«Χόρεψέ με ως το τέλος του κόσμου» του Joe Sauter

Την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011, στις 9.00 μ.μ., ανοίγει η αυλαία της παράστασης «Χόρεψέ με ως το τέλος του κόσμου», του Joe Sauter, σε μετάφραση Μαίρης Μιχαλάτου - Γιώργου Λιβανού και σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού, στο θέατρο STUDIO Κυψέλης ?Αίθουσα «Βίλμα Κύρου».

Ένα χρόνο μετά την παράσταση που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία pocket theater την περσινή χρονιά, με το έργο «Η σημασία να είναι κανείς σοβαρός» του Όσκαρ Ουάιλντ, οι ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ επιστρέφουν με μια ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση. Το έργο «Χόρεψέ με ως το τέλος του κόσμου» αποτελεί ένα ψυχογράφημα, μια ανθρώπινη ματιά στα προβλήματα των μειονοτήτων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις και γίνεται μια ατμοσφαιρική ερωτική παράσταση που φιλοδοξεί να κερδίσει το στοίχημα του «ξεχωριστού».

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα προσεγγίζει ένα σημαντικό κείμενο που βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία. Μια λεσβία αποφασίζει να κάνει παιδί με ένα γκέι, με τη βοήθεια μιας ερωτικής δεσποτικής θυρωρού. Τι γίνεται όμως όταν ο τοκετός πλησιάζει και οι άνθρωποι αρχίζουν να διεκδικούν το παιδί, ενώ ταυτόχρονα ερωτεύονται; Οι σεξουαλικές προτιμήσεις υπάρχουν για να μας κατευθύνουν, ή ο έρωτας δεν έχει φύλο;

Μια πραγματικά σκληρή απεικόνιση συγκρούσεων και επαναπροσδιορισμών του σύγχρονου ερωτικού πλαισίου, και των συνθηκών που καταπιέζουν ή αναμορφώνουν τις σύγχρονες κοινωνικές δομές.

Οι υπόλοιποι συντελεστές της παράστασης είναι: στίχοι τραγουδιών και σύμβουλος Μαριάννα Τόλη, σκηνικά - κοστούμια Δέσποινα Βολίδη, μουσική Johannes Mueller, φωτισμοί Σοκόλ Τομτσίνι, χορογραφία Σίμων Πάτροκλος και βοηθός σκηνοθέτη Όλγα Μουργελλά.

xorepse_me_ws_to_telos_tou_01

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι: Καίτη Ιμπροχώρη, Σταύρος Καλλιγάς, Χρήστος Λιακόπουλος, Γιώργος Λιβανός, Μιλένα Παρθενίου και η Νατάσσα Τσακαρισιάνου.

Το STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ είναι ένας πολυχώρος που φέτος φιλοξενεί πολλές παραστάσεις σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο και παράλληλες εκδηλώσεις, εκθέσεις, μουσικές performances, ενώ στο φουαγιέ φιλοξενείτε η έκθεση αφίσσας για τη Μέρα Του Ηθοποιού από το Σ.Ε.Η.

Οι «ΘΕΑΤΡΙΝΩΝ ΘΕΑΤΕΣ, που απασχολούν τα τελευταία επτά χρόνια κοινό και κριτικούς με τις παραστάσεις τους, ακολουθώντας σταθερή πορεία από τα μικρά θέατρα το χειμώνα στα μεγαλύτερα φεστιβάλ τα καλοκαίρια, σας περιμένουν στον ιδιαίτερο δικό τους χώρο στην καρδιά της Αθήνας, στην Κυψέλη.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Μαίρη Μιχαλάτου-Γιώργος Λιβανός

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός

Στίχοι τραγουδιών-Σύμβουλος: Μαριάννα Τόλη

Σκηνικά-Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Μουσική: Johannes Mueller

Φωτισμοί: Σοκόλ Τομτσίνι

Χορογραφίες: Σίμων Πάτροκλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Όλγα Μουργελλά

Ηθοποιοί αλφαβητικά: Καίτη Ιμπροχώρη, Σταύρος Καλλιγάς, Χρήστος Λιακόπουλος, Γιώργος Λιβανός, Μιλένα Παρθενίου και η Νατάσσα Τσακαρισιάνου

Πληροφορίες:

Χώρος: Θέατρο Studio Κυψέλης, Κυψέλης και Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη

Έναρξη: Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Παραστάσεις: κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.00 μ.μ. και Κυριακή στις 8.00 μ.μ.

Διάρκεια: 120 λεπτά, με διάλειμμα

Διάρκεια Παραστάσεων: 4 Φεβρουαρίου έως τέλη Μαΐου 2011

Χωρητικότητα Θεάτρου: 80 θέσεις

Εισιτήρια: 17 Ευρώ, 12 Ευρώ (φοιτητικό), Ατέλειες δεκτές

Κρατήσεις: τηλ. ταμείου: 210-88.19.571 και 213-04.01.873

Επικοινωνία: Καλλιόπη Παπαδά 210-93.48.074, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.