«Ο Κηπουρός του Ουρανού» στο Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ της θεατρικής ομάδας πείρα(γ)μα «ένα παραμύθι ταξιδεύει», μετά την επιτυχημένη της περσινή σεζόν στο θέατρο Κνωσός, μεταφέρεται φέτος στο Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ (Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, στάση Μετρό Αμπελοκήπων, τηλ: 210-7488.881-2) και παρουσιάζει τη μουσική θεατρική παράσταση για παιδιά «Ο Κηπουρός του Ουρανού» της Δήμητρας Ψυχογυιού (εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ), σε σκηνοθεσία-διασκευή της Ειρήνης Μελά, μουσική του Νίκου Κουρουπάκη και χορογραφίες από την Μυρτώ Παπαδοπούλου.

Η παράσταση θα παίζεται καθημερινά για σχολεία από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 και για το κοινό από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.



«...Όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους εμάς τις τρεις νεράιδες!

Τη Μνήμη, την Αγάπη και τη Μουσική...

αλλά... καμιά φορά... το ξεχνάνε, είπε η Μνήμη...»

«Ο Κηπουρός του Ουρανού» καθιστά τα παιδιά από παθητικούς θεατές σε συνεργούς της παράστασης. Γιατί επιθυμεί, χωρίς κατήχηση, να δείξει στα παιδιά -και να ξαναθυμίσει στους μεγάλους- πώς να αντιμετωπίζουν το φόβο και τη βία που υπάρχουν γύρω μας καθημερινά.

Η θεατρική ομάδα πείρα(γ)μα με τη δημιουργία της παιδικής της σκηνής αναζητά νέους τρόπους επικοινωνίας με το παιδί, τον εκπαιδευτικό και τον γονιό, στοχεύοντας σε ένα θέατρο που ψυχαγωγεί καθώς παιδεύει. Επισκέπτεται τα σχολεία που παρακολούθησαν την παράσταση με εργαστήρια που αναπτύσσουν το διάλογο με τα παιδιά πάνω στη θεατρική δημιουργία, το έργο, τα όνειρα και τους φόβους τους. Στους γονείς παρέχει ψηφιακό υλικό που μπορούν να αξιοποιήσουν μαζί με το παιδί τους δημιουργικά στο σπίτι, ώστε η επίσκεψή στο θέατρο να μην αποτελεί ένα γεγονός που «καταναλώνεται» κι εξαντλείται με την ολοκλήρωσή της θέασης.
Kipouros 1Γιάννης Καρούνης (Κηπουρός του Ουρανού), Δημήτρης Καμπίτσης (Σκίουρος), Αλεξάνδρα Ολυμπία Περιστεράκη (Πίθηκος),Έλλη Καμπίτση (Γοργόνα)
«... Στο παιδί πρέπει να δίνεται - παράλληλα με τη μόρφωση - και η ευκαιρία για αναψυχή και διασκέδαση. Η κοινωνία και το Κράτος οφείλουν να κάνουν κάθε προσπάθεια γι' αυτό το σκοπό»
(Από την Παγκόσμια Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Παιδιού).

«... Όλοι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους εμάς τις τρεις νεράιδες! Τη Μνήμη, την Αγάπη και τη Μουσική... αλλά... καμιά φορά... το ξεχνάνε, είπε η Μνήμη...» (από το παραμύθι «Ο Κηπουρός του Ουρανού», εκδόσεις «ΑΓΚΥΡΑ»).

«... Για τη χαρά που όλοι ψάχνουμε αλλά τελικά βρίσκεται μέσα μας, κι όταν αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας και τις γιγάντιες προσδοκίες μας, τότε αυτή αποκαλύπτεται μπροστά μας καθαρή, κρυστάλλινη, φωτεινή...» (Ειρήνη Μελά, σκηνοθέτης της παράστασης).

«Ο Κηπουρός του Ουρανού» κυκλοφορεί από τις Eκδόσεις «ΑΓΚΥΡΑ».

Kipouros 8Αλεξάνδρα Ολυμπία Περιστεράκη (Πίθηκος), Ειρήνη Μελά (Ερωδιός), Δημήτρης Καμπίτσης (Σκίουρος), Έλλη Καμπίτση (Γοργόνα), Γιάννης Καρούνης (Κηπουρός του Ουρανού)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

«Ο Κηπουρός του Ουρανού» της Δήμητρας Ψυχογυιού
Παραγωγή: ομάδα πείρα(γ)μα
Σκηνοθεσία - διασκευή: Ειρήνη Μελά
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Κουρουπάκης (ΤΡΙΦΩΝΟ)
Χορογραφία: Μυρτώ Παπαδοπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: ομάδα πείρα(γ)μα – Δήμητρα Ψυχογυιού
Μάσκες: Τάκης Σαρρής
Κατασκευή Γοργόνας: Στέλιος Καλλίκης
Φωτισμοί: ομάδα πείρα(γ)μα
Επιμέλεια βίντεο: Αγγελική Κασόλα

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Κηπουρός του Ουρανού: Γιάννης Καρούνης
Σκίουρος / Γίγαντας: Δημήτρης Καμπίτσης
Πίθηκος/Μουσική: Αλεξάνδρα Ολυμπία Περιστεράκη
Γοργόνα /Μνήμη/Αστεράκι: Έλλη Καμπίτση
Ερωδιός/Αγάπη: Ειρήνη Μελά







ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΧΩΡΟΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΣΙΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ
Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Στάση Μετρό Αμπελοκήπων, Αθήνα,
τηλ: 210-7488.881-2
www.theatroanesis.blogspot.com

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Από τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011, καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία.
Από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011 και κάθε Κυριακή στις 11.30 π.μ. για το κοινό μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ώρα και 20 λεπτά
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 12 Ευρώ για το κοινό.
Ειδικές τιμές για σχολεία.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 210-7488.881-2
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ: 267 θέσεις
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Οι κληρώσεις θα γίνονται κάθε Πέμπτη πρωί.

Ο διαγωνισμός δεν ισχύει για τις Κυριακές 11 και 18/12 (είναι sold out).

Eπίσης δεν θα γίνουν οι παραστάσεις στις 25/12/11 και 1/1/12.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σαν βροχή «Φτωχοί και Άγιοι» »