Κονιόρδου, Ελένη Κοκκίδου, Μαρία Κατσανδρή, Ελένη Ουζουνίδου, Τάνια Παλαιολόγου.

 

Πληροφορίες
«ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ»
ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ-ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ 2013
www.aisxylia.gr
Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας

Είσοδος ελεύθερη
Ώρα Έναρξης Εκδηλώσεων: 20:30

Προσέλευση:
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας η προσέλευση στο χώρο να πραγματοποιείται τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη των εκδηλώσεων, δηλ. στις 20:00.

Τηλ επικοινωνίας:
210-5565612/13-607
fax: 210-5565617
www.aisxylia.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δεν επιτρέπονται:
1. H είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της παράστασης, παρά μόνο στο διάλειμμα, εφόσον προβλέπεται.
2. Η είσοδος σε παιδιά κάτω των έξι (6) ετών - εκτός από τις παραστάσεις που απευθύνονται σε αυτά.
3. Το κάπνισμα και η κατανάλωση τροφίμων και ποτών μέσα στο θέατρο.
4. Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της παράστασης.
5. Η λήψη φωτογραφιών με ή χωρίς φλας, η μαγνητοφώνηση και η μαγνητοσκόπηση κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.
6. Το φιλοδώρημα.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Εισιτήρια προπωλούνται:
- Κ.Ε.Δ.Ε (Παγκάλου & Κίμωνος 11, Δευτ-Παρ 8:00-14:00)
- ΚΕΠ Ελευσίνας (Δευτ-Παρ 9:00-19:30, Σαβ 8:00-14:00)
- Παλαιό Ελαιουργείο (κατά τη διάρκεια των Αισχυλείων, 19:00-22:00)

Στο διαδίκτυο
http://www.viva.gr/tickets/festival/aisxyleia-2013/

Πρόσβαση
Το Παλαιό Ελαιουργείο βρίσκεται στην παραλία της Ελευσίνας και η είσοδος στον χώρο γίνεται από τον πεζόδρομο της οδού Κανελλοπούλου.
Με λεωφορείο
- Στάση "Τέρμα" (Αρ. Γραμμής 845 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Θηβών, 871 Πειραιάς – Ελευσίνα μέσω Λ. Σχιστού, A16, B16 Πλ. Κουμουνδούρου – Ελευσίνα μέσω Ιεράς Οδού)
www.oasa.gr
Υπεραστικό Λεωφορείο ΜΕΓΑΡΩΝ, κάθε μισή ώρα έξω από σταθμό Θησείου. (Περνάει μέσα απ' την Ελευσίνα, μισή ώρα περίπου διαδρομή)
Με προαστιακό
Αποβίβαση Σταθμός Μαγούλας και μετά παίρνετε τα λεωφορεία Αρ. Γραμμής 879 ή 863 (Νοσοκομείο - Ελευσίνα). www.trainose.com

Άτομα με αναπηρίες
Τόσο στην είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου όσο και στην είσοδο των WC του κοινού, έχει κατασκευαστεί ειδική ράμπα για την αυτόνομη μετακίνηση ατόμων με αμαξίδιο.
Τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν την δυνατότητα να φτάσουν μέχρι την πλατεία του θεάτρου, μέσω του πάρκινγκ.
Η τιμή του εισιτηρίου για άτομα με αναπηρίες και για έναν συνοδό ορίζεται στην κατώτερη τιμή (φοιτητικό).

Στάθμευση
Αυτοκίνητο
Αν και στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετές θέσεις στάθμευσης, μέσα στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου έχει προβλεφθεί χώρος στάθμευσης 200 θέσεων. Η είσοδος του χώρου στάθμευσης βρίσκεται επί της οδού Δραγούμη.
Πούλμαν
Στο χώρο στάθμευσης επί της οδού Δραγούμη.

Επίσης υπάρχουν 5 Parking στο κέντρο της πόλης. Η χρησιμοποίησή τους θα σας δώσει την ευκαιρία να περπατήσετε κατά μήκος του αρχαιολογικού χώρου, στον πεζόδρομο της οδού Νικολαϊδου (απόσταση 1χλμ. περίπου) και να αποφύγετε το συνωστισμό στο χώρο πλησίον του Παλαιού Ελαιουργείου πριν την έναρξη των εκδηλώσεων.

Κυλικεία:
Στον προαύλιο χώρο, δίπλα στην είσοδο του Παλαιού Ελαιουργείου, λειτουργεί αναψυκτήριο με ποτά, αναψυκτικά, καφέ και σνακ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγαμέμνων Ισμήνη & Καλυψώ »

1 σχόλιο

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
  • ID:4867 ΗΛΙΑΣ Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 14:15 δημοσιεύθηκε από ΗΛΙΑΣ

    συνταρακτική η επικαιρότητα αυτών των κειμένων: άγριοι πόλεμοι, εμφύλιοι, προσφυγιά, μετανάστευση, φτώχεια και ανασφάλεια είναι το τοπίο και στον 21ο αιώνα. Ο ανθρώπινος πόνος και ο αγώνας για επιβίωση δεν αφήνουν τον Κοινό Λόγο να παλιώσει.

    θα ήθελα να το δω στην Ελευσίνα..