Frankenstein

Ο μύθος του Φρανγκενστάιν σε ένα υδάτινο λευκό κουτί!
Σε ένα μεγεθυμένο δοχείο πειραμάτων εργαστηρίου, η τεχνολογία και η επιστήμη ανταγωνίζονται την ανθρώπινη ψυχή..
Ποιός θα νικήσει;
Το χοροθέατρο Migma εμπνέεται από το μύθο του Frankenstein. Με μια εναλλακτική οπτική η παράσταση διαδραματίζεται μέσα σε ένα υδάτινο λευκό κουτί - ένα μεγεθυμένο δοχείο εργαστηρίου πειραμάτων στο οποίο οι συντελεστές της παραδίδονται στα χέρια του Dr. Victor Frankenstein. Tο υδάτινο στοιχείο συνδυασμένο με το χορό, το λόγο και το λευκό σκηνικό - περιβάλλον θα οδηγήσουν το θεατή στον πειρασμό να ξεχάσει την τετριμμένη κατά τα άλλα ιστορία του τέρατος του Frankenstein και να δώσει έμφαση στο ουσιαστικό ζήτημα στο οποίο εμβαθύνει η παράσταση. Η τεχνολογία, η επιστήμη και η ευρηματικότητα του ανθρώπινου νου δε θα μπορέσουν ποτέ να επαναφέρουν τη μία και μοναδική ανθρώπινη ψυχή.
Τη σκηνοθεσία και χορογραφία υπογράφει ο Παύλος Κουρτίδης με μια πλειάδα αξιόλογων ερμηνευτών ενώ την πρωτότυπη μουσική σύνθεση έχει επιμεληθεί ο Σταύρος Μαρκόνης.
Ερμηνεύουν: Ζωή Σωτηροπούλου, Όλια Μουρουζίδου, Ξανθή Αθανασοπούλου,Μάρκος Γιακουμόγλου, Νίκος Κουκάκης, Νικόλας Μιτσίτσκας, Παύλος Κουρτίδης
  • Κοστούμια: Tricia Daniels
  • Φωτισμός: Απόστολος Τσιτσώνης
  • Ειδικές κατασκευές: Λέων Βήτα
ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ

PAVLOS KOURTIDHS1O Παύλος Κουρτίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Wuppertal της Γερμανίας.
Από μικρός, είχε αγάπη για το χορό. Συμμετέχοντας σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις. Σπούδασε στο Λονδίνο. Εκεί διδάχτηκε τα μυστικά του χορού και της τέχνης του θεάτρου .
Στην Αθήνα θα βρεθεί το 1994. Αμέσως συνεργάζεται με τον Γιώργο Μαρίνο . Θα ακολουθήσουν πολλές και σπουδαίες συνεργασίες ως χορευτής ,σε ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές συναυλίες και world tours, συμπεριλαμβανομένου το Palladium Theatre στο Λονδίνο , το Olympia Theatre στο Παρίσι και το Madison Square Theatre στη Νέα Υόρκη. Παράλληλα, έκανε πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις στα «Pop-Corn Awards» 1997 και1998 (Mega-TV), στα καλλιστεία «Star Hellas & Miss Young» ως βοηθός χορογράφου 1998, 1999, 2000, 2001 (Antenna-TV) με host την Ελένη Μενεγκάκη, όπως και στα καλλιστεία με host τον Νίκο Μαστοράκη (Antenna-TV). Τηλεοπτικές εμφανίσεις έκανε με τον Βλάσση Μπονάτσο (Sky-TV), με τον Μάκη Πουνέντη (Sky-TV) και τον Ανδρέα Μικρούτσικο στο «Millennium 2000» (Antenna-TV). Είχε συμμετοχές σε διάφορα τηλεοπτικές σειρές όπως «Κλείστε μου τα μάτια» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (Mega-TV), «Έλλη και Άννα» (Antenna-TV) σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη και στη ταινία μεγάλου μήκους «Το κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο» σε σκηνοθεσία Ρέπα-Παπαθανασίου. Χόρεψε στο Μέγαρο Μουσικής για το «Φεστιβάλ Διαφήμισης» και με την ομάδα χορού «On Stage» ως καλεσμένος στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών. Έλαβε μέρος επανειλημμένα σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, όπως για το «Χαμόγελο του Παιδιού», «Τηλεμαραθώνιος '97» με τη Ρούλα Κορομηλά, για τους «Γιατροί του Κόσμου», για τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ Βούλας, για τη δημιουργία του πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου για τα παιδιά, για το ίδρυμα «Μαζί για το παιδί» στο θέατρο του Λυκαβηττού και για το ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος με το Γιώργο Θεοφάνους» στην Λευκωσία, Κύπρο. Ταυτόχρονα διδάσκει συνεχώς και ανελλιπώς σε πολλές σχολές χορού Στη Θεσσαλονίκη είχε την τιμή να συνεργαστεί τηλεοπτικά με τον Ανδρέα Βουτσινά , με την Ελένη Δήμου, την Αλέξια, τον Πέτρο Γαϊτάνο, τους «Ωπα» και με τον Στέφανο Κορκολή σε χορογραφία Ελένης Γκαζούκα του Εθνικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Tο 2002 χορογραφεί σε TV-Shows όπως τα «MAD Music Video Awards» (MAD-TV). Χορογράφησε επίσης και τα βραβεία «Madame Figaro 2007» στο Εθνικό θέατρο της Κύπρου στη Λευκωσία. Συγχρόνως, χορογραφεί μια πλειάδα καλλιτεχνών.

Το 2006 ιδρύθηκε Το Χοροθέατρο MIGMA, όπου έδωσε την πρώτη της παραγωγή-παράσταση, με τίτλο "THE STEP FIRST STEP", στο θέατρο «Πολυχώρος» του Δήμου Αθηνών ,επίσης στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2008 οι MIGMA συμμετέχουν με την ίδια παραγωγή στο Πολιτισμικό Φεστιβάλ «Ιωνικές 2008». Στις 4 Οκτωβρίου 2008 ο Παύλος Κουρτίδης χορογραφεί τους MIGMA και χορεύουν στο "First Hip Hop Athens Festival" στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ στο Γκάζι αμέσως μετά χορογραφεί και σκηνοθετεί τη δεύτερη παραγωγή με τίτλο 'MONOS', η οποία παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκμήνη στο Γκάζι Αθηνών το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2009. Επίσης, το Μάρτιο του 2009 ο Δήμος Αθηναίων εντάσσει την παραγωγή 'MONOS' στις πολιτιστικές του εκδηλώσεις στο Θέατρο Πολυχώρος , τον Μάιο του 2009 στα πλαίσια του 8ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων ,παρουσιάζει την παράσταση " ΜΟΝΟS" , στο Θέατρο "Άκης Δαβης" , υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του "Ε. ΚΕ. ΘΕΧ. ". Στην συνέχεια, τον Ιούλιο του 2009 στο θέατρο ''Πέτρας'', το ''MONOS'' παρουσιάζει την τελευταία του παράσταση.

Η νέα χρονιά βρίσκει τον Παύλο Κουρτίδη να πραγματοποιεί ένα όνειρο ζωής, Το Θέατρο 'ΠΚ' ανοίγει τις πόρτες του την 1η Ιανουαρίου 2010. Αμέσως μετά, η τρίτη παραγωγή της ομάδας Migma με τίτλο ''Society Says'' ανεβαίνει για 15 παραστάσεις έχοντας μεγάλη ανταπόκριση απο κοινό και Μ.Μ.Ε.. Κατόπιν, στα πλαίσια του 9ου Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, παρουσιάζει το ίδιο έργο στο Θέατρο 'ΠΚ', και στη συνέχεια εκπροσωπεί την Ελλάδα στο 11ο International Modern Dance Festival Αιγύπτου με την παράσταση 'Society Says' στο Gomhouria Theater (Cairo) & Sayed Darwish Theatre (Alexandria).
Τον Οκτώβριο του 2010 ανεβάζει με το Χοροθέατρο MIGMA τον FRANKENSTEIN η οποία θα συνεχίσει για δεύτερο χρόνο απο 7 οκτωβρίου 2011 στο θέατρο ΠΚ.
Πληροφορίες
FRANKENSTEIN
Του Παύλου Κουρτίδη
ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ MIGMA
2ος χρόνος παραστάσεων και με ανανεωμένο cast ο Frankenstein από 7 Οκτωβρίου 2011 επιστρέφει στο Θέατρο ΠΚ.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ώρα έναρξης στις 21.45 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Γενική είσοδος 15 €,μειωμένο 13 € και 10€ ομαδικά

ΘΕΑΤΡΟ ΠΚ
Κασομούλη 30 (μετρό Ν.Κόσμος)
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ : 210 9011677
ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ : www.pktheater.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr
Βαγγέλης Περάκης, τηλ. 6972858515 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιώργος Εριτσίδης, τηλ. 6932440622, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Πέμπτη 13/10 (15.00) για  Παρασκευή 14/10
Κλήρωση: Παρασκευή 14/10 (15.00) για  Κυριακή 16/10
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Σκουληκότρυπα» «Γίνε το μωρό μου» »