Υγρά μάτια

Η Θεατρική ομάδα INDIGO ολοκληρώνει την Κυριακή 23 Ιουνίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, τις παραστάσεις του νεοελληνικού έργου του Κωνσταντίνου Παππά «ΥΓΡΑ ΜΑΤΙΑ στο θέατρο Παραμυθίας. Η παράσταση προσεγγίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία θέματα όπως ο κοινωνικός ρατσισμός, η ελευθερία της έκφρασης και απέσπασε 3 βραβεία (καλύτερο πρωτότυπο κείμενο, πρωτότυπης μουσικής και κινησιολογίας) από τα "θεατρικά βραβεία 2012" που διοργάνωσε το περιοδικό Antivirus και το διαδικτυακό site GI.TV.

 

Τι μπορεί να συμβεί όταν ένα χειμωνιάτικο βράδυ δύο αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στο κέντρο της Αθήνας; Δύο νέοι άντρες θα κοιταχτούν στα μάτια, θα εμπλακούν σε μία ξεχωριστή ιστορία αγάπης και θα έρθουν αντιμέτωποι με τα πιο κρυφά μυστικά τους. Μυστικά που η ζωή και το σήμερα συνθηκολογούν για να μας αναγκάσουν να τα κρύψουμε βαθιά μέσα μας – ώσπου να συναντήσουμε δυο υγρά μάτια.
Το έργο διαδραματίζεται στο σήμερα, εστιάζοντας στους χαρακτήρες δύο νεαρών αντρών. Ο Λουκάς, ο οποίος κατάγεται από την επαρχία, είναι εσωστρεφής, με κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ζει με την οικογένειά του, η οποία έχει περίοπτη θέση στην τοπική κοινωνία... Ο Γιώργος ζει μόνος του, είναι εξωστρεφής και έχει υψηλή αυτοπεποίθηση.
Ένα χειμωνιάτικο βράδυ συναντιούνται τυχαία στο κέντρο της Αθήνας.
Ο καθένας τους θα προσπαθήσει να επιβάλει τον δικό του τρόπο ζωής στον άλλον - μία συνεχής κοινωνική, πολιτιστική και κυρίως σεξουαλική σύγκρουση όπου κανένας δεν μπορεί να δεχτεί τις συμπεριφορές του άλλου. Σταδιακά όμως, έρχονται στην επιφάνεια πρωτόγνωρα συναισθήματα... Οι εντάσεις τούς οδηγούν να είναι μαζί αλλά τα προβλήματα είναι περισσότερα απ' όσα πιστεύουν. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαφορετικότητα του άλλου και η λύτρωση θα έρθει με μία δραματική πράξη απελπισίας.

YGRA MATIA NEW PHOTO 9 copy


Οι ήρωες του έργου είναι δύο χαρακτήρες ανθρώπων από αυτούς που βρίσκονται συνέχεια ανάμεσα μας και οι οποίοι δεν βρίσκουν την δύναμη να κάνουν την υπέρβαση και να εξελιχθούν, με αποτέλεσμα να χάνονται στο πλήθος.

Κατά τη διάρκεια της παράστασης προβάλλονται βίντεο ως αναπόσπαστα κομμάτια της πλοκής.

Το κείμενο και η μουσική της παράστασης κυκλοφορούν από τις εκδόσεις "Μπατσιούλας"

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Κωνσταντίνος Παππάς
Μουσική : Σταύρος Μαρκόνης
Επιμέλεια Σκηνικών : Φανή Παλιούρα
Σκηνοθεσία Βίντεο : Τάσος Καφές, Δημήτρης Τσατσούλης
Φωτισμοί : Χρήστος Πουσίνης
Παραγωγή : INDIGO

ΠΑΙΖΟΥΝ

Άκης Σιδέρης, Βασίλης Τσιγκριστάρης

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πέμπτη : 21:30
Παρασκευή : 21:30
Σάββατο : 21:30
Κυριακή : 20:00

Γενική είσοδος: 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά
Τηλ. Κρατήσεων: 6944 116583

 

Το Art magazine, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Παρασκευή 14/06/2013 (16.00) για Κυριακή 16/6
Κλήρωση: Τετάρτη 19/6 (16.00) για Παρασκευή 21/6

Έκθεση εικόνων


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Caveman» Society »

17 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια