"Η Νύχτα της Ιγκουάνα" στο Θέατρο Αργώ

Από τις 30 Ιανουαρίου 2012 η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων αναμετράται με το ελάχιστα παιγμένο στην Ελλάδα έργο του Τεννεσσή Γουίλλιαμς «Η νύχτα της ιγκουάνα». Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30 στο Θέατρο Αργώ (Ελευσινίων 15, μετρό Μεταξουργείο, τηλ: 210-5201.684) το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον οδυνηρό και ηδονικό κόσμο του συγγραφέα κάτω απ' το εκτυφλωτικό και βασανιστικό φως του Μεξικού με τα έντονα εναλλασσόμενα καιρικά φαινόμενά του.
Το έργο παρουσιάζεται σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Εταιρεία Αργώ της Αιμιλίας Υψηλάντη.


Παίζουν: Κερασία Σαμαρά, Βασίλης Μπισμπίκης, Νεκταρία Γιαννουδάκη, Νίκος Κάπιος, Ιωάννα Αγγελίδη, Εύη Νταλούκα.

Κάτω απ' το εκτυφλωτικό και βασανιστικό φως του Μεξικού

ο συγγραφέας ξετυλίγει έναν κόσμο οδυνηρό αλλά και ηδονικό...


Η Νύχτα της Ιγκουάνα Θέατρο ΑργώΜε τη «Νύχτα της ιγκουάνα» ο Γουίλλιαμς κλείνει το 1961 τη σειρά των μεγάλων θεατρικών επιτυχιών του, που είχε ξεκινήσει με το «Γυάλινο κόσμο» το 1945. Στο έργο αυτό ο Γουίλλιαμς συνθέτει μια επιτομή της θεματολογίας και της φιλοσοφίας της όλης δημιουργίας του, ενώ συγχρόνως αναπτύσσει τις καταλήξεις της ζωής γνωστών ηρώων του από προηγούμενες δημιουργίες. «Η Νύχτα της ιγκουάνα» μπορεί να θεωρηθεί ως το τελευταίο κεφάλαιο μιας λαμπρής σταδιοδρομίας, καθώς συνεχίζει και ολοκληρώνει προσφιλή θέματα και προβληματισμούς του συγγραφέα.

Οι θεατές έχουν την ευκαιρία ν' ανακαλύψουν τα κλειδιά του δημιουργού του γυάλινου κόσμου του, όπου κυριαρχούν η στέρηση, η μοναξιά, η ασέλγεια, ο αλκοολισμός και η παράνοια. Σ' αυτό το κολασμένο τοπίο, που δημιούργησε ο Γουίλλιαμς μέσα από τις διαστροφές του, ο συγγραφέας δείχνει για μια ακόμη φορά να σταυρώνεται ανάμεσα στο φόβο και στο έλεος σ' έναν κόσμο οδυνηρό αλλά και ηδονικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο παρουσιάστηκε στην Αθήνα μόνο μία φορά, το 1964, από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν.

Η εταιρεία θεάτρου Υπερίων ιδρύθηκε το 2010 από τον Αλέξανδρο Κοέν. Την ίδια χρονιά παρουσίασε στο Θέατρο Αργώ σε πανελλήνια πρώτη το έργο του Τεννεσσή Γουίλλιαμς «Όχι για αηδόνια» και την επόμενη χρονιά στο ίδιο θέατρο το «Πολύ κακό για το τίποτα» του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ. «Η Νύχτα της ιγκουάνα» είναι η τρίτη της παραγωγή.

3 Βασίλης Μπισμπίκης Νεκταρία Γιαννουκάκη Νίκος Κάπιος Κερασία ΣαμαράΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Η νύχτα της ιγκουάνα» του Τεννεσσή Γουίλλιαμς
Από την Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κινησιολογία: Φρόσω Κορρού
Μουσική επιμέλεια: Αρτούς Τσάβεζ
Βοηθοί σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη, Ρωμανός Μαρούδης
Παίζουν:
Κερασία Σαμαρά, Βασίλης Μπισμπίκης, Νεκταρία Γιαννουδάκη,
Νίκος Κάπιος, Ιωάννα Αγγελίδη, Εύη Νταλούκα.

Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30
Χώρος: ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ
Ελευσινίων 15, μετρό Μεταξουργείο
Κρατήσεις: τηλ: 210-5201.684
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 30/1/2012

5 Βασίλης Μπισμπίκης Κερασία Σαμαρά Nektaria Giannoudaki και Evi NtaloukaΠληροφορίες:

ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΩ

Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210-5201.684-5
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.argotheater.gr

Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
καλλιτεχνική διεύθυνση:
Αλέξανδρος Κοέν
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

H κλήρωση για την Πρεμιέρα στις 30/1 θα γίνει την Κυριακή το πρωί 29/1.

Οι επόμενες κληρώσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή πρωί, αντίστοιχα για τις παραστάσεις που έχει Δευτέρα και Τρίτη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Σκουληκότρυπα» Δον Κιχώτης »