O Θυρωρός της νύχτας

1974. Μια ταινία έρχεται να αφηγηθεί μια ακραία ερωτική ιστορία, τοποθετώντας την στο πιο σκοτεινό περιβάλλον που γνώρισε ο κόσμος. Είναι ? Ο θυρωρός της νύχτας ? της Λιλιάνας Καβάνι όπου για πρώτη φορά ο ναζισμός ταυτίζεται με μια σεξουαλική διαστροφή (τον σαδομαζοχισμό) που βιώνεται μέχρι τα ακρότατα όριά της. Η ταινία προκαλεί, θυμώνει, διχάζει αλλά και γοητεύει μέσα από δύο μεγάλες ερμηνείες (Ντερκ Μπόγκαρντ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ) οι οποίες γίνονται έκτοτε σημείο αναφοράς, κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη οποιαδήποτε απόπειρα επανάληψης ή και ανενδοίαστης αντιγραφής τους.

Σήμερα η ταινία αυτή (που επανεμφανίστηκε με επιτυχία στο πανί το 2007) συναντά την πένα της Χαράς Τσιώλη και μια ?ματιά? που έχει αγαπηθεί και τιμηθεί πολύ, έχοντας το δικό της κοινό. Συναντά τη ματιά του Γιώργου Πανουσόπουλου ο οποίος σκηνοθετεί για πρώτη φορά θεατρικό, βλέποντας ?... δυο ανθρώπους μόνους. Δυο ανθρώπους που δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς...?

Με τον Τάκη Χρυσικάκο και τη Μαρία Τσαρούχα να επιχειρούν όχι την (αναπόφευκτη;) αναμέτρηση με τις κινηματογραφικές ερμηνείες αλλά τη ζητούμενη αναμέτρηση με τα δικά τους όρια και τους Ζαχαρία Ρόχα και Δημήτρη Καλαντζή να ολοκληρώνουν την απαιτητική διανομή, ο θεατρικός Θυρωρός της Νύχτας κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 19 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 15 μόνο παραστάσεις.

550-thiroros

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Μαξ, πρώην Ες Ες με θητεία σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, έχει καταφέρει να αποφύγει την τιμωρία και ζει στη Βιέννη, δουλεύοντας ως ? Θυρωρός της νύχτας ? σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Κάνει παρέα με τον Μπερτ επίσης πρώην Ες Ες , συνένοχό του στις φρικωδίες του στρατοπέδου και ανομολόγητα ερωτευμένο μαζί του. Και οι δύο είναι μέλη ενός ευρύτερου δικτύου πρώην Ναζί. Μια μέρα έρχεται στο ξενοδοχείο η Άννα, θύμα και ερωμένη του Μαξ στο στρατόπεδο συνοδεύοντας το σύζυγό της, διάσημο μαέστρο.

Η συνάντηση των πρώην εραστών, που θεωρούσαν ο ένας τον άλλο νεκρό, αναζωπυρώνει τη σαδομαζοχιστική σχέση τους, που αυτή τη φορά οδηγείται στα ακρότατα όριά της κάτω από την απειλητική πίεση του ?προδομένου? Μπερτ και την αφυκτική πολιορκία του ναζιστικού δικτύου.

Παίζουν: Τάκης Χρυσικάκος, Μαρία Τσαρούχα, Ζαχαρίας Ρόχας, Δημήτρης Καλατζής

Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος
Παραγωγή: STEFI
Παραγωγός: Βασίλης Κατσούφης
Διασκευή: Χαρά Τσιώλη
Μουσική: DNA
Φωτισμοί: Γιώργος Πανουσόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου
Βοηθός σκηνογράφου: Κατερίνα Γράψια
Κατασκευή σκηνικών: Νίκος Μπίκος
Φωτογραφία: Πάθη Κατσούφη
Σχεδιασμός αφίσας- υλικού επικοινωνίας & προβολής: red design consultants


ΠληροφορίεςIδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ( Αίθουσα: Black Box), Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα

Ημερομηνία Από Πέμπτη 19 Μαΐου έως Κυριακή 5 Ιουνίου 2011. Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, στις 21:30

Πληροφορίες Τηλ. 210 3418 550
Τιμές εισιτηρίων 15? ενιαίο

Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση. Αγορά με πιστωτική κάρτα: 210 3418579, Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Iστοσελίδα του Ιδρύματος http://www.mcf.gr/.
Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC
Το Art magazine δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωσεις: Για όλες τις παραστάσεις απο Τετάρτη έως Κυριακή.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το Δωμάτιο 27 «ΤΙΠΟΤΑ» του Ευδόκιμου Τσολακίδη »