«Ο Θάνατος του Τενταζίλ» του Maurice Maeterlinck

Η θεατρική ομάδα Angelus Novus παρουσιάζει το έργο «Ο Θάνατος του Τενταζίλ» του Maurice Maeterlinck. από Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 στο Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ-«Λάκης Καραλής».

Η θεατρική ομάδα Angelus Novus ανεβάζει από 15 Μαρτίου, στο Θέατρο ΒΑΦΕΙΟ-«Λάκης Καραλής», σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, ένα από τα πιο σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου, αλλά ελάχιστα γνωστό στην Ελλάδα: τον Θάνατο του Τενταζίλ του νομπελίστα βέλγου συγγραφέα Μωρίς Μαίτερλινκ (1862-1949).

Ένα μικρό παιδί, ο Τενταζίλ, επιστρέφει παρά τη θέλησή του στο νησί απ? όπου τον είχαν φυγαδεύσει οι δυο αδελφές του, η Υγκραίν και η Μπελανζέρ, για να τον σώσουν από τα χέρια μιας ζηλόφθονης και αδυσώπητης γριάς βασίλισσας, της γιαγιάς τους, που κατοικεί, μακριά από τα ανθρώπινα βλέμματα, στον ζοφερό πύργο ενός ερειπωμένου, πολυδαίδαλου κάστρου.

Η Υγκραίν και η Μπελανζέρ, μαζί με τον γέρο παιδαγωγό τους, τον Αγκλοβάλ, αναλαμβάνουν να προστατέψουν το παιδί από την αόρατη, αδηφάγα βασίλισσα που στέλνει τρεις πεπλοφορεμένες υπηρέτριές της για να το αρπάξουν και να το οδηγήσουν κοντά της.

Γραμμένο το 1894, το ατμοσφαιρικό αυτό δράμα του Μαίτερλινκ, του κυριότερου εκπρόσωπου του συμβολισμού στο θέατρο, συνδυάζει αριστοτεχνικά στοιχεία παραμυθιού και θρίλερ με την οντολογική και μεταφυσική αγωνία, το οικείο με το ανοίκειο, το φανταστικό με το πραγματικό, μέσα σε μια γλώσσα ποιητική και ταυτόχρονα απλή, σχεδόν καθημερινή. Οι ρίζες του βυθίζονται στο πάντα γόνιμο έδαφος της αρχαίας τραγωδίας -είναι ευανάγνωστες οι αναφορές στον μύθο της Ηλέκτρας- καθώς και στους μεσαιωνικούς θρύλους, ενώ προαναγγέλλει τον Κάφκα και τον Μπέκετ, τον Μαγκρίτ και τον Μπέργκμαν, τον Πίντερ?

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τίτλος έργου: Ο Θάνατος του Τενταζίλ

Συγγραφέας: Maurice Maeterlinck

Μετάφραση ? Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης

Σκηνικά ? Κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης

Μουσική: Κωστής Βοζίκης

Κίνηση: Έφη Δρόσου

Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου

Βοηθός σκηνογράφου: Μάρθα Φωκά

 

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Γιώργος Κρήτος, Έλλη Μερκούρη, Άννη Ντουμούζη, Δέσποινα Παπάζογλου, Καλλιόπη Σίμου, Μαρίνα Χατζηιωάννου και στον ρόλο του Τενταζίλ ο μικρός Άγγελος Αυγερόπουλος.

o_thanatos_tou_tentazil-afisa

Πληροφορίες:

Διάρκεια: 1 ώρα

Εισιτήρια: 18 ευρώ (κανονικό), 15 ευρώ (φοιτητικό), 10 ευρώ (ομαδικό)

Χώρος: ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΦΕΙΟ-Λάκης Καραλής

τηλ: 210-3425.637

Κωνσταντινουπόλεως 115 και Αγίου όρους 16, Μετρό: Κεραμεικός

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15μμ

Έναρξη: Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας , δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να την παρακολουθήσουν κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση και αντίστοιχα το Artmag System θα σας ενημερώσει για το αν είσαστε ανάμεσα στους τυχερούς νικητές του διαγωνισμού.