Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω

Στη σκηνή του Booze Cooperativa (Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα), κάθε Δευτέρα και Τρίτη (από 5 Φεβρουαρίου έως 26 Μαρτίου 2013), παρουσιάζεται το θεατρικό έργο «Γάμοι, Κηδείες και δεν έχω τίποτα να φορέσω» της Άννας Χατζησοφιά – εμπνευσμένο από τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας και την πορεία της προς το σήμερα μέσα από την κληρονομιά της από προηγούμενες δεκαετίες.

Πόσες φορές δεν αναπόλησες ένα φόρεμα με ιδιαίτερη σημασία; Είναι πάντα η μόδα συνώνυμο της ψυχοσύνθεσης μιας γυναίκας; Και πώς μπορούν να οριστούν οι πιο σημαντικές σχέσεις και καταστάσεις στη ζωή της από τον τρόπο που επιλέγει να ντύνεται;

Μια κωμωδία σύγχρονης φόρμας όπου πέντε γυναίκες ανεβαίνουν στη σκηνή για μια θεατρική πρόβα η οποία σταδιακά εξελίσσεται σε παράσταση. Βασικός άξονας της αλληλεπίδρασης τους είναι η εξάρτηση που όλες οι γυναίκες έχουν με τα ρούχα. Μέσα από μια σύνθεση μονολόγων, ντουέτων και κουαρτέτων ανακαλύπτουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το ντύσιμο της γυναίκας με τις πιο σημαντικές και απόκρυφες στιγμές της ζωής της.

Υπόθεση της παράστασης

Οι πέντε γυναίκες – περσόνες ξετυλίγουν τις διαφορετικές ιστορίες τους που μας παραπέμπουν χρονικά σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας από τα fifties έως τη σημερινή κρίση, με ενδιάμεσους σταθμούς τη μεταπολίτευση, το «ταγάρι look» και τα τρελά eighties. Μέσα από εμπειρίες-σταθμούς στη ζωής τους, που καταγράφηκαν με αναφορές στη μόδα της κάθε περιόδου, ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας η προσωπική αλήθεια της κάθε γυναίκας.

5 gynaikes parastasi nea2

Ένα κείμενο με εναλλαγές ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, ένα μεταμοντέρνο σπονδυλωτό γυναικείο έργο όπου η Άννα Χατζησοφιά περιγράφει την εσωτερική διαδρομή πέντε γυναικών σαν να σκιτσάρει σχέδια ενός μόδιστρου. Η μεταμόρφωση ξεκινάει εξωτερικά για να γίνει εσωτερική και να επηρεάσει το περιβάλλον έτσι όπως μόνο οι γυναίκες μπορούν.

Συντελεστές της παράστασης

  • Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Νικολέττα Βλαβιανού, Σύλβια Δελικούρα, Άννα Κουρή, Καίτη Παπανίκα και Ελένη Φίλιππα
  • Κείμενo - Σκηνοθεσία: Άννα Χατζησοφιά
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Διονύσης Τσιλιμιδός
  • Κοστούμια: Χρήστος Πετρίδης (Οίκος FALIAKOS by Petridis)
  • Σκηνικά – Video Animation: Λίνα Μαντίκου
  • Χορογραφία: Βαλεντίνη Βεργοπούλου
  • Φωτισμοί: Σεραφίνα Σιδέρη & Διονύσης Γαγάτσος
  • Μουσική & Sound Design: Ισμήνη Πεπέ
  • Φωτογραφίες: Μελίνα Δοσίου
Πληροφορίες σχετικά με την παράσταση
Πρεμιέρα: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2012 στις 9.00μμ
Διάρκεια Παράστασης: Από 5 Φεβρουαρίου έως 26 Μαρτίου 2013
Ημέρες παράστασης: Δευτέρα και Τρίτη
Ώρα έναρξης: 9.00μμ
Διάρκεια: 90 λεπτά
Είσοδος: Γενικό 12ευρώ - Φοιτητικό 10 ευρώ
Τηλ. επικοινωνίας και κρατήσεων: 6980 443 026 (καθημερινά 13.00 – 21.00)

Booze Upstairs Cooperativa, 2ος όροφος, Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα
Επικοινωνία - Γραφείο τύπου : Άρτεμις Λειβαδάρου

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ Stand Up Comedy Show Η άλλη αίσθηση »

5 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια