Solo

Solo Solo

Solo, site specific performance της Δήμητρας Μπάρλα, βασισμένη στην ποίηση της Μαρίας Πολυδούρη. Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 στο Παλαιό Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας. Μια performance που σκιαγραφεί τη διαδρομή της γυναίκας προς την ενηλικίωση, σαν σε ακανόνιστη πορεία εντός παράξενου λαβύρινθου που ξεκινά και τελειώνει στο ίδιο σημείο.

Η παράσταση αποτελεί μια συνεχή μεταφορά. Από τον αγνό έρωτα της εφηβείας στον σαρκικό πόθο της νεότητας και από την οδύνη της ωρίμανσης ως την απώλεια, τη διαχείριση της απώλειας και τελικά την αποδοχή - κάθε σταθμός λειτουργεί ως σύμβολο. Σύμβολο μεταμορφωτικό, αντιφάσεων ή αποφάσεων.

Solo

Πηγή έμπνευσης, η Μαρία Πολυδούρη. Η ποιήτρια που αναζήτησε τις απαντήσεις στη ρευστή και μετέωρη περίοδο του μεσοπολέμου και βυθίστηκε στο καταφύγιο των λέξεων, για να μιλήσει για την ανυπομονησία του νεαρού κοριτσιού, το απόλυτο του έρωτα, το οργιαστικό της νιότης και την απουσία. Την απουσία των προσώπων και την απουσία του σώματος. Μετουσιώνοντας έτσι σε τέχνη, ό,τι πριν φάνταζε μόνο αγωνία και αδυναμία απέναντι στον θάνατο.

Τόπος εκτέλεσης, η ιδανική σκηνογραφία της Ελευσίνας. Η ίδια η πόλη είναι το διαχρονικό λιμάνι των αποχωρισμών. Εκεί η θεά Δήμητρα θρήνησε την Περσεφόνη, οι πρόσφυγες της Μικράς Ασίας τη χαμένη τους πατρίδα, οι κάτοικοι την αλλαγή του τοπίου από τη βαριά βιομηχανία. Ανάμεσα στο φυσικό κάλλος και την ανθρώπινη δύναμη, το ελάχιστο θραύσμα που έχει απομείνει από τους δύο αυτούς κόσμους, στην παράσταση γιγαντώνεται - σαν σχόλιο για την κοινωνική συγκυρία ενός απρόσμενου και πρόωρου τέλους της αθωότητας.

  • Σύλληψη, δραματουργία, σκηνοθεσία & ερμηνεία: Δήμητρα Μπάρλα
  • Μουσική σύνθεση & ερμηνεία στο πιάνο: Σοφία Παπαδημητρίου
  • Σκηνογραφία: Τίνα Τζόκα
  • Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φάμελη
  • Φωτογραφίες: Σταύρος Πετρόπουλος
  • Οργάνωση Παραγωγής: Σοφία Καραγιάννη

Θερμές ευχαριστίες στην Παρθενόπη Μπουζούρη για την πολύτιμη συνεισφορά της.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Άρης Ασπρούλης - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πληροφορίες
SOLO
site specific performance της Δήμητρας Μπάρλα
βασισμένη στην ποίηση της Μαρίας Πολυδούρη

Αισχύλεια 2013
Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013
Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας
Ώρα έναρξης 21.00 / Διάρκεια 50 λεπτά / Είσοδος 5 ευρώ